Τα δέκα πτυχία με τους καλύτερους μισθούς

Η ολοκλήρωση των σπουδών σου συνοδεύεται συνήθως από αισιοδοξία, υπερηφάνια και το αίσθημα ότι έχεις πετύχει στο κυνήγι του ονείρου σου. Όμως αυτό έχει περαιτέρω επεκτάσεις, εκτός από τις γνώσεις που απλώς αποκόμισες κατά τις σπουδές σου. Αποτελεί τη βάση για νέες γνωριμίες, ευκαιρίες καριέρας και διασυνδέσεις. Επιπλέον, το πτυχίο σου είναι αυτό που θα παίξει ρόλο και στις απολαβές σου μελλοντικά, κυρίως κατά την πρώτη δεκαετία μετά την αποφοίτησή σου από το σχολείο. Αν οι θέσεις εργασίας στον τομέα σου είναι περιζήτητες, τότε μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις οικονομικές απολαβές από πολύ νωρίς, που θα σε βοηθήσουν – σε ένα σχετικά μικρό βάθος χρόνου – να αποσβέσεις το κόστος σπουδών σου και να αποταμιεύσεις χρήματα για μελλοντικές ενέργειες.

 

Μια πρόσφατη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 1,2 εκατομμύρια απόφοιτοι κολλεγίων της Αμερικής με Bachelor, έδειξε ότι τα δέκα καλύτερα επαγγέλματα με αυξημένες αμοιβές στο ξεκίνημα της εργασιακής τους αποκατάστασης είναι τα ακόλουθα:

 

1. Physician Assistant $74,300

2. Chemical Engineering $63,200

3. Computer Engineering $61,400

4. Electrical Engineering $60,900

5. Mechanical Engineering $57,900

6. Aerospace Engineering $57,700

7. Industrial Engineering $57,700

8. Computer Science $55,900

9. Nursing $54,200

10. Civil Engineering $53,900

 

Αν και αυτά τα δεδομένα μπορεί να μη συσχετίζονται απολύτως με τη σημερινή πραγματικότητα, καθώς το δείγμα αποτελείται από αποφοίτους της τελευταίας δεκαετίας, μπορεί να δώσουν ωστόσο μια πολύ καλή εικόνα της τάσης που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία.

 

(Πηγή: https://www.visualcapitalist.com/)