Σπουδές στην Ολλανδία

Η Ολλανδία αποτελεί έναν από τους πλέον επιθυμητούς προορισμούς για Έλληνες φοιτητές που αναζητούν σπουδές στο εξωτερικό. Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, με πείρα από το 1981, παρέχει επιτυχημένη προετοιμασία για τα τεστ IELTS και TOEFL, καθώς και για τις δοκιμασίες ικανοτήτων GMAT και GRE τα οποία ζητούνται ως προϋποθέσεις εισαγωγής στα Ολλανδικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για την υποβολή αιτήσεων μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας αιτήσεων. Κάθε χρόνο μαθητές μας γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ολλανδίας σε προγράμματα Bachelor ή Master!

Γιατί να σπουδάσω στην Ολλανδία;

1. Προσωπικό όφελος υπερτερεί του ακαδημαϊκού

Αρκετοί παραβλέπουν το γεγονός πως οι σπουδές στο εξωτερικό διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών, πέραν της επαγγελματικής. Η ευκαιρία να βρεθούν εκτός comfort zone τους, οδηγεί σε έκθεση στο διαφορετικό, σε επαφή με νέα άτομα και κουλτούρες. Αποτελεί, με άλλα λόγια, εμπειρία ζωής που διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών, αλλά και διαμορφώνει ολιστικά τον χαρακτήρα και τις νοοτροπίες τους.

2. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Τα ολλανδικά πανεπιστήμια παρέχουν αγγλόφωνα προγράμματα για πληθώρα αντικειμένων, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή. Άλλωστε οι Ολλανδοί έχουν μακρά φήμη ότι είναι ανεκτικοί και ανοιχτόμυαλοι, οπότε οι φοιτητές βρίσκονται σε ένα φιλόξενο και ποικιλόμορφο περιβάλλον. Επίσης, δεν απαιτείται να ξέρουν ολλανδικά, αφού στην Ολλανδία έχουν το υψηλότερο επίπεδο αγγλικών από οποιαδήποτε μη αγγλόφωνη χώρα! Βέβαια, συνιστάται η εκμάθηση των ολλανδικών για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και της εργασίας εκεί.

3. Χαμηλό κόστος σπουδών

Τα προγράμματα των πανεπιστημίων συγχρηματοδοτούνται από την ολλανδική κυβέρνηση με αποτέλεσμα να έχουν πιο προσιτά δίδακτρα σε σχέση με άλλες χώρες. Φυσικά, συνιστάται οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για το ύψος των διδάκτρων στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προγράμματος που τους ενδιαφέρει. Τα ετήσια δίδακτρα για φοιτητές που προέρχονται από χώρα της Ε.Ε. είναι αισθητά χαμηλότερα από αυτά των φοιτητών από τρίτες χώρες, ενώ είναι δυνατή και η χρηματοδότηση μέσω υποτροφιών.

4. Σπουδές υψηλών προδιαγραφών

Το χαμηλό κόστος σπουδών σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και χαμηλή ποιότητα σπουδών. Οι μέθοδοι διδασκαλίας έχουν ως επίκεντρο τον φοιτητή και προάγουν την αυτονομία, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη. Επιπλέον, τα ολλανδικά πανεπιστήμια κατατάσσονται υψηλά σε διεθνείς λίστες κατάταξης πανεπιστημίων. Για παράδειγμα, σύμφωνα με QS rankings, 9 από τα 13 ολλανδικά πανεπιστήμια βρίσκονται στα 200 καλύτερα παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στα διακεκριμένα προγράμματα σπουδών, την καλή φήμη τους και την εμπιστοσύνη των εργοδοτών.

5. Άριστη επαγγελματική αποκατάσταση

Η ανεπτυγμένη οικονομία της Ολλανδίας δύναται να προσφέρει στους απόφοιτους αξιόλογες θέσεις εργασίας στο αντικείμενο σπουδών τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφοίτηση τους. Τα καταξιωμένα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, παρέχοντας στους φοιτητές εκείνες τις γνώσεις και ικανότητες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και περιζήτητοι. Μάλιστα, μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες είναι ολλανδικές, όπως οι Shell, ING, Heineken, Phillips και KLM.

