Η εμπειρία σπουδών στο TU Delft

Ο απόφοιτος του κέντρου μας Παναγιώτης Σοϊλης, μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του απο το MSc in Computer Science και τη φοίτησή του στο TU Delft.

1. Πώς ήταν η διαδικασία των αιτήσεων και ποια σημεία θεωρείς ότι χρειάζονται προσοχή?

Η διαδικασία των αιτήσεων ήταν ξεκάθαρη καθώς όλες οι απαραίτητες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Επιπλέον, όλα τα έγγραφα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται η αποστολή τους ταχυδρομικώς. Όσον αφορά τα πιο σημαντικά σημεία της αίτησης, κατά τη γνώμη μου αυτά είναι το CV και το motivation letter. Ειδικά το motivation letter θα πρέπει να δείχνει πάθος για το αντικείμενο σπουδών και ενδεχομένως το ενδιαφέρον για κάποιο αντικείμενο έρευνας στον κλάδο.

2. Πώς ήταν η εμπειρία σου στο TU Delft?

Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι μόνο θετική. Σίγουρα το πρόγραμμα σπουδών είναι αρκετά απαιτητικό αλλά οι γνώσεις που αποκομίζεις είναι πάρα πολλές και αξίζουν την προσπάθεια. Πέρα από αυτό, η φήμη του πανεπιστημίου και οι διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας είναι ένα μεγάλο συν για οποιονδήποτε ακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

3. Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σπουδών στο TU Delft?

Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσει την εύρεση κατοικίας το συντομότερο δυνατόν καθώς η κατάσταση στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι αρκετά δύσκολη. Το πανεπιστήμιο από μόνο του προσφέρει ορισμένα δωμάτια σε international students αλλά για να τα προλάβει κανείς πρέπει να κινηθεί γρήγορα καθώς τα περισσότερα από αυτά κλείνουν μέχρι το Μάιο. Επίσης, θα πρέπει κανείς να έχει όρεξη για δουλειά και να πηγαίνει συνειδητοποιημένος ότι τα προγράμματα σπουδών είναι αρκετά πιεστικά.