Μάθε τα πάντα για το Clearing |UCAS

Tί είναι το Clearing;

To Clearing είναι ο τρόπος με τον οποίο τα πανεπιστήμια καλύπτουν ελεύθερες θέσεις που εξακολουθούν να έχουν στα προγράμματά τους. Ένας μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία Clearing όταν:

  • Κάνει αίτηση στα πανεπιστήμια της Αγγλίας μετά από 30 Ιουνίου.
  • Δεν δέχτηκε προσφορά από κάποιο πανεπιστήμιο ή έλαβε κάποια αλλά δεν θέλει πλέον να πάει
  • Δεν πληροί τις προϋποθέσεις εισαγωγής του πανεπιστημίου που επέλεξε
  • Έχει πληρώσει το κόστος 26,50 £ για την αίτηση πολλαπλής επιλογής πανεπιστημιών
  • Έχει απορρίψει τη σταθερή θέση του χρησιμοποιώντας το κουμπί “Απορρίψτε τη θέση μου” στην αίτησή του
Αίτηση μέσω UCAS.

Εάν ο μαθητής έχει κάνει αίτηση μέσω της πλατφόρμας UCAS, στο σημείο Track your Application θα αναφέρεται ότι βρίσκεται σε Clearing ή ότι η διαδικασία Clearing έχει ξεκινήσει. Επίσης, θα του έχει δοθεί ένας προσωπικός αριθμός Clearing. Όλες οι διαθέσιμες θέσεις των προγραμμάτων ανακοινώνονται στην σελίδα του UCAS, η οποία ανανεώνεται συνεχώς από τα πανεπιστήμια.

Ύστερα, ο μαθητής θα πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με τα πανεπιστήμια ή τα κολέγια και να αναφέρει τον προσωπικό αριθμό clearing και ID. Έτσι, θα εντοπίσουν την αίτησή του και θα δει αν θα του προσφέρουν μια από τις διαθέσιμες κενές θέσεις στα προγράμματα που τον ενδιαφέρουν. Το Clearing ξεκινάει 5 Ιουλίου και τελειώνει 18 Οκτωβρίου.

Συμβουλές για τη διαδικασία Clearing

Ο μαθητής μπορεί να προσεγγίσει μέσω τηλεφώνου ή email όσα πανεπιστήμια επιθυμεί, αλλά μπορεί να δηλώσει μόνο μία επιλογή στο UCAS. Επομένως, είναι προτιμότερο να μη δηλώσει κάποιο πρόγραμμα χωρίς να έχει επικοινωνήσει με το πανεπιστήμιο πρώτα. Να σημειωθεί πως εάν το πανεπιστήμιο δεν έχει ζητήσει από το μαθητή να υποβάλει αίτηση, είναι πιθανό να τον απορρίψει. Οπότε, μέχρι να τον απορρίψουν, ο μαθητής δεν μπορεί να δηλώσει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Ακόμη, ο μαθητής μπορεί να χρειαστεί να περάσει μία μικρή συνέντευξη μέσω τηλεφώνου, όταν καλέσει το πανεπιστήμιο για να ενημερωθεί για τη διαθεσιμότητα των θέσεων.

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης με πάνω από 30.000 επιτυχίες προετοιμάζει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές για προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η εξειδικευμένη σύμβουλος του Κέντρου μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει σε όλη την διαδικασία των αιτήσεών σας βήμα-βήμα. Για να ενημερωθείτε για τις Υπηρεσίες Αιτήσεων του Κέντρου μας πατήστε εδώ.