Αιτήσεις & Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Tα ολλανδικά πανεπιστήμια εφαρμόζουν το σύστημα των rolling admissions, δηλαδή αξιολογούν τις αιτήσεις μόλις τις λάβουν και όχι ύστερα από κάποια προθεσμία. Επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσουν οι θέσεις των προγραμμάτων πριν από την προθεσμία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Συνιστάται, λοιπόν, η έναρξη της προετοιμασίας για τις αιτήσεις όσο νωρίτερα γίνεται. Επίσης, κάποια προγράμματα ξεκινούν και τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο, εκτός από Σεπτέμβριο. Γενικώς, οι αιτήσεις των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τη διαδικασία των αιτήσεων, οι υποψήφιοι αρχικά εγγράφονται στην πλατφόρμα Studielink. Εκείνη αποτελεί ένα κεντροποιημένο σύστημα όπου οι υποψήφιοι δημιουργούν λογαριασμό και, ύστερα, κάνουν απευθείας αίτηση στα πανεπιστήμια της επιλογής τους, ανεβάζοντας τα απαιτούμενα έγγραφα. Ύστερα, μέσω της πλατφόρμας μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής τους και να κανονίζουν ζητήματα, όπως η πληρωμή των διδάκτρων. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε έως 4 πανεπιστήμια και προγράμματα. Τέλος, κάθε πρόγραμμα ορίζει τις δικές του προϋποθέσεις εισαγωγής, γι’ αυτό είναι σημαντική η προσοχή στις εκάστοτε προϋποθέσεις και προθεσμίες.

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Απολυτήριο Λυκείου 
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS (ή TOEFL) 
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Πιθανώς κάποια Συστατική Επιστολή

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS (ή TOEFL
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
  • Ένα από τα τεστ ικανοτήτων GMAT ή GRE (τα περισσότερα προγράμματα οικονομικών επιστημών τα ζητούν)
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές ή/και εργοδότες

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Numerus Fixus Προπτυχιακά Προγράμματα

Το Numerus Fixus αναφέρεται σε δημοφιλή προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με περιορισμένο αριθμό προσφερόμενων θέσεων, όπως στην Ιατρική, την Ψυχολογία και την Επιστήμη Υπολογιστών, μεταξύ άλλων. Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε 2 τέτοια προγράμματα, με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων να είναι συνήθως στις 15 Ιανουαρίου για εισαγωγή τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης στο Studielink θα υπάρξει ένα επιπλέον βήμα στη διαδικασία της αίτησης. Αυτό θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή σε ημέρα αξιολόγησης στο πανεπιστήμιο ή η ολοκλήρωση μιας διαδικτυακής εξέτασης κάποιου είδους, πιθανότατα στα τέλη Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο. Φυσικά τέτοιες διαδικασίες επιλογής μπορεί εύκολα να αλλάξουν από το ένα έτος στο άλλο.

Μετά την ημέρα αξιολόγησης, οι μαθητές θα ταξινομηθούν αριθμητικά με βάση την απόδοση τους στις εξετάσεις ή σε όποια άλλη δραστηριότητα χρησιμοποίησε το πανεπιστήμιο. Στους μαθητές που κατατάσσονται εντός του ορίου των θέσεων στο πρόγραμμα θα γίνει προσφορά μέσω του Studielink. Οι μαθητές που κατατάσσονται λίγο πιο έξω από το όριο των θέσεων θα μπουν σε λίστα αναμονής.

Δίδακτρα & Χρηματοδότηση Σπουδών

Όπως προαναφέρθηκε, το κόστος σπουδών για φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. είναι αρκετά προσιτό, με τα δίδακτρα να ξεκινούν περίπου από €2.530. Επίσης, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση των σπουδών ή των εξόδων διαβίωσης ή και των δύο μέσω υποτροφιών. Στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων αναφέρονται διάφορες πηγές χρηματοδότησης, όπως υποτροφίες αριστείας από τα πανεπιστήμια, υποτροφίες από καταπιστεύματα ή φοιτητικά δάνεια, για τις οποίες πρέπει να πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί φορείς ή οργανισμοί στη χώρα μας που χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφιών είναι ένα υψηλό GMAT ή GRE score. Τέλος, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις και προθεσμίες των υποτροφιών.

