Διεθνείς υποτροφίες για γυναίκες

Λίγες μέρες μετά την 8η Μαρτίου, για όσες σκέφτονται να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, παραθέτουμε ορισμένους φορείς με υποτροφίες αποκλειστικά για γυναίκες.

[spacer]

American Association of University Women (AAUW)

Προσφέρει 7 διαφορετικούς τύπους υποτροφιών και χορηγιών σε γυναίκες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται χορηγίες για γυναίκες υποτρόφους που είναι πολίτες ή κατοικούν μόνιμα στις Η.Π.Α., χορηγίες για γυναίκες του εξωτερικού που θέλουν να σπουδάσουν στις Η.Π.Α., καθώς και χορηγίες επιλεγμένων επαγγελμάτων για γυναίκες που στοχεύουν σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της επιστήμης των υπολογιστών, της μηχανικής και των μαθηματικών.

[spacer]

The Schlumberger Foundation

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες που βρίσκονται στους τομείς εκπαίδευσης της τεχνολογίας και επιστήμης. Με το πρόγραμμα Faculty for the Future προσφέρει χορηγίες σε γυναίκες από αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες για διδακτορικές σπουδές στους τομείς επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) σε πανεπιστήμια παγκοσμίως.

[spacer]

PEO International (Philanthropic and Educational Organization for Women)

Ιδρυθείς το 1869, ο οργανισμός αυτός προσφέρει έξι προγράμματα αφιερωμένα στο να βοηθήσουν τις γυναίκες να επεκτείνουν τις σπουδές τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται προγράμματα για υποτροφίες σε γυναίκες εκτός Καναδά και Η.Π.Α. για σπουδές σε αυτές τις δύο χώρες, χορηγίες έως $3000 σε γυναίκες από τον Καναδά και τις Η.Π.Α. που διέκοψαν τις σπουδές τους και θέλουν να επανέλθουν, καθώς και υποτροφίες και χορηγίες σε γυναίκες που αιτούνται την εισαγωγή τους σε προπτυχιακά και διδακτορικά ακαδημαϊκά προγράμματα.

[spacer]

Margaret McNamara Education Grants

Προσφέρει υποτροφίες σε γυναίκες 25 ετών και άνω που σπουδάζουν στον Καναδά και τις Η.Π.Α. ή επιλέγουν ορισμένες χώρες της Νότιας Αφρικής και Λατινικής Αμερικής. Οι υποψήφιες θα πρέπει να μπορούν να επιδείξουν την αφοσίωσή τους στη βελτίωση της ζωής γυναικών και παιδιών και να προέρχονται από χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα των “αναπτυσσόμενων κρατών – μελών”.

[spacer]

Zonta International

Προσφέρει δύο προγράμματα με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων, της καλής διαβίωσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης των γυναικών. Το πρόγραμμα Jane M Klausman Women in Business Scholarship προσφέρει ετήσιες υποτροφίες ύψους $2000 – $8000 σε γυναίκες που σπουδάζουν Διοίκηση επιχειρήσεων σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι υπότροφοι θα πρέπει να είναι μέλη του Zonta club. Το πρόγραμμα Amelia Earhart Fellowship απευθύνεται σε γυναίκες από όλο τον κόσμο που επιλέγουν διδακτορικές σπουδές στον τομέα της αεροναυπηγικής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίως, προσφέροντας κάθε χρόνο 30 υποτροφίες των $10000.

[spacer]

Women Techmakers Scholars Program

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες ύψους $10000 σε γυναίκες από όλο τον κόσμο που σπουδάζουν σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο στο πεδίο της επιστήμης υπολογιστών και τεχνολογίας. Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται με βάση το ακαδημαϊκό και ηγετικό τους υπόβαθρο. Εκτός της χρηματικής ενίσχυσης, επιτυχημένες υποψήφιοι είναι συχνά προσκεκλημένοι της GOOGLE για Workshops, ομιλίες και κοινωνική δικτύωση.

[spacer]

L’Oréal-UNESCO for Women in Science Programme

Προσφέρει ετησίως 5 διεθνείς υποτροφίες αξίας £15000 σε γυναίκες που επιδιώκουν μεταδιδακτορικές σπουδές στους τομείς των επιστημών υγείας, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας. Στόχος είναι η βοήθεια νεαρών ερευνητριών να επεκτείνουν το πεδίο γνώσης τους, περνώντας χρόνο σε ηγετικά ερευνητικά κέντρα εκτός της χώρας από την οποία προέρχονται.

[spacer]

1000 Dreams Scholarship Fund

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει άπαξ χρηματική βοήθεια έως $1000 σε γυναίκες με οικονομικές δυσκολίες, που παρακολουθούν κάποιο σχολικό ή πανεπιστημιακό πρόγραμμα. Η βοήθεια αυτή δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση διδάκτρων ή κόστους διαβίωσης, αλλά προορίζεται για την διευκόλυνση πρόσβασης σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες, όπως κάλυψη του κόστους εκπαιδευτικού υλικού, εξετάσεων, συμμετοχής σε συνέδρια κλπ.

 

 

(Πηγή: www.topuniversities.com)