Η εμπειρία Σπουδών στο Λονδίνο!

Η απόφοιτος του κέντρου μας, Μαρία Κωνσταντακοπούλου, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία απο τις σπουδές της στο Queen Mary University of London.

  •  Πως είναι η εμπειρία σου απο τις σπουδές στο πανεπιστήμιο του Queen Mary of London;

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη απο την εμπειρία μου απο το πανεπιστήμιο. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση με τα διαδικτυακά μαθήματα, καθώς επίσης κατανόηση, αλλά και υποστήριξη προς τους φοιτητές αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο όγκος εργασίας είναι υψηλός, αλλά η οργάνωση είναι επαρκής, ώστε όλες οι υποχρεώσεις να ολοκληρώνονται εγκαίρως.

  • Πως διαμορφώθηκε το πανεπιστημιακό πρόγραμμα τη περίοδο του κορονοΐού και πως εσύ προσαρμόστηκες σε αυτό;

Απο τη πρώτη στιγμή ενημερωθήκαμε από το πανεπιστήμιο ότι τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά, χωρίς να χάσουμε με την όλη εμπειρία του μεταπτυχιακού προγράμματος. Η ενημέρωση ήταν λεπτομερής σχετικά με τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, είμαστε σε άμεση επαφή με τους καθηγητές και η βοήθεια, αλλά και η υποστήριξη του πανεπιστημίου είναι πολύτιμη, ώστε να μην μας επηρεάσει αρνητικά η κατάσταση.

Προσωπικά προσαρμόστηκα αμέσως στις απαιτήσεις των διαδικτυακών μαθημάτων και απόλαυσα τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μια πρόκληση, αλλά η πολύτιμη υποστήριξη του πανεπιστημίου έχει βοηθήσει αρκετά, ώστε να μην επηρεάζεται η ψυχολογία μας αρνητικά και να διατηρείτε το ενδιαφέρον μας αμείωτο.

  • Σε τί κατάσταση βρίσκεται η χώρα στην οποία σπουδάζεις αυτή την περίοδο λόγω Brexit και πόσο σε έχει επηρεάσει το νέο καθεστώς της Αγγλίας στις σπουδές σου;

Αποφάσισα να έρθω στο Λονδίνο τέλη Δεκεμβρίου του 2020, ώστε να αποφύγω την έξοδο της χώρας απο την ΕΕ. Μέχρι στιγμής δεν με έχει επηρεάσει στις σπουδές μου, αλλά ούτε στη καθημερινότητά μου.

  • Τί θα συμβούλευες κάποιον ο οποίος θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία, τί θα πρέπει να προσέξει στη διαδικασία των αιτήσεων;

Θα συμβούλευα να έχει καλό επίπεδο αγγλικών και να προσέξει τα English Requirements που θέτει το κάθε πανεπιστήμιο ώστε να στοχεύσει σε αυτά στις εξετάσεις του.

Για να ενημερωθείτε για τα επόμενα διαθέσιμα τμήματα πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προυποθέσεις εισαγωγής στα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια πατήστε εδώ.

Για να ενημερωθείτε για τις Υπηρεσίες Αιτήσεων του Κέντρου μας πατήστε εδώ