GMAT Focus για Master ή MBA.

Το GMAT test είναι τεστ ικανοτήτων που ζητείται σε πάνω από 7.700 μεταπτυχιακά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Τα Business Schools το χρησιμοποιούν ως κοινό μέτρο σύγκρισης για την αξιολόγηση των υποψηφίων. Επιπλέον, αποτελεί το κλειδί για την εισαγωγή σε Master και MBA προγράμματα παγκοσμίως! Το GMAT score αναδεικνύει τη λεκτική, ποσοτική, λογική και αναλυτική ικανότητα του υποψηφίου και πόσο ταιριαστός είναι για το πρόγραμμα.

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, με πείρα από το 1981, παρέχει επιτυχημένη προετοιμασία για το GMAT, καθώς και για τα GRE, IELTS και TOEFL τα οποία είναι προϋποθέσεις εισαγωγής για τα πανεπιστήμια. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για την υποβολή αιτήσεων μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας αιτήσεων.

Μάθετε για την προετοιμασία GMAT στο Κέντρο Κουτσοδόντης εδώ. Νέα τμήματα ξεκινούν κάθε μήνα!

Γιατί θα με βοηθήσει στις αιτήσεις μου για μεταπτυχιακά;

Ένα υψηλό σκορ στο GMAT καθιστά τον υποψήφιο πιο ανταγωνιστικό έναντι των υπολοίπων. Του δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ακόμη κι όταν το ίδιο το πρόγραμμα δε ζητά το GMAT. Ακόμη, βοηθά την αίτησή του, ενισχύοντας σημεία όπως ένας χαμηλός βαθμός πτυχίου, χαμηλή βαθμολογία σε συγκεκριμένα μαθήματα ή έλλειψη εργασιακής εμπειρίας. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, το GMAT αυξάνει πολύ τις πιθανότητες αποδοχής σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα!

Μπορεί με ένα υψηλό σκορ να διεκδικήσω κάποια υποτροφία;

Με ένα σκορ πάνω από 650 στο GMAT είναι δυνατή και η απόκτηση μερικής ή ολικής υποτροφίας, ενώ εμπλουτίζεται και το βιογραφικό του υποψηφίου. Το GMAT τεστ βοηθάει τον υποψήφιο στον τρόπο σκέψης του και τον προετοιμάζει έως ένα βαθμό στο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μεταπτυχιακού ή στην αναζήτηση εργασίας. Ακόμη, πολυεθνικές εταιρείες εξετάζουν τους υποψηφίους σε κάποιο παρόμοιο τεστ ή αξιολογούν πολύ πιο θετικά τους υποψήφιους που έχουν το GMAT στο βιογραφικό τους!

Τι GMAT score μπορεί να ζητήσουν τα πανεπιστήμια; 

Στο GMAT test δεν υπάρχει Pass ή Fail. Το κάθε πανεπιστήμιο θέτει το δικό του όριο ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή του υποψηφίου σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Όσο υψηλότερο score πετύχεις στο GMAT τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητες αποδοχής!

The GMAT Focus Edition

Στις αρχές του 2023, η GMAC, ο οργανισμός που δημιούργησε και διαχειρίζεται το GMAT exam, ανακοίνωσε θεμελιώδεις αλλαγές στο τεστ, ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων.

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδοντης εξειδικεύεται στην προετοιμασία GMAT από το 1981, όντας πρωτοπόρος στα μαθήματα, το εκπαιδευτικό υλικό και τα ολοκληρωμένα practice tests.

Για το σκοπό αυτό, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ο Διευθυντής Σπουδών και καθηγητής Μαθηματικών κ. Μανόλης Κουτσοδόντης, παρευρέθη στο συνέδριο της GMAC στο Λονδίνο όπου έγινε παρουσίαση της νέας εκδοχής του GMAT test!

Το «νέο» GMAT με την ονομασία “GMAT FOCUS” θα είναι διαθέσιμο το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε κάποιες βασικές αλλαγές στο GMAT αλλά και τι παραμένει ίδιο:


Current GMAT versionGMAT Focus Edition
Sections4 (Quantitative Reasoning, Verbal Reasoning, Integrated Reasoning, Analytical Writing)3 (Quantitative Reasoning, Verbal Reasoning, Data Insights)
Διάρκεια3 ώρες και 7 λεπτά2 ώρες και 15 λεπτά
Σύνολο ερωτήσεων8064
Σκορ200-800205-805
Analytical Writing AssessmentΝΑΙΟΧΙ
Sentence Correction in the Verbal SectionΝΑΙΟΧΙ
Δυνατότητα Review QuestionsΟΧΙΝΑΙ
Αποστολή σκορTest Center: πριν την εξέταση – επιλογή έως 5 προγραμμάτων για δωρεάν αποστολή
Online: Δωρεάν σε έως 5 προγράμματα εντός 48 ωρών από το Official score
Δωρεάν σε έως 5 προγράμματα εντός 48 ωρών από το Official score
Ισχύς5 έτη
Προσπάθειες5 εντός 1 χρόνου & 8 lifetime
ΚόστοςTest Center: 275€ + ΦΠΑ
Online: 300€ + ΦΠΑ

