Σπουδές στην Ιατρική: Αγγλόφωνα προγράμματα στην Ιταλία

Από το 2009 η Ιταλία αποτελεί μία εξαιρετική και οικονομική επιλογή για σπουδές στην Ιατρική. Διαθέτει αγγλόφωνα προγράμματα Ιατρικής και Οδοντιατρικής, με μόνη προϋπόθεση εισαγωγής την εξέταση IMAT.

Διάρκεια και κόστος σπουδών:

Η διάρκεια σπουδών για τα προγράμματα Ιατρικής και Οδοντιατρικής είναι 6 χρόνια. Το κόστος των διδάκτρων για Ευρωπαίους φοιτητές εξαρτάται από το οικογενειακό εισόδημα του υποψηφίου. Ειδικότερα για τους Έλληνες υπολογίζεται γύρω στα 800 – 1.500 ευρώ το χρόνο.

Διαδικασία αίτησης (Χρονοδιάγραμμα):

1. Δήλωση συμμετοχής στην εξέταση IMAΤ. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται έναν ή δύο μήνες πριν την εξέταση, ύστερα από σχετική ανακοίνωση.

2. Εξέταση IMAT το φθινόπωρο.

3. Εντός 2 εβδομάδων γίνεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανώνυμα (preliminary results).

4. Λίγο αργότερα γίνεται η τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο υποψήφιος γνωρίζει πλέον το ακριβές σκορ του.

5. Μία εβδομάδα αργότερα ανακοινώνονται στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας τα πρώτα rankings. Ο υποψήφιος θα πρέπει να ελέγχει συνεχώς τη λίστα που ανανεώνεται τακτικά, λόγω του ότι πολλοί υποψήφιοι δεν αποδέχονται τη θέση τους.

6. Οι υποψήφιοι που έλαβαν μια θέση πρέπει να προχωρήσουν αμέσως με την εγγραφή τους σε μια Διεθνή Ιατρική Σχολή στην Ιταλία. Είναι απαραίτητο δηλαδή να φτάσετε στο πανεπιστήμιό με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα εντός 4 ημερών (συμπεριλαμβανομένης της ημέρας που θα βγει η κατάταξη, άρα στην ουσία 3 ημέρες). Στη συνέχεια, πρέπει να εγγραφείτε προσωπικά στο πανεπιστήμιο και να πληρώσετε τα πρώτα δίδακτρα.

*Οι φοιτητές που φτάνουν από το εξωτερικό ενδέχεται να μπορούν να στείλουν email με τα έγγραφά τους και να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά, αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί εκ των προτέρων με κάποιον υπεύθυνο της ιατρικής σχολής για να ελεγχθεί εάν είναι δυνατό.

Προσοχή: Aν δεν φέρετε έγκαιρα τα έγγραφά σας, θα χάσετε τη θέση σας επειδή θα δοθεί στον επόμενο υποψήφιο στη λίστα! Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα και γι’ αυτό είναι καλύτερα να έχετε όλα τα έγγραφα εκ των προτέρων.

Μερικά από τα πανεπιστήμια της Ιταλίας που διαθέτουν αγγλόφωνα προγράμματα για σπουδές στην Ιατρική είναι:

University of Bari, University of Bologna, University of Campania ‘Luigi Vanvitelli’, University of Messina, University of Milan, University of Milan-Bicocca, University of Naples Federico II, University of Padova, University of Parma, University of Pavia, University of Rome ‘Sapienza’, University of Rome ‘Tor Vergata’, University of Siena, University of Turin, Marche Polytechnic University.

Στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης παρέχουμε ολοκληρωμένη βοήθεια στους μαθητές μας. Προετοιμάζουμε επιτυχώς τους υποψηφίους τόσο για την εξέταση του IMAT, όσο και για την διαδικασία της εγγραφής και της αίτησης!

Η 40ετής εμπειρία μας στην καθοδήγηση και προετοιμασία των υποψηφίων, μας καθιστά την κορυφαία επιλογή! Εμπιστευτείτε μας να σας βοηθήσουμε σε όλη την διαδικασία των αιτήσεων βήμα-βήμα.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106996015 είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr.