Σπουδές στην Αμερική

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (USA) φημίζονται για την ανεπτυγμένη οικονομία και διεθνή επιρροή τους, συναρπάζουν με την κουλτούρα τους και αποτελούν πόλο έλξης ξένων τόσο για τουρισμό, όσο για σπουδές και εργασία. Ανέκαθεν τα αμερικάνικα πανεπιστήμια προσέλκυαν χιλιάδες υποψήφιους ανά τον κόσμο για σπουδές MBA, PhD καθώς και για σπουδές Bachelor και Masters, καθώς παρέχουν άριστη ποιότητα σπουδών και εξαιρετική επαγγελματική αποκατάσταση.

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, με πείρα από το 1981, παρέχει επιτυχημένη προετοιμασία για τα τεστ IELTS και TOEFL, καθώς και για τις δοκιμασίες ικανοτήτων GMAT, GRE και SAT τα οποιά ζητούνται ως προϋποθέσεις εισαγωγής στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για την υποβολή αιτήσεων μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας αιτήσεων. Κάθε χρόνο μαθητές μας γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής σε προγράμματα Bachelor ή Master!

Γιατί να σπουδάσω στην Αμερική;

1. Προσωπικό όφελος υπερτερεί του ακαδημαϊκού

Πολλοί παραμελούν τη σημαντική επίδραση που έχουν οι σπουδές στο εξωτερικό στην προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών, πέρα από τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Η ευκαιρία να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους τους εκθέτει σε νέες καταστάσεις, σε αλληλεπιδράσεις με νέα άτομα και διαφορετικές κουλτούρες. Κυρίως, αυτή η εμπειρία αναπτύσσει την προσωπικότητά τους, εμβαθύνει τον χαρακτήρα τους και διαμορφώνει τις νοοτροπίες τους με ολιστικό τρόπο. Κατά τον τρόπο αυτό, οι σπουδές στο εξωτερικό προσφέρουν μια πραγματική ζωντανή εμπειρία που διευρύνει τον ορίζοντα των φοιτητών και εμπλουτίζει την προσωπική τους ανάπτυξη.

2. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια παρέχουν πληθώρα προγραμμάτων και αναδεικνύονται κορυφαία στον τομέα τους κάθε χρόνο, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή. Άλλωστε φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων φοιτητών από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με τους μισούς να προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία! Συνεπώς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την αμερικάνικη φοιτητική ζωή σε ένα φιλόξενο και ποικιλόμορφο περιβάλλον.

3. Σπουδές υψηλών προδιαγραφών & Ευελιξία

Τα πανεπιστήμια της Αμερικής λαμβάνουν διεθνείς διακρίσεις, έχοντας ισχυρή παρουσία μεταξύ των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται μερικώς στη χρηματοδότηση και υποστήριξη που τους παρέχονται, αλλά και στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν από τους μαθητές. Ακόμη, οι μέθοδοι διδασκαλίας διαφέρουν ανάλογα τον καθηγητή, το αντικείμενο και το πρόγραμμα, ενώ οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός επιτρέπουν την καλύτερη διεξαγωγή μαθημάτων και έρευνας. Πρέπει να σημειωθεί η ευχέρεια των φοιτητών στην επιλογή κατεύθυνσης σπουδών (major), αφού μπορούν να προσαρμόσουν το πτυχίο στα μέτρα τους ή να επιλέξουν αργότερα κατεύθυνση ώστε να είναι πιο σίγουροι.

4. Άριστη επαγγελματική αποκατάσταση

Η ανεπτυγμένη οικονομία της Αμερικής δύναται να προσφέρει στους απόφοιτους αξιόλογες θέσεις εργασίας στο αντικείμενο σπουδών τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφοίτηση τους. Τα καταξιωμένα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, παρέχοντας στους φοιτητές εκείνες τις γνώσεις και ικανότητες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και περιζήτητοι. Μάλιστα, τα τόσο διακεκριμένα προγράμματα σπουδών έχουν καλή φήμη και κερδίζουν την εμπιστοσύνη των εργοδοτών. Επίσης, πολλές από τις πιο επιτυχημένες πολυεθνικές εταιρείες είναι αμερικάνικες, όπως οι Microsoft, Apple, Coca Cola, Ford, Amazon, Alphabet, Meta.

