4 Λάθη στο Βιογραφικό σου

Σε πολλές περιπτώσεις, ένας απόφοιτος μιας σχολής μπορεί να δυσκολεύεται να αντιληφθεί τι είναι αυτό που τον δυσκολεύει στην αναζήτηση και εύρεση θέσης εργασίας χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού. Γι’ αυτό, σας παραθέτουμε κάποιες ιδέες & συμβουλές για να μη βρεθείτε κι εσείς σε αντίστοιχη θέση.

 

1. Κενά στο βιογραφικό που δεν κατανοούν οι εργοδότες

Συχνά μπορεί να υπάρχουν μία ή περισσότερες περίοδοι που δημιουργούν “κενό” στην εργασιακή εμπειρία ενός υποψηφίου. Μπορεί να οφείλονται σε προσωπικούς, οικογενειακούς ή ακόμα και σε λόγους υγιείας, ένας εργοδότης όμως συνήθως θα αναρρωτηθεί τι ήταν αυτό που σας κράτησε εκτός εργασίας. Επομένως, αν το θεωρείτε σκόπιμο, μπορείτε να αναφέρεται τους λόγους αυτούς, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί απαραιτήτως το εισιτήριο για το επόμενο στάδιο.

 

2. Βιογραφικό που δε φαίνεται να ταιριάζει στην προσφερόμενη θέση

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εστιάσετε στους τρόπους που θα κάνουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτά των υπόλοιπων συνυποψηφίων σας. Θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τη θέση στην οποία κάνετε αίτηση και να τονίζει τα στοιχεία που σας καθιστούν έναν ιδανικό υποψήφιο. Προσπαθήστε να “πλασάρετε” τον εαυτό σας όσο το δυνατόν καλύτερα και δώστε έμφαση σε αυτά που πραγματικά θα κινήσουν το ενδιαφέρον των αποδεκτών του βιογραφικού σας.

 

3. Χρήση λανθασμένης γλώσσας

Σε πολλές περιπτώσεις, το να διαφημίζει κανείς τις γνώσεις ή/και την εξειδίκευση που έχει αποκτήσει με πολύ εξειδικευμένο και εξεζητημένο λεξιλόγιο, ή με όρους τεχνικούς που ενδεχομένως θα μπερδέψουν τους αρμοδίους για την διαλογή των βιογραφικών, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επιζήμιο. Είναι ίσως προτιμότερο να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αποδείξει την αποτελεσματικότητά του σε συγκεκριμένους στόχους ή projects, ώστε να γίνεται καλύτερα αντιληπτό πώς μπορεί να αποβεί χρήσιμος και στη θέση για την οποία ενδιαφέρεται.

 

4. Έκταση του βιογραφικού

Less is more!!! Αν από την πρώτη σελίδα δεν έχετε τραβήξει το ενδιαφέρον του πιθανού εργοδότη σας, μην περιμένετε να το κάνετε στις επόμενες. Τα μεγάλα σε έκταση βιογραφικά κινδυνεύουν όχι μόνο να κουράσουν αλλά και να αποθαρρύνουν πιθανούς εργοδότες. Είναι προτιμότερο να δώσετε έμφαση στην πιο πρόσφατη εργασιακή εμπειρία σας, να δείξετε γιατί είστε κατάλληλος για την προσφερόμενη θέση και στη συνέχεια να κατηγοριοποιήσετε τις υπόλοιπες πληροφορίες ώστε να διαφαίνονται τα σημεία – κλειδιά που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τη θέση.

(Πηγή: www.topuniversities.com)

Για να ενημερωθείτε για τις Υπηρεσίες Αιτήσεων του Κέντρου μας πατήστε εδώ