Γενικώς, οι υποτροφίες στην Ολλανδία είναι σπάνιες. Οι φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να αιτηθούν για υποτροφία στο πανεπιστήμιο που έγιναν δεκτοί. Το ποσό των υποτροφιών διαφοροποιείται ανάλογα με το ίδρυμα, ενώ συνήθως παρέχονται βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Κόστη Διαβίωσης

Τα κόστη διαβίωσης κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε €800- €1.100 μηνιαία. Ανάλογα την πόλη διαμονής και τον τρόπο ζωής μπορούν να υπάρξουν αποκλίσεις από το ποσό αυτό. Επιπλέον, τα έξοδα διαβίωσης στην Ολλανδία είναι κατά μέσο όρο 35,41% υψηλότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Γενικώς, τα έξοδα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν αφορούν: στέγαση, διατροφή, ένδυση, μεταφορικά, ιατρική ασφάλιση, δραστηριότητες και λοιπά έξοδα.

Ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ξένοι φοιτητές στην Ολλανδία είναι η εύρεση στέγασης. Η έλλειψη φοιτητικών εστιών και η δυσκολία εύρεσης κατοικίας καθιστούν επιτακτική την αίτηση εισαγωγής στα πανεπιστήμια όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έτσι, μόλις γίνει δεκτός ο υποψήφιος πρέπει να αιτηθεί για θέση σε εστία, ώστε να μπει σε λίστα αναμονής.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η άδεια παραμονής στη χώρα και η ιατρική περίθαλψη. Οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. χρειάζεται να έχουν εγγραφεί σε ολλανδικό πανεπιστήμιο, να πληρώσουν ιατρική ασφάλιση και να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή κεφάλαια. Ακόμη, όσοι βρίσκονται στην Ολλανδία αποκλειστικά για σπουδές δε δικαιούνται δημόσια ιατρική ασφάλιση, γι’ αυτό πρέπει να την έχουν από τη χώρα προέλευσής τους. Οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. μπορούν να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας για να αποδείξουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, τα πανεπιστήμια συνιστούν την αγορά ποδηλάτου ως μια πιο οικονομική λύση και λόγω της ολλανδικής κουλτούρας. Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό πως στην Ολλανδία υπάρχουν περισσότερα ποδήλατα απ’ ότι κάτοικοι! Επιπλέον, πολλές σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις (Παρίσι, Λονδίνο, Βέλγιο) βρίσκονται κοντά και, άρα, ταξίδια σε αυτές καθίστανται πολύ οικονομικά. Τέλος, με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας, οι φοιτητές απολαμβάνουν αρκετές εκπτώσεις σε μέρη όπως εστιατόρια, αξιοθέατα ή δραστηριότητες αναψυχής.

Δημοφιλέστερα Ολλανδικά Πανεπιστήμια

Erasmus University Rotterdam

Το Erasmus University βρίσκεται στο Ρότερνταμ, ιδρύθηκε το 1913 και προσφέρει σπουδές στα πεδία των Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής, Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών. Περιλαμβάνει ευρεία γκάμα προγραμμάτων, ενώ αποτελεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια όχι μόνο της Ολλανδίας αλλά και της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους THE World University Ranking 2022, αναδείχθηκε 4ο στην Ολλανδία και 72ο παγκοσμίως. Ακόμη, το Rotterdam School of Management (business school του Erasmus) κατατάχθηκε 17ο μεταξύ των ευρωπαϊκών business schools το 2021, σύμφωνα με τους Financial Times, όντας το 1ο ολλανδικό πανεπιστήμιο στη λίστα.

University of Amsterdam

To Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ιδρύθηκε to 1632 και προσφέρει προγράμματα στα πεδία των Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών, Ιατρικής και Νομικής, μεταξύ άλλων. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ολλανδικά πανεπιστήμια, με διεθνείς διακρίσεις και απόφοιτοί του έχουν λάβει βραβείο Νόμπελ. Σύμφωνα με τους QS World University Rankings, αναδείχθηκε 55ο διεθνώς, ενώ οι US News Best Global Universities το κατέταξαν 1ο στην Ολλανδία.

Utrecht University

Το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης ιδρύθηκε to 1636 και παρέχει σπουδές στα πεδία των Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών, Ιατρικής και Νομικής, μεταξύ άλλων. Εστιάζει στην έρευνα και την ιστορία, ενώ αρκετοί απόφοιτοι και διδάκτορες έχουν λάβει βραβείο Νόμπελ ή Σπινόζα. Σύμφωνα με τους QS World University Rankings, αναδείχθηκε 69ο διεθνώς, ενώ οι US News Best Global Universities το κατέταξαν 2ο στην Ολλανδία.

