Σπουδές στη Γαλλία

Η Γαλλία αποτελεί ιδανικό προορισμό για σπουδές και εργασία. Πολλοί Έλληνες φοιτητές επιλέγουν τη Γαλλία για σπουδές στα Οικονομικά, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Νομική. Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, με πείρα από το 1981, παρέχει επιτυχημένη προετοιμασία για τα τεστ IELTS και TOEFL, καθώς και για τις δοκιμασίες ικανοτήτων GMAT και GRE τα οποία ζητούνται ως προϋποθέσεις εισαγωγής σε αγγλόφωνα Γαλλικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για την υποβολή αιτήσεων μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας αιτήσεων. Κάθε χρόνο μαθητές μας γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Γαλλίας σε προγράμματα Bachelor ή Master!

Γιατί να σπουδάσω στη Γαλλία;

1. Προσωπικό όφελος υπερτερεί του ακαδημαϊκού

Αρκετοί παραβλέπουν το γεγονός πως οι σπουδές στο εξωτερικό διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών, πέραν της επαγγελματικής. Η ευκαιρία να βρεθούν εκτός comfort zone τους, οδηγεί σε έκθεση στο διαφορετικό, σε επαφή με νέα άτομα και κουλτούρες. Αποτελεί, με άλλα λόγια, εμπειρία ζωής που διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών, αλλά και διαμορφώνει ολιστικά τον χαρακτήρα και τις νοοτροπίες τους.

2. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Όλο και περισσότερα γαλλικά πανεπιστήμια παρέχουν αγγλόφωνα προγράμματα για πληθώρα αντικειμένων, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή. Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής φοιτητών παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Ακόμη, το Παρίσι αναδείχθηκε no 1 προορισμός για φοιτητές διεθνώς, σύμφωνα με την QS Best Student Cities 2023! Οι φοιτητές, λοιπόν, βρίσκονται σε ένα φιλόξενο και ποικιλόμορφο περιβάλλον χωρίς να απαιτείται η γνώση γαλλικών. Βέβαια, συνιστάται η εκμάθησή τους για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και της εργασίας εκεί. Fun fact: Τα γαλλικά αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες business languages.

3. Προσιτό κόστος σπουδών

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία διακρίνονται σε “Πανεπιστήμια” που είναι δημόσια και “Ειδικευμένες Σχολές” (Grandes Ecoles) που είναι δημόσια ή ιδιωτικά. Επίσης, αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα σταθμίζουν τα δίδακτρα ανάλογα το γονικό εισόδημα του φοιτητή. Συνεπώς τα δίδακτρα των πανεπιστημίων καθίστανται ιδιαίτερα προσιτά σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ μετά το Brexit αρκετοί φοιτητές στράφηκαν στη Γαλλία. Φυσικά, συνιστάται οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για το ύψος των διδάκτρων στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προγράμματος που τους ενδιαφέρει, ενώ είναι δυνατή και η χρηματοδότηση μέσω ποικίλων υποτροφιών.

4. Σπουδές υψηλών προδιαγραφών

Πολλά γαλλικά πανεπιστήμια χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης και διακρίνονται διεθνώς, με τα ακαδημαϊκά standards να είναι ιδιαίτερα υψηλά. Για παράδειγμα, σύμφωνα με QS rankings 2023, 6 από τα 32 γαλλικά πανεπιστήμια βρίσκονται στα 200 καλύτερα παγκοσμίως. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στα διακεκριμένα προγράμματα σπουδών, την καλή φήμη τους και την εμπιστοσύνη των εργοδοτών. Επίσης, δίνεται μεγάλη έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία, καθώς τα πανεπιστήμια επενδύουν σημαντικά σε εγκαταστάσεις και ερευνητικό προσωπικό. Τέλος, τα “Grandes Ecoles” παρέχουν στους φοιτητές ειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση σε ποικίλους τομείς, έχουν μεγάλο κύρος και οι απόφοιτοί τους είναι περιζήτητοι στη διεθνή αγορά εργασίας.

5. Άριστη επαγγελματική αποκατάσταση

Η ανεπτυγμένη οικονομία της Γαλλίας δύναται να προσφέρει στους απόφοιτους αξιόλογες θέσεις εργασίας στο αντικείμενο σπουδών τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφοίτηση τους. Τα καταξιωμένα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, παρέχοντας στους φοιτητές εκείνες τις γνώσεις και ικανότητες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και περιζήτητοι. Είναι ευρέως γνωστό πως τα γαλλικά πανεπιστήμια προσφέρουν μαθήματα προσανατολισμένα στην αγορά εργασίας, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη. Μάλιστα, μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες είναι γαλλικές, όπως οι L’ Oreal, Christian Dior, Louis Vuitton, AXA, Airbus, Carrefour, Peugeot, Renault και BNP Paribas.

