Γιατί να δώσεις το GRE αν είναι optional για τις αιτήσεις

Το GRE (Graduate Record Examination) είναι μια τυποποιημένη εξέταση που ζητείται για την εισαγωγή σε προγράμματα Master ή PhD, σε πεδία Business, Engineering και Sciences. Μετά την πανδημία, πολλά πανεπιστήμια παγκοσμίως έκαναν το συγκεκριμένο τεστ προαιρετική προϋπόθεση εισαγωγής. Αν και το GRE έγινε optional, οι υποψήφιοι ενθαρρύνονται να δώσουν την εξέταση για τους εξής λόγους:

Αυξάνει τις πιθανότητες εισαγωγής

Πολλά προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών λαμβάνουν μεγάλο αριθμό αιτήσεων. Επομένως, ένα υψηλό GRE score βοηθά τον υποψήφιο να ξεχωρίσει στα admissions και αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλος για το πρόγραμμα.

Αποδεικνύει τις ικανότητες του υποψηφίου

Το GRE αξιολογεί τις αναλυτικές και ποσοτικές δεξιότητες του υποψηφίου που είναι σημαντικές για το πρόγραμμα σπουδών. Ένα υψηλό σκορ, λοιπόν, μπορεί να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού προγράμματος και άρα να γίνει δεκτός.

Αποτελεί κοινό μέτρο σύγκρισης

Το GRE είναι μια τυποποιημένη εξέταση που δέχονται πολλά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Έτσι, μπορεί να καταστήσει τη διαδικασία αίτησης πιο απλή, καθώς τα Admission Offices χρησιμοποιούν το σκορ ως μια κοινή μέτρηση για τη σύγκριση των υποψηφίων.

Πολλές επιλογές αποστολής σκορ

Ο υποψήφιος μπορεί να στείλει τις βαθμολογίες του σε έως και τέσσερα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ή σχολές διοίκησης, χωρίς επιπλέον κόστος.

Πληθώρα επιστημονικών πεδίων

Το GRE είναι χρήσιμο για αιτήσεις σε πολλά διαφορετικά προγράμματα σπουδών. Συνεπώς, ο υποψήφιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το σκορ του για να αιτηθεί σε αρκετούς τομείς, αυξάνοντας τις πιθανότητες αποδοχής του.

Πολλές εξεταστικές μες το χρόνο

Οι GRE εξετάσεις λαμβάνουν χώρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους και υπάρχουν πολλά εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Επομένως, οι υποψήφιοι δίνουν το τεστ την κατάλληλη στιγμή για εκείνους. Βέβαια, είναι σημαντικός παράγοντας οι προθεσμίες αιτήσεων από τα πανεπιστήμια.

Υποτροφίες

Πολλά πανεπιστήμια και οργανισμοί προσφέρουν υποτροφίες βάσει των GRE scores. Ένα υψηλό σκορ αυξάνει τις πιθανότητες λήψης πλήρους ή μερικής υποτροφίας για τα δίδακτρα, τα κόστη διαβίωσης ή και τα δύο.

Προετοιμασία GRE

Το Κέντρο μας εξειδικεύεται στην προετοιμασία GRE από το 1981, με τους μαθητές μας να γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Το μοντέλο διδασκαλίας μας αποδεδειγμένα οδηγεί τους μαθητές μας σε υψηλά σκορ γρήγορα και αποδοτικά, χωρίς επανεξετάσεις!

Περισσότερα για την προετοιμασία GRE στο Κέντρο μας θα βρείτε εδώ.

Το GRE μπορεί να ενισχύσει εξαιρετικά την αίτηση του υποψηφίου, ακόμα κι αν είναι προαιρετικό. Τον βοηθά να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και να χρηματοδοτήσει εν μέρει ή πλήρως τις σπουδές του. Για την προετοιμασία είναι απαραίτητο ένα ενημερωμένο υλικό και έγκυρα simulation tests, αλλά και εξάσκηση της κριτική σκέψης και των ποσοτικών δεξιοτήτων.

Στο Koutsodontis Prep Center, βοηθάμε τους φοιτητές να πετύχουν το στόχο τους και να σπουδάσουν σε κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Έμπειροι καθηγητές προετοιμάζουν τους υποψηφίους για το τεστ GRE. Η Admissions Consultant μας μπορεί να τους καθοδηγήσει στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2106996015 ή μέσω email στο info@koutsodontis.gr.