Κορνηλία & Παρασκευή Δόλκα

PhotoDolkaΉταν περίπου πέντε μήνες πριν όταν ήρθε το πρώτο χαρμόσυνο μήνυμα αποδοχής για μια από τις δύο μας από το Warwick Business School. Όμως το μήνυμα αυτό αντιπροσώπευε πολλά παραπάνω. Σήμανε την αρχή μιας εβδομάδας γεμάτης από διπλή χαρά και έκδηλο ενθουσιασμό καθώς σύντομα ήρθε και το δεύτερο μήνυμα αποδοχής. Είχαμε επιτύχει τον προκλητικό κοινό μας στόχο να πάμε για μεταπτυχιακό μαζί στο Warwick η μια στο MSc in Finance και η άλλη στο MSc in Business Analytics. Με την επιτυχία μας αυτή είχαμε επίσης θέσει τα θεμέλια για την μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία, η καθεμία στο αντικείμενο που επιθυμούσε περισσότερο το οποίο για τη μία βρισκόταν στα χρηματοοικονομικά των επιχειρήσεων και για την άλλη στην έρευνα αγοράς και στην επεξεργασία δεδομένων marketing.

Η δημιουργία αυτού του στόχου είχε προηγηθεί βέβαια κάποιους μήνες νωρίτερα. Έχοντας αλληλοστηριχθεί, πορευτεί και συλλέξει κοινές εμπειρίες στη ζωή και όντας και οι δύο απόφοιτοι της ΑΣΟΕΕ θέσαμε για μια φορά ακόμα κάτι κοινό, το όνειρο του μεταπτυχιακού. Έτσι, την ίδια αδελφική ευθυγράμμιση που εφαρμόσαμε στη στοχοθεσία μας, την ακολουθήσαμε και στην κατάστρωση του σχεδίου για την επίτευξή της. Με την ίδια προσοχή που είχαμε αφιερώσει σε όλες τις προηγούμενες επιλογές μας και έχοντας κατά νου τον απαιτητικό στόχο και αναζητώντας την ποιοτική διδασκαλία, επιλέξαμε το Κέντρο Προετοιμασίας Κουτσοδόντη.

Η απόφαση μας να ξεκινήσουμε τα προγράμματα διδασκαλίας για IELTS και GMAT στο Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Κουτσοδόντη, αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη μιας δίμηνης απαιτητικής ενασχόλησης με την ενίσχυση των αιτήσεων μας. Με αυτόν τον τρόπο η παρακολούθηση των δύο προσεκτικά διαρθρωμένων προγραμμάτων και η μεθοδευμένη προσπάθεια των καθηγητών να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα από τη σωστή μελέτη έγινε καθημερινότητα και ενθάρρυνε τη δημιουργία σκέψεων και αναλύσεων μεταξύ μας ακόμα και εκτός των προγραμματισμένων ωρών διδασκαλίας.

Σε όλη την πορεία η συγκέντρωση και αφοσίωση μας στους στόχους μας αν και δύσκολη κλονίστηκε ελάχιστα, διότι η μακρόχρονη εμπειρία, η πραγματική προθυμία για βοήθεια και οι συμβουλές των καθηγητών και της γραμματείας, καλλιέργησαν την εμπιστοσύνη, την υπομονή και την κατάλληλη ψυχολογία που απαιτούνταν για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία. Επίσης το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό, η άριστη διδασκαλία και οι αντιπροσωπευτικές προσομοιώσεις αποτέλεσαν τροφή για σκέψη ενώ το άρτια δομημένο πρόγραμμα μας διατηρούσε σε μια διαρκή εγρήγορση. Τα παραπάνω ψυχικά και πνευματικά εφόδια ήταν ενδεχομένως τα σημαντικότερα για να πετύχουμε καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις.

Με την προοπτική ότι τα μεταπτυχιακά που επιθυμούσαμε θα ξεκινήσουν σύντομα, συχνά η σκέψη μας επιστρέφει στην προσπάθεια που καταβλήθηκε τους παρελθόντες μήνες και στην καίρια συνεισφορά του Κέντρου Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Κουτσοδόντη στην δική μας προετοιμασία GMAT & IELTS. Εκτιμώντας αυτή την πολύτιμη συμβολή και ούσες ευγνώμονες που μας δόθηκε, ευχόμαστε στο Κέντρο να φέρνει όλους τους σπουδαστές του ένα βήμα πιο κοντά στο δρόμο των ονείρων τους, όπως έπραξε και για εμάς.