Η εμπειρία των σπουδών στην Αγγλία

 

Η απόφοιτή μας Όλγα Ταμπουράκη, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο MSc in Air Transport Planning and Management του Westminster University, μοιράζεται την εμπειρία της μαζί μας, δίνοντας πληροφορίες και συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Αγγλία.

 

1. Πώς ήταν η διαδικασία των αιτήσεων στα πανεπιστήμια της Αγγλίας και ποια σημεία θεωρείς ότι χρειάζονται προσοχή?

Η διαδικασία των αιτήσεων είναι σχετικά εύκολη και τυπική, παρόλα αυτά θεωρώ ότι το δύσκολο είναι να βρεις το σωστό μεταπτυχιακό που θα ανταποκρίνεται στις επαγγελματικές προοπτικές σου. Επίσης, θέλει προσοχή ένα σωστό personal statement και CV, καθώς επίσης και το διάστημα στο οποίο θα γίνουν οι αιτήσεις, καθώς και τι ζητάει ακριβώς το κάθε πανεπιστήμιο.

 

2. Πώς ήταν η εμπειρία σου στο Westminster ?

Όσον αφορά το Westminster, διάλεξα το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο γιατί το Master Air Transport Planning με τα συγκεκριμένα μαθήματα που στοχεύουν παραπάνω σε planning και όχι σε οικονομικά, διότι δεν το προσφέρει κάποιο αλλο πανεπιστήμιο ( πέραν από το Cranfield). Το Westminster είναι από τα πανεπιστήμια που είναι σχεδόν 99% international. Για το συγκεκριμένο μαστερ οι διασυνδέσεις για εύρεση εργασίας μετέπειτα στην Αγγλία είναι πολύ καλές και η εμπειρία από το πανεπιστήμιο και γενικά από το Λονδίνο πολύ θετική.

 

3. Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σπουδών στην Αγγλία?

Αρχικά να δει τι ακριβώς έχει στόχο. Δηλαδή εάν θέλει να έρθει στην Αγγλία για να μείνει στη συνέχεια εδώ και να βρει δουλειά, τότε σίγουρα βοηθάει ένα πανεπιστήμιο με καλύτερη φήμη στο εκάστοτε αντικείμενο σπουδών ή να είναι γνωστό για την επαγγελματική του αποκατάσταση. Εάν θέλει απλώς για να σπουδάσει αλλά δεν τον ενδιαφέρει να μείνει για δουλεία, τότε να ψάξει για ένα πανεπιστήμιο με καλό πρόγραμμα σπουδών.