Πώς θα επιτύχω υψηλό IELTS score

Το IELTS (International English Language Testing System) αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια, καθώς αποδεικνύει την επάρκεια των αγγλικών. Περιλαμβάνει 4 sections (Listening, Reading, Writing, Speaking) με άριστα το 9, το οποίο επιτυγχάνουν μόνο οι native speakers.

Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να επιτύχει ένα άριστο IELTS score και να εξασφαλίσει θέση στα πανεπιστήμια της επιλογής του;

1. Σωστή επιλογή προετοιμασίας

Αν και ορισμένοι υποψήφιοι επιλέγουν το self-study, ένα Κέντρο Προετοιμασίας μπορεί να συνδράμει στην επίτευξη υψηλότερου σκορ εξοικονομώντας, παράλληλα, χρόνο και χρήματα. Σημείο-κλειδί της προετοιμασίας είναι η κατάλληλη καθοδήγηση και οι στρατηγικές προσέγγισης των ερωτήσεων, στα αυστηρά χρονικά πλαίσια.

  • Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης εξειδικεύεται στην προετοιμασία του IELTS από το 1981 και κατέχει τη γνώση και εμπειρία ώστε να οδηγήσει τους υποψήφιους στην επιτυχία. Άλλωστε, μέχρι σήμερα 36.000 απόφοιτοι μας έχουν πετύχει το στόχο τους και το Κέντρο μας παραμένει σταθερά η κορυφαία επιλογή των υποψηφίων για την προετοιμασία τους!

Fun Fact: Το μέσο IELTS score των μαθητών μας είναι 7.8 / 9!

2. Εκπαιδευτικό υλικό

Το IELTS απαιτεί μεν τη γνώση αγγλικών σε βασικό επίπεδο, όμως για να επιτύχει ο υποψήφιος πρέπει να εξοικειωθεί με τη λογική των ερωτήσεων. Βασικός παράγοντας, λοιπόν, είναι το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, ώστε ο μαθητής να εξασκηθεί και να μη βρεθεί προ εκπλήξεων.

  • Το Κέντρο μας ανανεώνει διαρκώς το υλικό του σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις του IELTS Test και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιβλίο θεωρίας, lesson booklets και υλικό βελτίωσης λεξιλογίου.

3. Πρωτοποριακή καθοδήγηση και διδασκαλία

Όπως όλα τα τεστ γλωσσομάθειας, έτσι και το IELTS εξετάζει την αγγλική γλώσσα με το δικό του τρόπο. Η λογική του έγκειται στις τεχνικές και τη μεθοδολογία προσέγγισης που απαιτεί, και κατανόηση αυτών εξασφαλίζει την επιτυχία.

  • Το Κέντρο Κουτσοδόντης έχει αναπτύξει μοναδικές τεχνικές και tips στα 41 χρόνια εμπειρίας του που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλού IELTS score.

4. Τεστ προσομοίωσης

Η άριστη προετοιμασία περιλαμβάνει simulation tests προκειμένου οι υποψήφιοι να εξοικειωθούν με τις συνθήκες εξέτασης και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Ακόμη, είναι σημαντικό τα τεστ να παρέχουν αντιπροσωπευτικά σκορ, ώστε οι μαθητές να παρακολουθούν την απόδοσή τους και το πόσο κοντά είναι στο στόχο τους.

  • Το Κέντρο μας παρέχει simulation tests καθώς και έμπιστες πηγές για περαιτέρω εξάσκηση, δίνοντας αξιόπιστα test scores (κοντά στο πραγματικό που επιτυγχάνουν οι υποψήφιοι του IELTS).

5. Χρόνος προετοιμασίας & retakes

Υπάρχει η κοινή παρανόηση ότι η προετοιμασία για το IELTS Test απαιτεί αρκετό χρόνο ή πολλές προσπάθειες για την επίτευξη του επιθυμητού σκορ.

  • Το Κέντρο μας εγγυάται πως 4 εβδομάδες είναι επαρκείς για τους υποψηφίους, με νέα τμήματα να ξεκινούν κάθε μήνα. Η παρακολούθηση γίνεται με φυσική παρουσία ή live-online, ενώ οι μαθητές μας παρουσιάζουν θεαματική βελτίωση κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων. Σαν αποτλεσμα, επιτυγχάνουν το επιθυμητό σκορ με την πρώτη προσπάθεια.

6. Writing & Speaking

Στην πλειοψηφία τους, οι μαθητές αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες στα Writing και Speaking sections του IELTS παρά στο Listening ή Reading. Αυτό είναι και λογικό δεδομένου ότι δεν παράγουν (προφορικό ή γραπτό) λόγο καθημερινά στα αγγλικά.

  • Το Κέντρο μας έχει ολιγομελή τμήματα. Έτσι, είναι εφικτή η έμφαση στα sections που δυσκολεύουν τους υποψήφιους και η συνεχής υποστήριξη μέχρι να αριστεύσουν.

7. Feedback & Follow up

Ειδοποιός διαφορά στην προετοιμάσια των μαθητών σε Κέντρο από το να προετοιμαστούν μόνοι τους είναι η παρακολούθηση της απόδοσης τους αλλά και η απόδοση εξατομικευμένου feedback.

  • Στο Κέντρο Κουτσοδόντης η πορεία κάθε μαθητή παρακολουθείται ξεχωριστά. Έτσι, αφιερώνεται ο απαραίτητος χρόνος για να καλυφθούν οι ανάγκες του καθενός, με συναντήσεις εκτός ωρών διδασκαλίας. Ακόμη, στηρίζουμε τους μαθητές μας μέχρι να εξεταστούν κι όχι μόνο μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματα.

Fun Fact: Έχουμε βραβευτεί από τον διεθνή οργανισμό “INTERNATIONAL WiW OF PROFESSIONALS”. Αυτό οφείλεται στο ότι διοργανωτές εξετάσεων, καθηγητές, εκπρόσωποι πανεπιστημίων και απόφοιτοί μας, συστήνουν την προετοιμασία στο κέντρο μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106996015 είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr. Ενημερωθείτε για το IELTS και την προετοιμασία στο Κέντρο μας εδώ.