Delft University of Technology

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντέλφτ ιδρύθηκε το 1842 και αποτελεί από τις πιο καταξιωμένες πολυτεχνικές σχολές της Ολλανδίας και διεθνώς. Οι QS Rankings το κατέταξαν 10ο μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων Engineering & Technology παγκοσμίως και είναι το καλύτερο Πολυτεχνείο της Ολλανδίας, ενώ αρκετοί απόφοιτοί του βραβεύτηκαν με Νόμπελ.

Tilburg University

Το Πανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ ιδρύθηκε το 1927 και προσφέρει σπουδές στα πεδία των Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών, μεταξύ άλλων. Διακρίνεται στις Κοινωνικές Επιστήμες και στα Οικονομικά, ενώ τα προγράμματα economics και finance λαμβάνουν υψηλές θέσεις σε διεθνείς λίστες κατάταξης.

Leiden University

Το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν ιδρύθηκε το 1575 και επικεντρώνεται στις κοινωνικές επιστήμες. Παρέχει σπουδές στους τομείς της Αρχαιολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Επιστημών και Νομικής, μεταξύ άλλων. Οι QS Ranking by subject, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο μεταξύ των 30 πρώτων σε 8 πεδία και 5ο στην Ολλανδία. Αρκετοί επιστήμονες βραβευμένοι με Νόμπελ και Σπινόζα συνδέονται με το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν, μεταξύ αυτών και ο Άλμπερτ Άινσταιν.

Wageningen University & Research

Το Πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν ιδρύθηκε το 1876 ως γεωργικό κολέγιο και το 1918 αναγνωρίστηκε ως δημόσιο πανεπιστήμιο. Ειδικεύεται στις τεχνικές και μηχανικές επιστήμες, στις βιοεπιστήμες και εστιάζει στη γεωργική έρευνα. Αναδείχθηκε 1ο και 5ο στα QS Ranking 2022 στους τομείς Agriculture & Forestry και Environmental Sciences αντίστοιχα. Το 2021 ψηφίστηκε από τους φοιτητές του ως το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας για 17η συνεχόμενη χρονιά.

Maastricht University

Το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ ιδρύθηκε το 1976 και προσφέρει σπουδές στα πεδία των Θετικών και Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Νομικής. Λαμβάνει σημαντικές διακρίσεις, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως από λίστες κατάταξης, και στα top 10 μεταξύ των ολλανδικών. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές του είναι ξένοι.

University of Groningen

Το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν ιδρύθηκε το 1614 και τα προγράμματά του αφορούν τα πεδία των Ανρθωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών, Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής, Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας, μεταξύ άλλων. Συνεχώς κατατάσσεται μεταξύ των 100 καλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς, ενώ αρκετοί απόφοιτοι ή διδάκτορες πήραν βραβείο Νόμπελ ή Σπινόζα.

Eindhoven University of Technology

Το Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν ιδρύθηκε το 1956 και αποτελεί διακεκριμένη πολυτεχνική σχολή. Οι QS  Rankings 2022 το κατέταξαν 125ο καλύτερο παγκοσμίως, αλλά 58ο μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων Engineering & Technology, και αποτελεί το 2ο καλύτερο Πολυτεχνείο στην Ολλανδία.

Vrije Universiteit Amsterdam

Το Πανεπιστήμιο του Vrije ιδρύθηκε το 1880 και προσφέρει προγράμματα στα πεδία των Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ιατρικής και Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τους THE World University Ranking 2022 αναδείχθηκε 115ο διεθνώς, ενώ οι US News Best Global Universities το κατέταξαν 84ο διεθνώς και 6ο στην Ολλανδία.

University of Twente

Το Πανεπιστήμιο του Τβέντε ιδρύθηκε το 1961 και είναι πολυτεχνική σχολή. Προσφέρει σπουδές κυρίως στα πεδία της Μηχανικής και της Τεχνολογίας, ενώ οι QS Rankings το κατέταξαν 189ο καλύτερο παγκοσμίως.

