Η σωστή διαχείριση χρόνου στα test GMAT & GRE

Το GMAT και τo GRE είναι τεστ ικανοτήτων και λογικής, ενώ αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή υποψηφίων σε προγράμματα Master ή PhD παγκοσμίως. Επομένως ένα υψηλό σκορ σε αυτά τα τεστ καθιστά έναν υποψήφιο πιο ανταγωνιστικό, αυξάνοντας τις πιθανότητες αποδοχής του. Ένα υψηλό σκορ μπορεί να επιτευχθεί με σωστή διαχείριση χρόνου σε τέτοιου τύπου τεστ.

Διαχείριση χρόνου

Χαρακτηριστικό των GMAT και GRE είναι η πίεση χρόνου και ότι είναι computer-adaptive. Δηλαδή, ένα υψηλό σκορ επιτυγχάνεται απαντώντας σωστά σε όσες περισσότερες ερωτήσεις γίνεται, ιδανικά σε όσο πιο δύσκολες, σε συγκεκριμένο χρόνο. Ο διαθέσιμος χρόνος για κάθε ενότητα ενός τεστ GMAT ή GRE ενδεχομένως να αποτελέσει τη μεγαλύτερη δυσκολία για έναν εξεταζόμενο.

Πόσο χρόνο να αφιερώσει κάποιος σε κάθε ερώτηση; Εάν για παράδειγμα πρέπει να απαντήσει σε 31 ερωτήσεις εντός 62 λεπτών στο GMAT ή σε 20 ερωτήσεις εντός 35 λεπτών στο GRE;

Η απλή διαίρεση μας οδηγεί σε 2 λεπτά ανά ερώτηση στο GMAT και περίπου 1,5 λεπτό ανά ερώτηση στο GRE. Όμως δεν έχουν όλες οι ερωτήσεις τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Άρα μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι σωστή.

Σε κάθε ερώτηση πρέπει να διαθέτουμε τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να απαντηθεί σωστά. Δηλαδή πρέπει να βρούμε μια “χρυσή τομή”. Αν απαντήσουμε “γρήγορα”, τότε υπάρχει ο κίνδυνος του λάθους. Εάν απαντήσουμε “αργά” δεν θα προλάβουμε άλλες ερωτήσεις και το σκορ πέφτει σημαντικά.

Κατά την προετοιμασία του GMAT και του GRE στο Κέντρο μας, οι σπουδαστές μας έχουν την δυνατότητα να μάθουν μεθόδους προσέγγισης και στρατηγικές ανά περίπτωση ερωτήματος. Ακόμη, με το έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό που τους παρέχουμε, αξιοποιούν κατάλληλα τον χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους στις εξετάσεις και συνεπώς πετυχαίνουν ένα υψηλό σκορ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την προετοιμασία μαθημάτων GMAT στο κέντρο μας δείτε εδώ. Για την προετοιμασία GRE δείτε εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106996015 είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr.

Μάθετε περισσότερα για την προετοιμασία μας, τα νέα τμήματα και γίνετε η επόμενη επιτυχία μας!