Αιτήσεις & Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Οι προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (“Licence”) έχουν διάρκεια 3 χρόνια. Οι αιτήσεις γίνονται από Ιανουάριο έως Μάρτιο, συνήθως κατά τη διάρκεια παρακολούθησης της Γ’ Λυκείου. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα αίτησης και μετά από μία ή περισσότερες χρονιές αφού έχουν ολοκληρωθεί οι σπουδές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όσον αφορά τη διαδικασία των αιτήσεων, οι υποψήφιοι αρχικά εγγράφονται στην πλατφόρμα Parcoursup. Εκείνη αποτελεί ένα κεντροποιημένο σύστημα όπου οι υποψήφιοι δημιουργούν λογαριασμό, μπορούν να βρουν πληροφορίες για τα διάφορα προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και, ύστερα, κάνουν απευθείας αίτηση στα πανεπιστήμια της επιλογής τους και λαμβάνουν απάντηση. Επίσης, να σημειωθεί ότι μπορούν να κάνουν αίτηση σε έως 10 πανεπιστήμια.

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλοφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στη Γαλλία είναι:

  • Απολυτήριο Λυκείου (με τις Πανελλαδικές εξετάσεις)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας (IELTS / TOEFLγια αγγλόφωνα προγράμματα
  • Πιστοποίηση της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Β2 τουλάχιστον)
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Συστατική Επιστολή από καθηγητή

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα (“Master”) διαρκούν 2 χρόνια, αλλά οι Έλληνες φοιτητές που το πτυχίο τους αποτελείται από 4 έτη σπουδών έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν στο 2ο έτος του Μaster, εφόσον βέβαια πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο σπουδών. Οι αιτήσεις διαφέρουν από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο αλλά συνήθως γίνονται από Οκτώβριο μέχρι Μάιο.

Όσον αφορά τη διαδικασία των αιτήσεων, οι υποψήφιοι κάνουν αίτηση απευθείας στα πανεπιστήμια επιλογής τους, μέσω της εκάστοτε ιστοσελίδας. Κάθε πρόγραμμα ορίζει τις δικές του προϋποθέσεις εισαγωγής, γιαυτό είναι σημαντική η προσοχή στις εκάστοτε προϋποθέσεις και προθεσμίες.

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλοφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Γαλλία είναι:

  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS ή TOEFL
  • Το test ικανοτήτων GMAT ή GRE (τα περισσότερα BUSINESS SCHOOLS το ζητούν)
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επιπλέον, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Δίδακτρα & Χρηματοδότηση Σπουδών

Όπως προαναφέρθηκε, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη Γαλλία διακρίνονται σε “Πανεπιστήμια” και “Grandes Ecoles”. Τα πρώτα είναι δημόσια αλλά έχουν έξοδα εγγραφής που ανέρχονται περίπου σε 170€ για τα προπτυχιακά, 243€ για τα μεταπτυχιακά και 380€ για τα διδακτορικά προγράμματα. Τα “Grandes Ecoles” είναι δημόσια ή ιδιωτικά οπότε τα δίδακτρα είναι αρκετά αυξημένα και εξαρτώνται από παράγοντες όπως το επίπεδο σπουδών, το αντικείμενο και το ίδιο το πανεπιστήμιο. Για τα προπτυχιακά προγράμματα τα δίδακτρα δύναται να ξεκινούν από 3.000€ και να ξεπεράσουν τα 10.000€ ετησίως, ενώ για τα μεταπτυχιακά προγράμματα κυμαίνονται από 5.000€ και μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 30.000€ ετησίως, με τα δίδακτρα στα business schools να είναι αισθητά ακριβά.

Επίσης, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση των σπουδών ή των εξόδων διαβίωσης ή και των δύο μέσω υποτροφιών. Στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων αναφέρονται διάφορες πηγές χρηματοδότησης, όπως υποτροφίες αριστείας από τα πανεπιστήμια, υποτροφίες από καταπιστεύματα ή φοιτητικά δάνεια, για τις οποίες πρέπει να πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί φορείς ή οργανισμοί στη χώρα μας που χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφιών είναι ένα υψηλό GMAT / GRE score. Τέλος, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις και προθεσμίες των υποτροφιών.

Γενικώς, οι υποτροφίες στη Γαλλία είναι συχνές και το ποσό που προσφέρουν διαφοροποιείται ανάλογα με το ίδρυμα, ενώ συνήθως παρέχονται βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Κόστη Διαβίωσης

Τα κόστη διαβίωσης κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε €900- €1.300 μηνιαία. Ανάλογα την πόλη διαμονής και τον τρόπο ζωής μπορούν να υπάρξουν αποκλίσεις από το ποσό αυτό. Επιπλέον, τα έξοδα διαβίωσης στη Γαλλία είναι κατά μέσο όρο 26,3% υψηλότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Γενικώς, τα έξοδα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν αφορούν: στέγαση, διατροφή, ένδυση, μεταφορικά, ιατρική ασφάλιση, δραστηριότητες και λοιπά έξοδα.

Ένα σημαντικό ζήτημα για τους ξένους φοιτητές στη Γαλλία είναι η εύρεση στέγασης. Συνήθως, επιλέγουν φοιτητικές εστίες ή κατοικίες, που είναι και πιο οικονομικές. Δεν αποκλείεται, βέβαια, η ενοικίαση σπιτιού ή δωματίου σε διαμέρισμα μαζί με άλλους φοιτητές, Ακόμη, οι τιμές εξαρτώνται αρκετά από την πόλη διαμονής, με το Παρίσι να είναι η πιο ακριβή. Σε κάθε περίπτωση, είναι επιτακτική η αναζήτηση στέγασης όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε οι φοιτητές να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η άδεια παραμονής στη χώρα και η ιατρική περίθαλψη. Οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. μπορούν να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και έτσι δε χρειάζεται να εγγραφούν στο γαλλικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ενώ η υγειονομική περίθαλψη είναι ως επί το πλείστον δωρεάν στη Γαλλία, η ιατρική ασφάλιση δεν καλύπτει όλη τη φροντίδα από τους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Επομένως όσοι επιθυμούν πλήρη αποζημίωση, μπορούν να αγοράσουν ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα υγείας.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, στα μέσα μαζικής μεταφοράς προβλέπονται εκπτώσεις για φοιτητές, ενώ είναι δυνατή και η χρήση ποδηλάτων. Ορισμένες πόλεις προσφέρουν self-service ποδήλατα και υπάρχουν μάλιστα πάνω από 1.400 μέρη που τα προσφέρουν. Επιπλέον, πολλές σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται κοντά και, άρα, ταξίδια σε αυτές καθίστανται πολύ οικονομικά. Άλλωστε η ίδια η Γαλλία έχει αμέτρητα τουριστικά αξιοθέατα, ειδυλλιακές παραστάσεις και εξαιρετική κοινωνική ζωή που οι φοιτητές μπορούν να εξερευνήσουν!

Δημοφιλέστερα Γαλλικά Πανεπιστήμια

HEC Paris

Το HEC Paris βρίσκεται στο Παρίσι, ιδρύθηκε το 1881 και αποτελεί κορυφαίο business school διεθνώς. Προσφέρει προγράμματα Management, Finance και MBA, μεταξύ άλλων. Aνήκει στις “trois Parisiennes” (3 Parisians) μαζί με το ESSEC και το ESCP, δηλαδή στα top 3 Business Schools της Γαλλίας. Σύμφωνα με τους Financial Times, αναδείχθηκε 1ο μεταξύ των ευρωπαϊκών business schools. Ακόμη, παγκοσμίως και ευρωπαϊκά, κατέλαβε τη 2η και 1η θέση για το Master in Management και Master in Finance αντίστοιχα. Οι QS Rankings το κατέταξαν 1ο στον κόσμο στο πεδίο του Finance.

INSEAD

 To INSEAD αποτελεί ακρώνυμο για το “ Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων” στα γαλλικά και αποτελεί κορυφαίο business school διεθνώς. Ιδρύθηκε το 1957 και έχει εγκαταστάσεις σε Γαλλία, Σιγκαπούρη, Άμπου Ντάμπι και Σαν Φρανσίσκο. Προσφέρει προγράμματα MBA, Finance και Management, μεταξύ άλλων, με το MBA να έχει δημιουργήσει τους δεύτερους περισσότερους CEOs των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, με πρώτο να είναι το MBA του Harvard! Οι Financial Times το κατέταξαν 3ο παγκοσμίως διεθνώς για MBA.

ESSEC Business School

Το ESSEC ιδρύθηκε το 1907 με εγκαταστάσεις σε Γαλλία, Μαρόκο και Σιγκαπούρη. Αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς και επιλεκτικές Grande Ecole, ενώ ανήκει στις “trois Parisiennes”. Παρέχει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και executive προγράμματα στο Management, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA. Θεωρείται κορυφαίο business school διεθνώς, καθώς οι Financial Times το κατέταξαν 4ο για το pre-experience Master in Finance. Επίσης, αναδείχθηκε 5o για τα προγράμματα Executive Education και συγκαταλέγεται στα top 10 ευρωπαϊκά business schools. Οι QS Rankings το κατέταξαν 7ο στον κόσμο για το Finance (το 2ο γαλλικό business school).