5. Έντονη φοιτητική ζωή

Χαρακτηριστικό των πανεπιστημίων της Αμερικής είναι η ύπαρξη ομίλων και κοινοτήτων που επιτρέπουν στους φοιτητές να εξερευνήσουν διαφορετικές πτυχές της αμερικάνικης φοιτητικής ζωής!  Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να βελτιωθεί περισσότερο στις σπουδές του μπορεί να συμμετάσχει σε studying societies, ώστε να ανταλλάξει εμπειρίες, γνώσεις και συμβουλές σχετικά με τη βελτίωση της απόδοσής του. Ακόμη, φοιτητές που ενδιαφέρονται για τα αθλήματα μπορούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα clubs, ώστε να προπονούνται και να συνεργάζονται. Τέλος, ανάλογα τις δραστηριότητες του ομίλου, δύναται να υπάρξουν διαγωνισμοί με ομίλους άλλων πανεπιστημίων!

6. Εξαιρετική υποστήριξη ξένων φοιτητών

Οι ξένοι φοιτητές δύναται να εργαστούν στην πανεπιστημιούπολη, να κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις εκτός πανεπιστημιούπολης και να κατέχουν θέσεις έρευνας και κατάρτισης ως μεταπτυχιακοί φοιτητές. Επιπλέον, αρκετά πανεπιστήμια προσφέρουν συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ξένους φοιτητές προκειμένου να βοηθήσουν σε θέματα όπως η διαδικασία αιτήσεων, ερωτήσεις για τη βίζα και τη στέγαση ή θέματα προσαρμογής όταν φτάσουν στο πανεπιστήμιο.

Αιτήσεις & Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Tα αμερικάνικα πανεπιστήμια εφαρμόζουν διάφορα συστήματα αιτήσεων, όπως: regular decision, early action, early decision και rolling admissions. Πρέπει να δοθεί έμφαση στο σύστημα που επιλέγει κάθε πανεπιστήμιο, καθώς έτσι καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων αλλά και παρέχονται διαφορετικές δυνατότητες στους υποψηφίους. Ακόμη, πάντα συνιστάται η έναρξη της προετοιμασίας για τις αιτήσεις όσο νωρίτερα γίνεται. Επίσης, τα προγράμματα δύνανται να ξεκινούν είτε φθινόπωρο είτε άνοιξη.

Όσον αφορά τη διαδικασία των αιτήσεων, οι υποψήφιοι προπτυχιακών προγραμμάτων αρχικά εγγράφονται στην πλατφόρμα CommonApp. Εκείνη αποτελεί ένα κεντροποιημένο σύστημα με τη δυνατότητα να υποβάλλεται μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση για πολλά πανεπιστήμια με κοινά στοιχεία (προσωπικά στοιχεία, ιστορικό εκπαίδευσης, δοκίμια, δραστηριότητες, συστατικές επιστολές κ.λ.π.). Οι υποψήφιοι, λοιπόν, δημιουργούν λογαριασμό και δηλώνουν τα πανεπιστήμια στα οποία επιθυμούν να κάνουν αίτηση. Τέλος, σε συνεργασία με το σχολείο τους, οι υποψήφιοι ανεβάζουν τα απαιτούμενα έγγραφα (π.χ. βαθμολογίες, συστατικές επιστολές κτλ). Έτσι, υποβάλουν μια ενιαία αίτηση μέσω CommonApp, αλλά και ξεχωριστή αίτηση (εκτός πλατφόρμας) σε κάθε πανεπιστήμιο με επιπλέον πράγματα που μπορεί να ζητά.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αιτηθούν σε έως 20 ιδρύματα, αλλά φυσικά επωμίζονται το application fee κάθε πανεπιστημίου στο οποίο αιτούνται. Μια νέα έκδοση της εφαρμογής κυκλοφορεί κάθε χρόνο 1η Αυγούστου για τον επερχόμενο κύκλο αποδοχών, αλλά λογαριασμός μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή και οι υποψήφιοι να εισάγουν πληροφορίες.

Περισσότερα από 900 αμερικάνικα ιδρύματα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CommonApp, με τα υπόλοιπα να έχουν το δικό τους σύστημα αιτήσεων ή να προτιμούν εναλλακτικές πύλες εφαρμογών. Ακολουθούν μερικά αξιόλογα πανεπιστήμια που δε χρησιμοποιούν την πλατφόρμα:

  • Brigham Young University—Provo
  • Colorado School of Mines
  • Georgetown University
  • James Madison University
  • Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  • Rutgers University
  • Texas A&M University–College Station
  • University of California (all 9 campuses)
  • University of Illinois at Urbana-Champaign
  • University of New Mexico
  • University of Texas–Austin
  • University of Washington
  • Washington and Jefferson College

Να σημειωθεί πως το CommoApp δεν αφορά μεταπτυχιακά προγράμματα, για τα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να αιτηθούν ξεχωριστά σε κάθε πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει.

Κάνοντας αίτηση στο CommonApp οι μαθητές, εφόσον επιθυμούν, δηλώνουν ένα πανεπιστήμιο ως Early Decision, κι έτσι δεσμεύονται σε ένα ίδρυμα που είναι η πρώτη τους επιλογή. Επομένως, αν γίνουν δεκτοί θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό και να αποσύρουν όλες τις υπόλοιπες αιτήσεις. Πολλά κολλέγια και πανεπιστήμια στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι τα ποσοστά αποδοχής τους για τους αιτούντες Early Decision είναι υψηλότερα από τους αιτούντες Regular Decision. Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι έχουν υψηλότερες πιθανότητές να γίνουν δεκτοί, εάν υποβάλουν αίτηση μέσω Early Decision για αυτά τα πανεπιστήμια.

Η επιλογή αυτή αξίζει μόνο αν κάποιος μαθητής έχει ξεκάθαρα ένα πανεπιστήμιο σαν πρώτη επιλογή. Αυτό οφείλεται στο ότι το Early Decision είναι δεσμευτικό και ένας φοιτητής που γίνεται δεκτός ως υποψήφιος ED πρέπει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Η αίτηση για Early Decision είναι ακριβώς ίδια με το Regular Decision. Μόνη διαφορά είναι ότι η προθεσμία υποβολής είναι νωρίτερα (συνήθως μεταξύ 1 με 15 Νοεμβρίου).

Κριτήρια εισαγωγής

Βασικές προϋποθέσεις για ένα προπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας TOEFL ή IELTS
  • Αποτελέσματα στην Εξέταση SAT
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Συστατική Επιστολή από καθηγητή

Βασικές προϋποθέσεις για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας TOEFL ή IELTS
  • Scores στα τεστ ικανοτήτων GMAT ή GRE
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητή ή εργοδότες

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης προσφέρουμε τμήματα προετοιμασίας για το SAT. Τέλος, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Δίδακτρα & Χρηματοδότηση Σπουδών

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το κόστος σπουδών στην Αμερική είναι αρκετά υψηλό. Αν και τα πανεπιστήμια δε διαφοροποιούν τα δίδακτρα μεταξύ Αμερικανών φοιτητών και μη, τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν χαμηλότερα δίδακτρα για τους φοιτητές εντός της πολιτείας στην οποία βρίσκονται, ενώ τα ιδιωτικά έχουν συγκεκριμένα δίδακτρα για όλους. Όσον αφορά τα προπτυχιακά προγράμματα, το ύψος των διδάκτρων ξεκινά από $10.000 και μπορεί να ξεπεράσει τα $40.000 ετησίως, ενώ τα δίδακτρα μεταπτυχιακών ξεκινούν από $15.000 και δύναται να ξεπεράσουν τα $40.000 ετησίως.

Επίσης, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση των σπουδών μέσω υποτροφιών, δωρεών ή δανείων. Η χρηματική ενίσχυση συνήθως εξαρτάται από 2 κριτήρια. Πρώτον, το βαθμό του φοιτητή (βαθμολογία, τυχόν αθλητικές διακρίσεις, άλλα αξιόλογα επιτεύγματά του) και, δεύτερον,τις ανάγκες του (οικονομική κατάσταση). Αν και οι διεθνείς φοιτητές δεν αποτελούν δικαιούχους της ομοσπονδιακής οικονομικής ενίσχυσης που παρέχει το κράτος, πολλά πανεπιστήμια έχουν τη δική τους μορφή οικονομικής ενίσχυσης, βασιζόμενα στα ίδια κριτήρια. Με την υπηρεσία ‘net price calculator’ που υπάρχει σε όλες τις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων, οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν αν είναι δικαιούχοι κάποιας μορφής οικονομικής ενίσχυσης.

Τα γενικά ποσά οικονομικής βοήθειας βασίζονται στη διαφορά μεταξύ του κόστους του ιδρύματος και του ποσού που μπορεί να πληρώσει ο υποψήφιος. Υποψήφιοι που αγωνίζονται σε αθλήματα μπορούν να ανατρέξουν σε αθλητικές υποτροφίες. Ακόμη, οι περισσότερες υποτροφίες ενδέχεται να καλύπτουν μέρος μόνο του συνολικού κόστους εκπαίδευσης και διαβίωσης και ή να μη διατίθενται σε πρωτοετείς διεθνείς φοιτητές. Όσον αφορά, λοιπόν, την πληρωμή του πανεπιστημίου, συνιστάται οι υποψήφιοι να μην αποκλείουν πανεπιστήμια με βάση το συνολικό κόστος τους. Αντιθέτως, να ελέγξουν εάν αυτά προσφέρουν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια σε διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην κάλυψη των δαπανών.

Τέλος, τα πανεπιστήμια Amherst, Yale, Princeton, MIT και Harvard προσφέρουν “τυφλές” εισαγωγές εγχώριων και διεθνών φοιτητών. Με άλλα λόγια, οι φοιτητές γίνονται δεκτοί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα αποπληρωμής των διδάκτρων, με το πανεπιστήμιο να δεσμεύεται ότι θα συνεισφέρει τα απαραίτητα για να μπορεί ο φοιτητής να παρακολουθεί.

Υπάρχουν αρκετοί φορείς ή οργανισμοί στη χώρα μας που χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφιών είναι ένα υψηλό SAT / GMAT / GRE score. Τέλος, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις και προθεσμίες των υποτροφιών.

Έκδοση visa

Εξαιρετικής σημασίας είναι η έκδοση βίζας (visa). Αφού οι υποψήφιοι γίνουν δεκτοί από το πανεπιστήμιο της επιλογής τους, πρέπει να αιτηθούν για την F-1 non-immigrant visa. Θα πρέπει, λοιπόν, να περάσουν από συνέντευξη από την τοπική πρεσβεία των ΗΠΑ ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

  • Πληρωμή του αντιτίμου των $160 για την αίτηση (Machine Readable Visa – MRV application fee), για το οποίο ενημερώνει η πρεσβεία
  • Συμπλήρωση ηλεκτρονικού εντύπου (DS-160), με επισυναπτόμενη φωτογραφία του υποψηφίου
  • Όταν πραγματοποιηθεί η συνέντευξη: Προσκόμιση των αποδεικτικών αποδοχής από το πανεπιστήμιο, εξόφλησης των απαιτούμενων διδάκτρων και συμπλήρωσης των απαιτούμενων εγγράφων. Επιπλέον, ζητούνται τα έντυπα Form I-20 ή Form DS-2019 και διαβατήριο (ιδανικά να είναι σε ισχύ έως και 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών).

Η απόφαση έκδοσης visa έγκειται στην αρμοδιότητα του προξενικού υπαλλήλου και εξαρτάται από τα εξής:

  • τη δυνατότητα ο υποψήφιος να χρηματοδοτήσει τον εαυτό του
  • απόδειξη ότι ο υποψήφιος μπορεί και θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά την αποφοίτησή του (η έκδοση άδειας εργασίας αποτελεί διαφορετική διαδικασία)
  • απόδειξη των ακαδημαϊκών προσόντων του υποψηφίου, μεταξύ των οποίων συνήθως συμπεριλαμβάνεται και η απόδειξη επάρκειας αγγλικής γλώσσας.

Επιπρόσθετα έγγραφα ίσως χρειαστούν προς απόδειξη της ακαδημαϊκής πορείας, της αναχώρησης από τις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και του τρόπου κάλυψης των εξόδων. Τέλος, η πρεσβεία ενημερώνει για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί έως την έκδοση visa, η οποία μπορεί να ληφθεί το πολύ 120 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Η διαδικασία όμως μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα. Παρ’ όλα αυτά, για την είσοδο στη χώρα νωρίτερα από 30 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, θα χρειαστεί άδεια επισκέπτη, γεγονός που ισχύει και για όσους κανονικά δεν χρειάζονται visa για σύντομη διαμονή στις ΗΠΑ.

Κόστη Διαβίωσης

Τα κόστη διαβίωσης κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε $15.000- $25.000 το χρόνο (δηλαδή περίπου $1.250 – $2.000 μηνιαία). Ανάλογα την πόλη διαμονής και τον τρόπο ζωής μπορούν να υπάρξουν αποκλίσεις από το ποσό αυτό. Επιπλέον, τα έξοδα διαβίωσης στις ΗΠΑ είναι κατά μέσο όρο 35,61% υψηλότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Γενικώς, τα έξοδα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν αφορούν: στέγαση, διατροφή, ένδυση, μεταφορικά, ιατρική ασφάλιση, δραστηριότητες και λοιπά έξοδα.

Ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ξένοι φοιτητές στην Αμερική είναι η εύρεση στέγασης. Συνήθως, οι φοιτητές επιλέγουν φοιτητικές εστίες ή κατοικίες εντός πανεπιστημιούπολης, με τα κόστη να διαφοροποιούνται ανάλογα την περιοχή του πανεπιστημίου (π.χ. αν βρίσκεται κοντά σε μεγάλη πόλη). Δεν αποκλείεται, βέβαια, η ενοικίαση διαμερίσματος ή δωματίου, με πολλά πανεπιστήμια να βοηθούν τους φοιτητές τους ή και η καταφυγή σε “homestay program”. Το τελευταίο σημαίνει πως ο φοιτητής φιλοξενείται από μια οικογένεια που διαμένει κοντά στο πανεπιστήμιό του, έχει το δικό του δωμάτιο αλλά και περνά χρόνο με την οικογένεια αυτή. Σε κάθε περίπτωση, είναι επιτακτική η αναζήτηση στέγασης όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε οι φοιτητές να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Ακόμη, σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι ΗΠΑ δεν παρέχουν καθολική υγειονομική περίθαλψη. Ενώ το αμερικάνικο σύστημα υγείας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, είναι επίσης από τα πιο ακριβά και πολύπλοκα. Τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα προσφέρουν κάποιου είδους ιατρικές υπηρεσίες ή και δικά τους ασφαλιστικά προγράμματα, με κάποια να είναι υποχρεωτικά. Κατά την άφιξή του ο φοιτητής χρειάζεται να προσκομίσει αντίγραφο των ιατρικών του αρχείων στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου. Ωστόσο, βέλτιστη επιλογή αποτελεί η απόκτηση βασικής ασφάλισης υγείας, καλύπτοντας υπηρεσίες όπως εξωνοσοκομειακή και ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, συνταγογραφούμενα φάρμακα, επείγουσα ιατρική εκκένωση και οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά. Ένα μονοετές πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για έναν ξένο φοιτητή στις ΗΠΑ μπορεί να κυμαίνεται από $500 έως $1000 ετησίως.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, οι μεγαλύτερες πόλεις διαθέτουν μετρό που αποτελεί το φθηνότερο και αποτελεσματικότερο μέσο μεταφοράς. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, υπάρχουν τρένα ή υπηρεσίες όπως η Greyhound, ένα ευρύ δίκτυο λεωφορείων για διαδρομές στην άλλη άκρη της πόλης ή και της πολιτείας. Τέλος, με την έντονη φοιτητική ζωή, οι φοιτητές έχουν ποικίλες επιλογές αναψυχής από δοκιμή νέων κουζινών ή διασκέδαση σε κλάμπ μέχρι αποδράσεις για σκι ή φεστιβάλ μουσικής!

Δημοφιλέστερα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια

Business & Management

Τα δημοφιλέστερα αμερικάνικα Business Schools, σύμφωνα με τους QS Top Universities, είναι τα εξής: Harvard University, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of Pennsylvania, New York University, University of Chicago, Columbia University, Yale University, Cornell University.

Άλλωστε, τα μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουν τις ρίζες τους στις ΗΠΑ, με το πρώτο πρόγραμμα ΜΒΑ να εντοπίζεται στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1908! Σύμφωνα με τους Financial Times, τα κορυφαία αμερικάνικα πανεπιστήμια για MBA είναι, κατά σειρά: University of Pennsylvania, Columbia University, Harvard University, Northwestern University, Stanford University, University of Chicago, Yale University.

Engineering

Τα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής για πολυτεχνικές σπουδές, σύμφωνα με τους QS Top Universities, είναι τα εξής: Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University, University of California – Berkeley (UCB), Harvard University, California Institute of Technology (CalTech), University of California – Los Angeles (UCLA), Princeton University, Cornell University.

Life Sciences & Medicine

Γνωστά πανεπιστήμια για τα προγράμματα Ιατρικής που προσφέρουν είναι τα ακόλουθα: Harvard University, Johns Hopkins University, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of California- San Francisco (UCSF), University of California – Los Angeles (UCLA), Yale University, University of Pennsylvania, University of California – Berkeley (UCB), Columbia University.

Social Sciences

Τα δημoφιλέστερα πανεπιστήμια της Αμερικής στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών είναι τα εξής: Harvard University, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT),University of California – Berkeley (UCB),Yale University, Columbia University, University of Chicago, University of California – Los Angeles (UCLA), University of Pennsylvania, New York University, Princeton University, Cornell University, Brown University.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης προσφέρουμε τμήματα προετοιμασίας για το SAT. Τέλος, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Koutsodontis Tips

TIP 1: Επιλογή προγράμματος σπουδών

Η εύρεση του κατάλληλου προγράμματος ώστε να συνδυάζει ενδιαφέροντα, προσόντα και budget είναι μια δύσκολη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πανεπιστήμια της Αμερικής. Η σωστή πληροφόρηση είναι το σημείο – κλειδί.

  • Η υπηρεσία Program Finder που παρέχουμε στο Κέντρο μας σας παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τις βέλτιστες επιλογές πανεπιστημίων για Bachelor και Master βάσει του ατομικού σας προφίλ.
TIP 2: Επικοινωνία με Αποφοίτους

Η πληροφόρηση που προέρχεται από άτομα που έχουν εισαχθεί και αποφοιτήσει σε προγράμματα είναι αναμφίβολα πολύτιμη για τους υποψηφίους. Αυτή η αλληλεπίδραση συμβάλλει τόσο στην κατανόηση των προοπτικών για επαγγελματική ανέλιξη μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, όσο και στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με πρακτικά θέματα ή δυνητικά εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής στην πορεία των σπουδών του.

  • Το Κέντρο Προετοιμασίας Κουτσοδόντης παρέχει στους μαθητές του τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αποφοίτους που πέτυχαν το στόχο τους και φοιτούν ή έχουν αποφοιτήσει από κορυφαία πανεπιστήμια στην Αμερική μέσω της δωρεάν υπηρεσίας γνωστή ως Admissions Connect. Η υπηρεσία προσφέρεται μόνο σε μαθητές του Κέντρου μας.
TIP 3: Έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας

Μετά την επιλογή του προγράμματος σπουδών, είναι ζωτικής σημασίας οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους το συντομότερο δυνατό. Συνήθως, οι υποψήφιοι αρχίζουν με την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας TOEFL.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει εντατικά προγράμματα προετοιμασίας οργανωμένα έτσι ώστε οι μαθητές σε σύντομο διάστημα να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά σκορ!
TIP 4: Υψηλά test scores στα tests ικανοτήτων

Τα πανεπιστήμια της Αμερικής αξιολογούν υποψήφιους από διαφορετικές χώρες και ανώτατα ιδρύματα, οπότε πολλές φορές απαιτούνται τα τεστ ικανοτήτων SAT (για Bachelor) ή GMAT ή GRE (για Master, MBA, PhD) για να είναι δυνατή η σύγκριση με μια κοινή βάση. Στόχος, λοιπόν των υποψηφίων είναι να αποδόσουν όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, κι αυτό συνεπάγεται όσο το δυνατόν υψηλότερα σκορ. 

  • Το Κέντρο Σπουδών μας ειδικεύεται στην προετοιμασία των τεστ ικανοτήτων SAT, GMAT και GRE εξασφαλίζοντας στους μαθητές τα επιθυμητά σκορ. Η 40ετής εμπειρία μας φανερώνει ότι η σωστή καθοδήγηση, η κατάλληλη ψυχολογία και η συνεχής εξάσκηση οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες επιτυχίες μας!
TIP 5: Η Αίτηση σου θα πρέπει να ξεχωρίζει

Η συμπλήρωση των αιτήσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο Βιογραφικό Σημείωμα, τα Personal Statements, τα Essays ή τις συστατικές επιστολές. Μια απλή διόρθωση/editing δεν αρκεί. Η αλήθεια είναι ότι απαιτούν σημαντικό χρόνο και έχουν μεγάλη σημασία κατά τη διαδικασία επιλογής από τα πανεπιστήμια.

  • Tο Admissions Office του Κέντρου μας προσφέρει ασφαλή υποστήριξη σε Bachelor και Master, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται κάθε χρόνο 100% επιτυχία στη διαδικασία των αιτήσεων εξασφαλίζοντας υποτροφίες σε Ivy League Schools στην Αμερική!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας GRE, GMAT, IELTS, TOEFL και SAT και τις υπηρεσίες αιτήσεων.

Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…