Σπουδές στην Αγγλία – Γιατί να επιλέξεις το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαρτίζεται από την Αγγλία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία, ενώ κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από 500.000 φοιτητές από διαφορετικές χώρες. Ειδικότερα, οι σπουδές στην Αγγλία αποτελούν μια συναρπαστική και διεθνοποιημένη εκπαιδευτική εμπειρία με πολλές ευκαιρίες για ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη.

Για λίγο καιρό μετά το Brexit, πολλοί υποψήφιοι στράφηκαν σε άλλους προορισμούς σπουδών με πρωταγωνιστή την Ολλανδία. Όμως, μέτα το τέλος της πανδημίας Covid-19, βλέπουμε ότι η Αγγλία αποτελεί πάλι από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων! Αυτό οφείλεται τόσα στα πολλά και καταξιωμένα πανεπιστήμια που διαθέτει όσο και στην υποστήριξη των ξένων φοιτητών (στέγαση, φοιτητική βίζα, ενημέρωση).

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, με πείρα από το 1981, παρέχει επιτυχημένη προετοιμασία για τα τεστ γλωσσομάθειας IELTS και TOEFL, καθώς και για τα τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE τα οποία ζητούνται ως προϋποθέσεις εισαγωγής στα βρετανικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για την υποβολή αιτήσεων μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας αιτήσεων. Κάθε χρόνο μαθητές μας γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αγγλίας σε προγράμματα Bachelor ή Master!

Γιατί να σπουδάσω στην Αγγλία;

1. Προσωπικό όφελος υπερτερεί του ακαδημαϊκού

Πολλοί παραβλέπουν ότι οι σπουδές στο εξωτερικό δεν επηρεάζουν μόνο την επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών, αλλά έχουν και έναν σημαντικό ρόλο στην προσωπική τους εξέλιξη. Η ευκαιρία να βγουν από το comfort zone τους φέρνει σε επαφή με το διαφορετικό, τους εκθέτει σε νέες προκλήσεις και στοιχεία, και τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους και κουλτούρες που διαφέρουν από τις δικές τους. Με άλλα λόγια, αυτή η εμπειρία αντιπροσωπεύει ένα κεφάλαιο στη ζωή τους που επεκτείνει τον ορίζοντά τους και διαμορφώνει πλήρως τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις τους.

2. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Τα βρετανικά πανεπιστήμια παρέχουν πληθώρα προγραμμάτων και αναδεικνύονται κορυφαία στον τομέα τους κάθε χρόνο, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή. Φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων φοιτητών στην Ευρώπη, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Ασία! Συνεπώς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, να μάθουν νέες προοπτικές και να αναπτύξουν τις διαπολιτισμικές τους δεξιότητες.

3. Σπουδές υψηλών προδιαγραφών

Η Αγγλία διαθέτει ορισμένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, τα οποία διακρίνονται για την ακαδημαϊκή αριστεία και την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρουν. Εξαιρετικοί καθηγητές και ερευνητές από διάφορους τομείς είναι ειδικοί στα πεδία τους και παρέχουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και καθοδήγηση στους φοιτητές τους. Ακόμη, οι τελευταίοι έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, εργαστήρια, βιβλιοθήκες και άλλους πόρους που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Τέλος, τα πτυχία βρετανικών πανεπιστημίων είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, δίνοντας στους αποφοίτους ευκαιρίες καριέρας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

4. Άριστη επαγγελματική αποκατάσταση

Η Αγγλία είναι από τα μεγαλύτερα παγκόσμια οικονομικά κέντρα, οπότε προσφέρει πληθώρα επαγγελματικών ευκαιριών σε διάφορους τομείς, όπως τα χρηματοοικονομικά, η τεχνολογία, η υγεία, η εκπαίδευση, η μόδα, ο τουρισμός, και πολλοί άλλοι. Επίσης, όσοι προσανατολίζονται στην έρευνα, θα μπορούν να συμμετέχουν σε έρευνες και προγράμματα καινοτομίας, έχοντας την ευκαιρία να συμβάλουν στην πρόοδο των επιστημών. Πολύ σημαντική είναι, ακόμη, και η υποστήριξη προς νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες! Πολλές από τις πιο επιτυχημένες πολυεθνικές εταιρείες είναι βρετανικές, όπως οι Unilever, AstraZeneca, HSBC, Diageo και British American Tobacco.