To test δίνεται σε υπολογιστή;

Το GMAT είναι Computer Adaptive Test (CAT). Αυτό σημαίνει ότι δίνεται σε υπολογιστή και, όσο σωστότερα απαντάμε τόσο αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας των ερωτήσεων και το σκορ. Απεναντίας, απαντώντας λανθασμένα, η επόμενη ερώτηση είναι χαμηλότερης δυσκολίας και σωστή απάντησή της αυξάνει λίγο το σκορ μας.

Πώς θα επιτύχω ένα Top GMAT Score

Αν και το GMAT exam αλλάζει, παραμένει απαιτητικό. Χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, ένας υποψήφιος μπορεί να χρειαστεί retakes, να απορριφθεί ή να μην προλάβει τον κύκλο αιτήσεων.

Στο Koutsodontis Test Prep & Admissions εφαρμόζουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο διδασκαλίας που αποδεδειγμένα οδηγεί τους μαθητές μας στα μέγιστα σκορ, άμεσα και οικονομικά με την αποφυγή επαναληπτικών εξετάσεων!

Μάθετε για την προετοιμασία GMAT στο Κέντρο Κουτσοδόντης εδώ. Νέα τμήματα ξεκινούν κάθε μήνα!

Οι βασικοί λογοι που το επιτυγχάνουμε

  • Συνεχώς ενημερωνόμαστε και προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις του GMAT ώστε οι μαθητές μας να γνωρίζουν πώς να προετοιμαστούν κατάλληλα.
  • Το υλικό μας είναι up-to-date. Περιλαμβάνει επίσης full GMAT practice tests για συνεχή εξάσκηση και πλήρη πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα. Ακόμη, παρέχουμε δικά μας GMAT computer – adaptive simulation tests που δίνουν αξιόπιστα σκορ με πολύ καλή πρόβλεψη του τελικού σκόρ!
  • Οι καθηγητές μας εξειδικεύονται στα τεστ ικανοτήτων. Διδάσκουν εκείνες τις μεθοδολογίες και στρατηγικές που βοηθούν τους μαθητές να απαντούν σωστά υπό πίεση χρόνου και δίνουν έμφαση στον τρόπο σκέψης. Ακόμη, είναι δίπλα στον μαθητή μέχρι την εξέταση, λύνοντας απορίες και δίνοντας feedback και κατευθυντήριες γραμμές.

Μάθε περισσότερα για την προετοιμασία μας εδώ.

Χρονοδιάγραμμα

  • Η προετοιμασία μας GMAT διαρκεί 8 εβδομάδες. Εξασφαλίζουμε στους μαθητές μας τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχουν το μέγιστο δυνατό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι, η GMAT προετοιμασία δε χρειάζεται υπερβολικά πολύ χρόνο και οι υποψήφιοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν τον κύκλο αιτήσεων!
  • Έχοντας εμπειρία στην προετοιμασία για το GMAT από το 1981, ολοκληρωμένο υλικό, ακριβή προσομοιωτικά τεστ και διαρκές εξατομικευμένο ατομικό feedback, οι μαθητές μας πετυχαίνουν το επιθυμητό σκορ χωρίς να ψάξουν άλλες πηγές και χωρίς να χρειάζονται επανεξέταση.

Περισσότερες πληροφορίες για την προετοιμασία GMAT στο Κέντρο Κουτσοδόντης θα βρείτε εδώ.

Υποστήριξη στις αιτήσεις

Σκοπός μας είναι να κατευθύνουμε τους μαθητές σωστά και αποτελεσματικά τόσο στην προετοιμασία των ζητούμενων τεστ όπως το GMAT όσο και στη διαδικασία των αιτήσεων!

Με την εγγραφή στα μαθήματα gmat οι μαθητές εξασφαλίζουν:

  • Admissions Guide: Αναλυτικός Οδηγός για την επιλογή προγραμμάτων, τη συγγραφή Personal Statement & Essay Questions και τη σύνταξη του CV των υποψηφίων.
  • Admissions Connect: Μέσω αυτής της υπηρεσίας φέρνουμε τους μαθητές μας σε επαφή με αποφοίτους μας, ανάλογα με το πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει.
  • Admissions Seminars: Σεμινάρια ενημέρωσης για τη διαδικασία αιτήσεων με καλεσμένους ομιλητές από διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μάθε περισσότερα για την προετοιμασία μας εδώ. Νέα τμήματα ξεκινούν κάθε μήνα!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106996015 είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr.