Ποιά είναι τα βήματα για την αίτησή σας σε μεταπτυχιακά;

Η επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή σας. Γι΄αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη αίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα που σας ενδιαφέρουν, ενώ θα σας δώσουν την ευκαιρία να γίνετε δεκτοί στα πανεπιστήμια της επιλογής σας.

Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα προετοιμασίας αναφορικά με την εισαγωγή σας σε μεταπτυχιακά προγράμματα:

1. Να δημιουργήστε μια λίστα με τα προγράμματα των πανεπιστημίων εκείνων που σας ενδιαφέρουν και να ελέγξετε τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων.

2. Ανάλογα με το πανεπιστήμιο της επιλογής σας και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή σας, να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις IELTS ή TOEFL και GMAT ή GRE.

3. Να μεταφράσετε σε επίσημο φορέα (π.χ. Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών) το πτυχίο του πανεπιστημίου σας καθώς την αναλυτική βαθμολογία σας.

4. Να φροντίσετε εγκαίρως να συλλέξετε συστατικές επιστολές

5. Να συντάξετε τα συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται για την εισαγωγή σας στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας (π.χ. Personal Statement, Essay questions)

6. Να συντάξετε το βιογραφικό σας σημείωμα

7. Να συμπληρώσετε την αίτηση για την εισαγωγή σας στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία σας.

8. Να αποστείλετε εντός της χρονικής προθεσμίας την αίτησή σας στα πανεπιστήμια της επιλογής σας.

Για να ενημερωθείτε για τις Υπηρεσίες Αιτήσεων του Κέντρου μας πατήστε εδώ