Αιτήσεις & Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Τα πανεπιστήμια στην Αγγλία εφαρμόζουν το σύστημα κύκλων αιτήσεων. Αυτό σημαίνει πως τα προγράμματα ορίζουν ημερομηνίες – προθεσμίες κι όταν αυτές παρέλθουν εξετάζονται οι υποβληθείσες αιτήσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν αρκετοί κύκλοι αιτήσεων, επομένως σταδιακά συμπληρώνονται οι θέσεις. Πάντα συνιστάται η έναρξη της προετοιμασίας και η υποβολή των αιτήσεων όσο νωρίτερα γίνεται. Επίσης, τα προγράμματα ξεκινούν φθινόπωρο, αλλά ορισμένα δύνανται να αρχίζουν άνοιξη ή και καλοκαίρι.

Όσον αφορά τα προπτυχιακά προγράμματα, οι αιτήσεις γίνονται μέσω της πλατφόρμας UCAS (Universities & Colleges Admissions Service). Οι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν ποργράμματα σπουδών μέσω της πύλης του UCAS, αλλά πρέπει να ελέγξουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στις ιστοσελίδες των αντίστοιχων πανεπιστημίων. Η αίτηση μέσω UCAS γίνεται online και οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε έως και 5 πανεπιστήμια.

Να σημειωθεί πως το UCAS δεν αφορά μεταπτυχιακά προγράμματα, για τα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να αιτηθούν ξεχωριστά σε κάθε πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει.

Κριτήρια εισαγωγής

Βασικές προϋποθέσεις για ένα προπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Απολυτήριο Λυκείου με ή χωρίς Πανελλήνιες Εξετάσεις ή/και GCE A Levels ή Foundation course ή IB
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS ή TOEFL
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Συστατική Επιστολή από καθηγητή

Βασικές προϋποθέσεις για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS ή TOEFL
  • Scores στα τεστ ικανοτήτων GMAT ή GRE
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητή ή εργοδότες

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Τέλος, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Δίδακτρα & Χρηματοδότηση Σπουδών

Το κόστος σπουδών στην Αγγλία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Τα πανεπιστήμια διαφοροποιούν τα δίδακτρα μεταξύ κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου (“Home”) και τρίτων χωρών (“Overseas”), με τα τελευταία να είναι υψηλότερα. Ως γνωστόν, μετά το Brexit οι Έλληνες υποψήφιοι ανήκουν στην κατηγορία “Overseas”. Όσον αφορά τα προπτυχιακά προγράμματα, το ύψος των διδάκτρων ξεκινά από £11.000 και μπορεί να ξεπεράσει τα £30.000 ετησίως, ενώ τα δίδακτρα μεταπτυχιακών ξεκινούν από £9.000 και δύναται να ξεπεράσουν τα £40.000 ετησίως. Ακόμη, καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των διδάκτρων παίζει και το αντικείμενο σπουδών, με τα προγράμματα Ιατρικής ή Business να είναι τα ακριβότερα.

Επίσης, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση των σπουδών μέσω υποτροφιών. Οι διεθνείς φοιτητές, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, δε δύνανται να αιτηθούν κρατικών δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούν όμως να αναζητήσουν οικονομική στήριξη και υποτροφίες είτε από το πανεπιστήμιο φοίτησης είτε από άλλους φορείς.

Η χρηματική ενίσχυση συνήθως εξαρτάται από κριτήρια όπως η οικονομική κατάσταση, η εθνικότητα και ακαδημαϊκά επιτεύγματα του υποψηφίου. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί φορείς ή οργανισμοί στη χώρα μας που χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφιών είναι ένα υψηλό GMAT / GRE score. Τέλος, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις και προθεσμίες των υποτροφιών.

