Γιατί Έλληνες φοιτητές επιλέγουν τις σπουδές στο εξωτερικό;

Όλο και περισσότεροι Έλληνες φοιτητές επιλέγουν τις σπουδές στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τάση προκύπτει από πληθώρα παραγόντων που καταλήγουν στο ότι ένα μεταπτυχιακό (Master) ή διδακτορικό (PhD) στο εξωτερικό συμβάλλει πολύ περισσότερο στην προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική ανέλιξη. Τέτοιοι παράγοντες είναι οι εξής:

Πρόσβαση σε κορυφαία πανεπιστήμια

Η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογα πανεπιστήμια, αλλά πολλοί Έλληνες φοιτητές ανακαλύπτουν ότι τα ξένα πανεπιστήμια είναι η καλύτερη επιλογή για τις σπουδές τους. Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό, σπουδάζουν σε διακεκριμένα και κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, με τους καλύτερους πόρους και εγκαταστάσεις. Επιπλέον, είναι δυνατόν το πρόγραμμα που επιθυμούν να μην υπάρχει στα πανεπιστήμια της χώρας μας.

Σπουδαιότερες επαγγελματικές ευκαιρίες

Η οικονομία της Ελλάδας αντιμετωπίζει προκλήσεις, ενώ η αγορά εργασίας είναι περιορισμένη, ειδικά για άρτια εξειδικευμένους επαγγελματίες. Ένα Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό στο εξωτερικό όμως εξασφαλίζει πρόσβαση σε νέες αγορές εργασίας. Επομένως, υπάρχουν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες και πιθανότητες εύρεσης εργασίας σε μια πιο σταθερή και ανθισμένη οικονομία.

Έκθεση σε διαφορετικές κουλτούρες

Η ζωή και η εκπαίδευση σε μια ξένη χώρα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και διεύρυνση των οριζόντων. Ένα Master ή PhD σε ξένα πανεπιστήμια δίνει την ευκαιρία εξερεύνησης διαφόρων κουλτούρων και τρόπων σκέψεων στους Έλληνες φοιτητές. Αυτή η έκθεση στο διαφορετικό τους βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες διαπολιτισμικής επικοινωνίας, προσαρμογής, επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης.

Ευκαιρίες δικτύωσης

Οι Έλληνες φοιτητές δημιουργούν σχέσεις με άλλους φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες και κοινωνικές ή πολιτισμικές καταβολές. Τέτοιες σχέσεις είναι πολύτιμες για τη δικτύωση και την επαγγελματική ανάπτυξη, ενώ πολλές φορές προκύπτουν και μακροχρόνιες φιλίες.

Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη

Η ζωή και οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ταυτόχρονα πρόκληση και εμπειρία ζωής. Είναι ένα σημαντικό βήμα-σταθμός όπου οι φοιτητές βγαίνουν από το comfort zone, προσαρμόζονται σε νέες και άγνωστες καταστάσεις και αναπτύσσουν ανεξαρτησία. Αυτές οι εμπειρίες οδηγούν όχι μόνο στην προσωπική ανάπτυξη αλλά και στην ανάπτυξη ουσιωδών δεξιοτήτων ζωής.

Διεθνής αναγνώριση

Ένα πτυχίο από ένα αξιοσέβαστο ξένο πανεπιστήμιο έχει διεθνές κύρος και αναγνώριση. Συνεπώς, προσφέρει στους Έλληνες φοιτητές ένα πλεονέκτημα κατά την αναζήτηση εργασίας ή περαιτέρω σπουδές. Με άλλα λόγια, οι εργοδότες βλέπουν θετικά τις ποικίλες δεξιότητες και την παγκόσμια οπτική που έχουν οι φοιτητές που σπουδάζουν σε ξένες χώρες.

Παρατηρούμε, λοιπόν, την αξία της διεθνούς εκπαίδευσης και τα πολλά οφέλη για τους Έλληνες φοιτητές που επιθυμούν την επιτυχία στους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς στόχους τους.

Το Κέντρο Σπουδών μας εξειδικεύεται στην προετοιμασία για τα τεστ IELTS, TOEFL, GMAT, GRE από το 1981. Βοηθάμε τους μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους και να σπουδάσουν σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Επιπλέον, η εξειδικευμένη Admissions Consultant τους καθοδηγεί αποτελεσματικά στη διαδικασία αιτήσεων.

Νέα τμήματα ξεκινούν κάθε μήνα! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα Νέα τμήματα μας εδώ και για την Προετοιμασία Αιτήσεων εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106996015 είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr.