Γιατί να κάνω MBA?

Πολλοί είναι οι λόγοι οι οποίοι κάνουν ένα δίπλωμα MBA , Masters of Business Administration, να ξεχωρίζει και κάποιοι από τους σημαντικότερους είναι οι εξής:

  • Επαγγελματική Ανάπτυξη

Ο κάτοχος ενός διπλώματος στο Management έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί και να μπορέσει να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.  Μία εταιρία θα προτιμήσει να προσθέσει στο ανθρώπινο δυναμικό της έναν υπάλληλο με MBA, διότι έτσι εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος έχει την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να αναλάβει μία ηγετική θέση έναντι κάποιου ο οποίος δεν έχει MBA.

  • Αλλαγή Καριέρας

Ένα πλεονέκτημα του να κάνει κανείς MBA είναι η αλλαγή καριέρας.  Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι στην πορεία θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με το αντικείμενο του πτυχίου τους. Το MBA σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις αυτήν την αλλαγή μέσα από ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα (ένα ή δύο έτη) ειδικά φτιαγμένο έτσι ώστε να αποκτήσεις γρήγορα γνώσεις και δεξιότητες πάνω στην επαγγελματική κατεύθυνση που σε ενδιαφέρει.

  • Υψηλές Αμοιβές

Η βαρύτητα ενός διπλώματος όπως είναι ένα MBA έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει στον κατόχο του πολλά οφέλη, καθώς όχι μόνο θα τον βοηθήσει να διευρύνει τους επαγγελματικούς του ορίζοντες, αλλά θα τον προετοιμάσει και για πολύ υψηλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Τα στατιστικά δείχνουν ότι ο μέσος μισθός ενός διοικητικού στελέχους μεγάλης εταιρίας ανέρχεται στις 120.000 ευρώ ετησίως.

  • Επαγγελματική Δικτύωση

Αυτός που θα παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα MBA έχει επίσης άλλο ένα δυνατό πλεονέκτημα. Καθ΄όλη την διάρκεια του προγράμματος του θα έχει την μοναδική ευκαιρία να συνυπάρξει με υψηλόβαθμα στελέχη, επιχειρηματίες και ανθώπους με ιδιαίτερες ικανότητες όπου θα μοιράζονται κοινούς στόχους. Επίσης τελειώνοντας το MBA όλες αυτές οι γνωριμίες μπορεί να του φανούν χρήσιμες στο μέλλον αφού μπορεί κάποιος από αυτούς να γίνει ο πιθανός του συνεργάτης ή ακόμη και εργοδότης του.

  • Αναβάθμιση Καριέρας

Κάνοντας ένα MBA, ο υποψήφιος ουσιαστικά αναβαθμίζει την καριέρα του, αφού μέσα απ΄αυτό το πρόγραμμα  θα αποκτήσει και θα εξελίξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί επιλέγουν να κάνουν ένα MBA ενώ ήδη εργάζονται για να καταφέρουν έτσι να ανέβουν όσο πιό ψηλά γίνεται και να διεκδικήσουν μια θέση πάνω στην διοίκηση.

  • Δεν υπάρχει όριο ηλικίας

Πολλά Business Schools στον κόσμο δεν λαμβάνουν υπόψιν τους την ηλικία κατά την διαδικασία των αιτήσεων. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου υποψήφιοι απέκτησαν τον τίτλο του MBA τους σε ηλικία άνω των 30-35 ετών.

  • Επένδυση για το μέλλον σου

Τελικά ένα MBA πράγματι αποτελεί επένδυση, αφού για να το κατακτήσει κανείς θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, χρόνο, κόπο και χρήματα. Αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα έχει να λάβει αφότου ολοκληρώσει το MBA του, από πλευράς ζήτησης στην αγορά εργασίας, αναγνώρισης, αμοιβής και παροχών που θα είναι με βεβαιότητα πολλαπλάσια από ότι ίσχυε πριν.

Εισιτήριο για να καταφέρει κανείς να γίνει δεκτός, σε ένα από τα καλύτερα Business Schools στον κόσμο, για να κάνει το MBA του,  είναι το GMAT, αφού αποτελεί κριτήριο εισαγωγής υποψηφίων παγκοσμίως. Ένα πολύ υψηλό GMAT score θα σου εξασφαλίσει μια θέση κατά την διαδικασία των αιτήσεων.

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης εξειδικεύεται στην προετοιμασία για το GMAT test από το 1981 με χιλιάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόφοιτοι μας σήμερα διαπρέπουν στον επιχειρηματικό και διοικητικό κλάδο σε όλοκληρο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