Έκδοση φοιτητικής βίζας

Εξαιρετικής σημασίας είναι η έκδοση φοιτητικής βίζας (visa). Αφού οι υποψήφιοι γίνουν δεκτοί από το πανεπιστήμιο της επιλογής τους, πρέπει να αιτηθούν για την F-1 non-immigrant visa. Θα πρέπει, λοιπόν, να περάσουν από συνέντευξη από την τοπική πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

  • Πληρωμή του αντιτίμου των £363 για την αίτηση (Machine Readable Visa – MRV application fee), για το οποίο ενημερώνει η πρεσβεία
  • Συμπλήρωση ηλεκτρονικού εντύπου (DS-160), με επισυναπτόμενη φωτογραφία του υποψηφίου
  • Όταν πραγματοποιηθεί η συνέντευξη: Προσκόμιση των αποδεικτικών αποδοχής από το πανεπιστήμιο, εξόφλησης των απαιτούμενων διδάκτρων και συμπλήρωσης των απαιτούμενων εγγράφων. Επιπλέον, ζητούνται τα έντυπα Form I-20 ή Form DS-2019 και διαβατήριο (ιδανικά να είναι σε ισχύ έως και 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών).

Η απόφαση έκδοσης βίζας έγκειται στην αρμοδιότητα του προξενικού υπαλλήλου και εξαρτάται από τα εξής:

  • τη δυνατότητα ο υποψήφιος να χρηματοδοτήσει τον εαυτό του
  • απόδειξη ότι ο υποψήφιος μπορεί και θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά την αποφοίτησή του (η έκδοση άδειας εργασίας αποτελεί διαφορετική διαδικασία)
  • απόδειξη των ακαδημαϊκών προσόντων του υποψηφίου, μεταξύ των οποίων συνήθως συμπεριλαμβάνεται και η απόδειξη επάρκειας αγγλικής γλώσσας.

Επιπρόσθετα έγγραφα ίσως χρειαστούν προς απόδειξη της ακαδημαϊκής πορείας, της αναχώρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και του τρόπου κάλυψης των εξόδων. Τέλος, η πρεσβεία ενημερώνει για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί έως την έκδοση της βίζας, η οποία μπορεί να ληφθεί το πολύ 120 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Η διαδικασία όμως μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα. Παρ’ όλα αυτά, για την είσοδο στη χώρα νωρίτερα από 30 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, θα χρειαστεί άδεια επισκέπτη, γεγονός που ισχύει και για όσους κανονικά δεν χρειάζονται βίζα για σύντομη διαμονή στο Η.Β.

Κόστη Διαβίωσης

Τα κόστη διαβίωσης κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε £1.300- £1.400 μηνιαίως στο Λονδίνο και £900- £1.300 στο υπόλοιπο Η.Β. Ανάλογα την πόλη διαμονής και τον τρόπο ζωής μπορούν να υπάρξουν αποκλίσεις από τα ποσά αυτά. Γενικώς, τα έξοδα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν αφορούν: στέγαση, διατροφή, ένδυση, μεταφορικά, ιατρική ασφάλιση, δραστηριότητες και λοιπά έξοδα.

Ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ξένοι φοιτητές είναι η εύρεση στέγασης. Οι διεθνείς φοιτητές συνήθως επιλέγουν τις φοιτητικές εστίες, οι οποίες περιλαμβάνουν δωμάτιο και κοινόχρηστη κουζίνα και μπάνιο. Υπάρχουν όμως και private residence halls που είναι πιο μοντέρνες και ακριβές. Δεν αποκλείεται, βέβαια, η ενοικίαση διαμερίσματος ή δωματίου εκτός πανεπιστημίου. Αυτός ο τύπος διαμονής είναι πιο ακριβός σε μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Λονδίνο.

Η υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλά οργανωμένη. Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διευθύνονται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS). Όλα τα είδη θεραπείας είναι διαθέσιμα στο NHS – το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουν οι φοιτητές είναι να εγγραφούν σε έναν Γενικό Ιατρό (GP) το συντομότερο δυνατό κατά την άφιξή τους. Όσον αφορά το κόστος, οι διεθνείς φοιτητές πληρώνουν ένα ποσό όταν υποβάλλουν αίτηση για φοιτητική βίζα. Η επιπλέον χρέωση είναι£470 το χρόνο.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, στις μεγάλες πόλεις τα συστήματα δημόσιων μεταφορών είναι καλά ανεπτυγμένα, ενώ παρέχουν και φοιτητικές εκπτώσεις. Τέλος, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές αναψυχής και έντονη φοιτητική ζωή! Εξορμήσεις στη φύση, διάφορες πολιτιστικές επιλογές, νυχτερινή διασκέδαση, ταξίδια και πολλά ακόμη συνθέτουν την κοσμοπολίτικη όψη του Ηνωμένου Βασιλείου!

Δημοφιλέστερα Βρετανικά Πανεπιστήμια

University of Oxford

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποτελεί το παλαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου, ενώ συγκαταλέγεται στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της υφηλίου. Προσφέρει σπουδές στα πεδία των Ανθρωπιστικών Επιστημών, Φυσικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας και Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών, κ.α. Μονίμως λαμβάνει παγκόσμιες διακρίσεις, ακόμη και ως το no 1 πανεπιστήμιο, από διεθνείς λίστες κατάταξης πανεπιστημίων (THE World University Rankings, QS Rankings, Financial Times).

University of Cambridge

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου και χαίρει παρόμοιας αναγνώρισης με της Οξφόρδης. Προσφέρει προγράμματα στα πεδία της Ιατρικής, των Βιοεπιστημών, Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Business, Νομικής, Φυσικών Επιστημών, Engineering κ.α. Διακρίνεται διεθνώς ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο

Imperial College London

Το Imperial College ιδρύθηκε το 1907 στο Λονδίνο και τα προγράμματά του επικεντρώνονται στα πεδία των Φυσικών Επιστημών, Engineering, Business και Ιατρικής. Κατατάσσεται στα top 10 πανεπιστήμια σε Μ. Βρετανία, Ευρώπη και στον κόσμο! Σύμφωνα με τους QS World University Rankings, αναδείχθηκε 6ο διεθνώς και 3ο στην Ευρώπη.

UCL

Το University College of London ιδρύθηκε το 1826 στο Λονδίνο και αποτελεί το 3ο κατά σειρά ίδρυσης πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Τα προγράμματά του αφορούν τα πεδία Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τέχνης, Νομικής, Μηχανικής, Ιατρικής και Βιοεπιστημών, μεταξύ άλλων. Οι QS Rankings για το 2024 το κατατάσσουν ως το 9ο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο και 5o στην Ευρώπη.

London School of Economics (LSE)

Το LSE ιδρύθηκε το 1895 στο Λονδίνο και παρέχει σπουδές στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Business, Νομικής κ.α. Οι απόφοιτοι και οι καθηγητές του LSE περιλαμβάνουν 55 παλαιότερους ή σημερινούς αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και 18 βραβευμένους με Νόμπελ! Οι QS Rankings για το 2024 το κατατάσσουν ως το 45ο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο και 12o στην Ευρώπη.

London Business School (LBS)

Το LBS αποτελεί διακεκριμένο Business School του Λονδίνου και ιδρύθηκε το 1964. Προσφέρει μόνο Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα σε MBA, Finance, Management, Στρατηγική κ.α. Λαμβάνει συνεχείς διακρίσεις με τους Financial Times Rankings να το αναδεικνύουν το 2ο καλύτερο Business School στην Ευρώπη και no 1 για τα προγράμματα Management και Finance.

King’s College London

Το King’s College αποτελεί από τα παλιότερα πανεπιστήμια του Λονδίνου έχοντας ιδρυθεί το 1829. Τα προγράμματά του αφορούν τα πεδία Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Business, Νομικής, Ιατρικής, Ψυχολογίας, Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής, και πολλών άλλων. Απόφοιτοί του έχουν βραβευτεί με Νόμπελ, έχουν συμβάλλει σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις και έχουν ασχοληθεί με την πολιτική. Οι QS Rankings το ανέδειξαν 40ο καλύτερο πανεπιστήμιο διεθνώς και 10o ευρωπαϊκά για το 2024.

University of Warwick

Το Πανεπιστήμιο του Warwick ιδρύθηκε το 1965 και είναι οργανωμένο σε 3 σχολές: Τέχνης, Επιστημών – Μηχανικής – Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών. Απόφοιτοι του πανεπιστημίου έχουν λάβει πλήθος βραβείων, όπως Νόμπελ ή Τούρινγκ, ενώ αρχηγοί κρατών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επικεφαλής οικονομολόγοι στην Τράπεζα της Αγγλίας συγκαταλέγονται στους αποφοίτους. Οι QS Rankings το ανέδειξαν 19ο κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, ενώ οι Financial Times κατατάσσουν no 2 στον κόσμο το Online MBA και no 16 το Master in Finance του Warwick Business School.

University of Edinburgh

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ιδρύθηκε το 1583 στη Σκωτία και είναι οργανωμένο σε 3 σχολές: Τέχνης – Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Ιατρικής & Κτηνιατρικής, Επιστημών & Μηχανικής. Απόφοιτοι του περιλαμβάνουν τον Graham Bell, τον Charles Darwin και την J.K.Rowling! Συγκαταλέγεται στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα, οι QS Rankings το ανέδειξαν 22ο καλύτερο στον κόσμο και 6ο στην Ευρώπη για το 2024.

University of Glasgow

Το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ιδρύθηκε το 1451 στη Σκωτία και προσφέρει προγράμματα Ανθρωπιστικών Σπουδών, Business, Νομικής, Ιατρικής, Φυσικών Επιστημών, Βιοεπιστημών, και πολλών άλλων. Απόφοιτοι του περιλαμβάνουν εξέχουσες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας, πρωθυπουργούς, τον οικονομολόγο Adam Smith και νικητές Νόμπελ! Οι QS Rankings το ανέδειξαν 14ο κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη για το 2024.

University of Manchester

Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ιδρύθηκε το 2004 έπειτα από συγχώνευση 2 πανεπιστημίων. Αποτελείται από 3 σχολές: Βιολογίας – Ιατρικής – Υγείας, Μηχανικής – Φυσικών Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Είναι επίσης το 3ο σε σειρά πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου από άποψη αριθμού αιτήσεων! Μάλιστα, οι QS Rankings το ανέδειξαν 32ο καλύτερο στον κόσμο και 6ο στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2024.

University of Bristol

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ιδρύθηκε το 1876 και προσφέρει προγράμματα σε Τέχνες, Μηχανική, Επιστήμες Υγείας, Ιατρική, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και Νομική. Για το 2024 οι QS Rankings το ανέδειξαν ως το 9ο κορυφαίο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι απόφοιτοι του Μπρίστολ είναι οι τέταρτοι πιο περιζήτητοι υποψήφιοι στην αγορά εργασίας.

Durham University

Το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ ιδρύθηκε το 1832. Είναι οργανωμένο σε 4 σχολές: Business, Τέχνες και Ανθρωπιστικές Σπουδές, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και Επιστήμες Υγείας. Αναδείχθηκε στα top 100 πανεπιστήμια διεθνώς από τις QS Rankings και 7ο στο Ηνωμένο Βασίλειο από Guardian University Guide 2024 & Sunday Times Good University Guide 2024.

University of Birmingham

Το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ ιδρύθηκε το 1825 και διαθέτει σχολές για τα πεδία Τεχνών και Νομικής, Ιατρικής και Οδοντιατρικής, Βιοεπιστημών και Επιστημών Περιβάλλοντος, Φυσικών Επιστημών, Μηχανικής και Κοινωνικών Επιστημών. Αναδείχθηκε στα top 100 πανεπιστήμια διεθνώς από τις QS Rankings και 27ο στην Ευρώπη.