Radboud University Nijmegen

Το Πανεπιστήμιο του Ράντμπουντ του Ναϊμέχεν ιδρύθηκε το 1923 και παρέχει προγράμματα στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Φυσικών Επιστημών, Νομικής και Φιλοσοφίας μεταξύ άλλων. Διακρίνεται διεθνώς για το ερευνητικό του έργο, με τους Shanghai Academic Ranking of World Universities να το κατατάσσουν 101ο για το 2021, ενώ οι THE World University Ranking 2022 132ο παγκοσμίως.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Koutsodontis Tips

TIP 1: Επιλογή προγράμματος σπουδών

Η εύρεση του κατάλληλου προγράμματος ώστε να συνδυάζει ενδιαφέροντα, qualifications & budget είναι μια δύσκολη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πανεπιστήμια εξωτερικού. Η σωστή πληροφόρηση είναι το σημείο – κλειδί.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει την υπηρεσία Program Finder για Bachelor και Master που σας βοηθάει να βρείτε τις καταλληλότερες για εσάς επιλογές πανεπιστημίων βάση του προφίλ σας.
TIP 2: Επικοινωνία με Αποφοίτους

Πολύ βοηθητική για τους υποψηφίους έχει αναδειχθεί η πληροφόρηση από άτομα που έγιναν δεκτά στα προγράμματα που οι ίδιοι ακόμη εξετάζουν. Η επικοινωνία αυτή εξυπηρετεί τόσο στην ενημέρωση για την επαγγελματική αποκατάσταση μετά το πέρας των σπουδών, όσο και στην πληροφόρηση για πρακτικά ζητήματα ή προβλήματα που ένας φοιτητής μπορεί να συναντήσει.

  • Το Κέντρο Προετοιμασίας Κουτσοδόντης παρέχει σε όλους τους μαθητές που παρακολουθούν ένα πρόγραμμα προετοιμασίας GMAT, GRE, TOEFL ή IELTS τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αποφοίτους μας που πέτυχαν το στόχο τους.
TIP 3: Έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας

Μετά την επιλογή προγράμματος σπουδών, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την προετοιμασία τους. Αυτό οφείλεται στην υψηλή ζήτηση για την Ολλανδία. Συνήθως οι υποψήφιοι ξεκινούν με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας IELTS ή TOEFL.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει εντατικά προγράμματα προετοιμασίας με νέα τμήματα κάθε μήνα, οργανωμένα έτσι ώστε οι μαθητές σε σύντομο διάστημα να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά σκορ!
TIP 4: Υψηλά test scores στα tests ικανοτήτων

Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού αξιολογούν υποψήφιους από διαφορετικές χώρες και ανώτατα ιδρύματα, οπότε πολλές φορές απαιτούνται τα test ικανοτήτων GMAT ή GRE για να είναι δυνατή η σύγκριση με μια κοινή βάση. Στόχος, λοιπόν των υποψηφίων είναι να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, κι αυτό συνεπάγεται όσο το δυνατόν υψηλότερα σκορ. 

  • Το Κέντρο Σπουδών μας ειδικεύεται στην προετοιμασία των τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE εξασφαλίζοντας στους μαθητές τα επιθυμητά σκορ. Η 40ετής εμπειρία μας φανερώνει ότι η σωστή καθοδήγηση, η κατάλληλη ψυχολογία και η συνεχής εξάσκηση οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες επιτυχίες μας!
TIP 5: Η Αίτηση σου θα πρέπει να ξεχωρίζει

Η συμπλήρωση των αιτήσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Αρκετοί παραμελούν προϋποθέσεις των προγραμμάτων όπως, το Βιογραφικό Σημείωμα, τα Personal Statements ή τις συστατικές επιστολές θεωρώντας τις ευκολότερες. Η αλήθεια είναι ότι απαιτούν σημαντικό χρόνο και έχουν μεγάλη βαρύτητα κατά τη διαδικασία επιλογής από τα πανεπιστήμια. Επομένως, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να γίνουν εν τάχει ή “στο περίπου”.

  • Το Admissions Office του Κέντρου μας παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη για Bachelor και Master με κάθε χρόνο 100% επιτυχία στη διαδικασία των αιτήσεων!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας GMAT, GRE, IELTS, TOEFL και τις υπηρεσίες αιτήσεων.

Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…