Τα καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια στις Η.Π.Α.

Για τους περισσότερους, η αναφορά στα καλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών σημαίνει αυτομάτως μια ομάδα οκτώ πανεπιστημίων, γνωστών και ως The Ivy League, τα οποία κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως στις αντίστοιχες κατατάξεις πανεπιστημίων.

Ωστόσο, παρά την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία των ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στις υψηλότερες θέσεις των κατατάξεων, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε και τα καλύτερα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα των Η.Π.Α. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν πολιτειακά πανεπιστήμια, διοικούνται από την αντίστοιχη πολιτειακή κυβέρνηση και συνήθως ομαδοποιούνται σε “συστήματα”.

Κάθε πολιτεία των Η.Π.Α. υποχρεούται να έχει τουλάχιστον ένα πολιτειακό πανεπιστήμιο, ενώ κάποιες μεγαλύτερες πολιτείες έχουν περισσότερα. Συνήθως προσφέρουν μειωμένα δίδακτρα παρακολούθησης στους φοιτητές που προέρχονται από την ίδια πολιτεία.

Τέτοια πανεπιστήμια βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια των Η.Π.Α., όμως υπάρχουν και ομάδες δημοσίων πανεπιστημίων στην Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, τα οποία βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως αποδεκτών κατατάξεων.

 

Τα πέντε καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τα εξής:

[spacer]

  1. University of California, Los Angeles

Βρίσκεται στην περιοχή Westwood του Los Angeles και προσφέρει περισσότερα από 125 Majors και 80 minors προγράμματα προπτυχιακών σπουδών, μεταξύ των οποίων οικονομικά, βιολογία, πολιτικές επιστήμες κ.α., καθώς και περίπου 150 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Μεταξύ των αποφοίτων και φοιτητών του περιλαμβάνονται 13 υποψήφιοι βραβείων Nobel και 261 κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων.

[spacer]

  1. University of Michigan – Ann Arbor

Ιδρύθηκε το 1817, με μόλις επτά φοιτητές και δύο καθηγητές, ως το 1866 είχε φτάσει τους 1205 φοιτητές και το 1870 έκανε δεκτή την πρώτη γυναίκα σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατέχει επίσης την πρωτιά στη διεξαγωγή σεμιναρίων ως μέθοδο διδασκαλίας. Πολλά επιστημονικά περιοδικά εκδίδονται από το πανεπιστήμιο αυτό.

[spacer]

  1. University of California, Berkeley

Είναι ένα από τα 10 ερευνητικά πανεπιστήμια του συστήματος της Καλιφόρνια. Το πανεπιστήμιο διαιρείται σε 14 τομείς που καλύπτουν τα πεδία σπουδών χημείας, μηχανικής, επιχειρήσεων, φυσικών πόρων κ.α. Μεταξύ των φοιτητών, του προσωπικού και των ερευνητών του δυναμικού του πανεπιστημίου συμπεριλαμβάνονται 94 υποψήφιοι βραβείων Nobel, 20 νικητές βραβείων Oscar, 14 βραβευθέντες με Pulitzer, 117 Ολυμπιονίκες και 13 νικητές μεταλλίων Fields.

[spacer]

  1. University of North Carolina at Chapel Hill

Αποτελεί μία από τις 17 πανεπιστημιουπόλεις του πανεπιστημιακού συστήματος της Βόρειας Καρολίνα και ένα από τα παλαιότερα δημόσια πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, με εγγραφές φοιτητών από το 1795. Προσφέρει 71 προγράμματα προπτυχιακών, 107 προγράμματα μεταπτυχιακών και 74 προγράμματα διδακτορικών σπουδών.

[spacer]

  1. University of California, Davis

Είναι το τρίτο από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του συστήματος της Καλιφόρνια που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Ιδρύθηκε αρχικώς ως αγροτικό πανεπιστήμιο αλλά στη συνέχεια έχει φτάσει να καλύπτει τομείς όπως αυτοί της ιατρικής, της νομικής, της εκπαίδευσης, της κτηνιατρικής και του Business Management. Φημίζεται για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα – το 29% του φαγητού που προσφέρεται παράγεται στο ίδιο το πανεπιστήμιο – και την εφεύρεση του πανεπιστημιακού βιοδιασπαστή (biodigester), ο οποίος μετατρέπει σε καθημερινή βάση 50 τόνους αποβλήτων σε ενέργεια χρήσιμη για το πανεπιστήμιο.

[spacer]

[spacer]

Στον ακόλουθο πίνακα περιλαμβάνονται τα δέκα καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Top 10 Public Universities in the US
Public university rank 2019 University City / State
1 University of California, Los Angeles Los Angeles, California
2 University of Michigan Ann Arbor, Michigan
3 University of California, Berkeley Berkeley, California
4 University of North Carolina at Chapel Hill Chapel Hill, North Carolina
5 University of California, Davis Davis, California
6 Purdue University West Lafayette, Indiana
7 University of California, San Diego La Holla, California
8 University of Illinois at Urbana – Champaign Champaign, Illinois
9 University of Virginia Charlottesville, Virginia
10 United States Military Academy West Point, New York

[spacer]

Πηγή: www.timeshighereducation.com

Για να ενημερωθείτε για τις Υπηρεσίες Αιτήσεων του Κέντρου μας πατήστε εδώ