University of Southampton

Το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον ιδρύθηκε το 1862 και διαθέτει σχολές για τα πεδία Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής, Επιστημών Υγείας & Περιβάλλοντος, Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών. Αναδείχθηκε στα top 100 πανεπιστήμια διεθνώς από τις QS Rankings και στα top 20 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Τέλος, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Koutsodontis Tips

TIP 1: Επιλογή προγράμματος σπουδών

Η ανεύρεση ενός προγράμματος που να συνδυάζει τα ενδιαφέροντα, τα προσόντα και το διαθέσιμο budget είναι μια απαιτητική διαδικασία, ιδίως όταν αφορά πανεπιστήμια στην Αγγλία. Η σωστή πληροφόρηση είναι το σημείο – κλειδί.

  • Η υπηρεσία Program Finder για Bachelor και Master στο Κέντρο μας σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τις βέλτιστες επιλογές πανεπιστημίων βάσει του προφίλ σας.
TIP 2: Επικοινωνία με Αποφοίτους

Η επικοινωνία με άτομα που έχουν ολοκληρώσει προγράμματα σπουδών αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τους υποψηφίους. Αυτή η αλληλεπίδραση συμβάλλει στην κατανόηση των προοπτικών επαγγελματικής ανέλιξης μετά την αποφοίτηση, ενώ παράλληλα διατίθενται πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με πρακτικά θέματα και πιθανά εμπόδια που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

  • Το Κέντρο Προετοιμασίας Κουτσοδόντης παρέχει αποκλειστικά στους μαθητές του τη δωρεάν υπηρεσία Admissions Connect. Έτσι, μαθητές μας συνομιλούν με αποφοίτους μας που πέτυχαν το στόχο τους και φοιτούν ή έχουν αποφοιτήσει από κορυφαία πανεπιστήμια στην Αγγλία.
TIP 3: Έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας

Μετά την επιλογή προγράμματος σπουδών, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την προετοιμασία τους. Συνήθως οι υποψήφιοι ξεκινούν με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας IELTS ή TOEFL.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει εντατικά προγράμματα προετοιμασίας οργανωμένα έτσι ώστε οι μαθητές σε σύντομο διάστημα να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά σκορ!
TIP 4: Υψηλά test scores στα tests ικανοτήτων

Τα πανεπιστήμια της Αγγλίας αξιολογούν υποψήφιους από διαφορετικές χώρες και πανεπιστήμια, επομένως συχνά απαιτούνται τα test ικανοτήτων GMAT ή GRE (για master, MBA, PhD) για να είναι δυνατή η αντικειμενική σύγκριση των αιτούντων. Στόχος, λοιπόν των υποψηφίων είναι να επιτύχουν όσο το δυνατόν υψηλότερα σκοργιανα πετύχουν το στόχο τους.

  • Το Κέντρο Σπουδών μας εξειδικεύεται στην προετοιμασία των τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE εξασφαλίζοντας στους μαθητές κορυφαία σκορ. Η 40ετής εμπειρία μας φανερώνει ότι η σωστή καθοδήγηση, η κατάλληλη ψυχολογία και η συνεχής εξάσκηση οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες επιτυχίες μας!
TIP 5: Η Αίτηση σου θα πρέπει να ξεχωρίζει

Η συμπλήρωση των αιτήσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο Βιογραφικό Σημείωμα, τα Personal Statements, τα Essays ή τις συστατικές επιστολές. Μια απλή διόρθωση/editing δεν αρκεί. Η αλήθεια είναι ότι απαιτούν σημαντικό χρόνο και έχουν μεγάλη σημασία κατά τη διαδικασία επιλογής από τα πανεπιστήμια.

  • Tο Admissions Office του Κέντρου μας προσφέρει ασφαλή υποστήριξη σε Bachelor και Master, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται κάθε χρόνο 100% επιτυχία στη διαδικασία των αιτήσεων εξασφαλίζοντας και υποτροφίες σε κορυφαία πανεπιστήμια στην Αγγλία!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας GMAT, GRE, IELTS, TOEFL και τις υπηρεσίες αιτήσεων.

Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…