ESCP Business School

Το Business School του Παρισιού ιδρύθηκε το 1819 και θεωρείται το γηραιότερο business school στον κόσμο. Έχει εγκαταστάσεις σε Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Μαδρίτη, Τορίνο και Βαρσοβία. Αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς και επιλεκτικές Grande Ecole, ενώ ανήκει στις “trois Parisiennes”. Προσφέρει προγράμματα Finance, Management και MBA, προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Θεωρείται κορυφαίο business school διεθνώς, καθώς οι Financial Times το κατέταξαν 2ο για το pre-experience Master in Finance και 5ο για το Executive MBA. Οι QS Rankings το κατέταξαν 15ο στον κόσμο για το Finance (το 3ο γαλλικό business school).

Paris Sciences et Lettres Research University (PSL)

Το Πανεπιστήμιο PSL είναι δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 2010 και αποτελείται από 11 σχολές, με την παλαιότερη να χρονολογείται από το 1530! Παρέχει σπουδές στα πεδία των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών, Θετικών επιστημών και Καλών Τεχνών. Προσφέρει εκπαίδευση βασισμένη στην έρευνα και τη διεπιστημονική διδασκαλία, ενώ αρκετοί απόφοιτοι και διδάκτορες έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις ή βραβεία, μεταξύ των οποίων και βραβείο Νόμπελ. Σύμφωνα με τους QS World University Rankings, αναδείχθηκε 26ο διεθνώς, και κατατάσσεται υψηλά παγκοσμίως ανά τα επιστημονικά πεδία του.

Institut Polytechnique de Paris

Το Ινστιτούτο Πολυτεχνικής του Παρισιού είναι ένα παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτο επιστήμης και τεχνολογίας που περιλαμβάνει 5 διάσημες γαλλικές Σχολές Μηχανικών: École Polytechnique, ENSTA Paris, ENSAE Paris, Télécom Paris and Télécom SudParis. Το Ινστιτούτο αποτελεί μέρος του Paris-Saclay Project, το οποίο ενσωματώνει πολλές σχολές μηχανικής και ερευνητικά κέντρα που αποτελούν μέρος των κορυφαίων ερευνητικών οργανισμών στον κόσμο σε διάφορους τομείς. Οι QS Rankings το ανέδειξαν 48ο διεθνώς (το 2o από τα γαλλικά πανεπιστήμια) και 21ο παγκοσμίως (το 1ο γαλλικό πανεπιστήμιο) μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων Engineering & Technology.

Universite Paris – Saclay

Το Πανεπιστήμιο Paris-Saclay αποτελεί δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο και είναι από τα 13 φημισμένα πανεπιστήμια που προέκυψαν από τη διάσπαση του Πανεπιστημίου του Παρισιού ή αλλιώς της Σορβόννης. Προσφέρει σπουδές στις Θετικές Επιστήμες, τη Μηχανολογία, τα Οικονομικά και τη Νομική, μεταξύ άλλων, αλλά αποτελεί και μέρος του Paris-Saclay Project. Οι QS Rankings το ανέδειξαν 69ο διεθνώς (το 4o από τα γαλλικά πανεπιστήμια) και 26ο παγκοσμίως (το 2ο γαλλικό πανεπιστήμιο) μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων Engineering & Technology.

Sorbonne University
Sciences Po Paris

Το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού ιδρύθηκε το 1872 και αποτελεί δημόσιο πανεπιστήμιο και Grande Ecole. Παρέχει σπουδές και διεξάγει έρευνα στην Πολιτική Επιστήμη, την Ιστορία, τα Οικονομικά, τη Νομική και την Κοινωνιολογία. Επίσης, είναι μέλος του Association of Professional Schools of International Affairs (APSIA) και του CIVICA (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών). Οι QS Rankings κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο 3ο παγκοσμίως στις Πολιτικές Επιστήμες, μετά το Χάρβαρντ και την Οξφόρδη!

EDHEC Business School

Το EDHEC ιδρύθηκε το 1906 και αποτελεί Grande Ecole με εγκαταστάσεις σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σιγκαπούρη. Προσφέρει προγράμματα Management, Finance, MBA και executive MBA, για τα οποία λαμβάνει εξαιρετικές διακρίσεις διεθνώς. Συγκαταλέγεται στα top 10 ευρωπαϊκά business schools, με τους Financial Times να το κατατάσσουν 5ο για το pre-experience Master in Finance, ενώ οι QS Rankings το κατατάσσουν 22ο στον κόσμο για το Finance (το 5o γαλλικό business school).

EMLyon Business School

Το Emlyon ιδρύθηκε το 1872 στη Λιόν και έχει εγκαταστάσεις σε Γαλλία, Κίνα και Ινδία, ενώ συγκαταλέγεται στις Grande Ecole. Παρέχει προγράμματα Management, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Finance διάφορων βαθμίδων και executive. Συνεχώς διακρίνεται στα top 15 business schools της Ευρώπης σύμφωνα με τους Financial Times, και ειδικότερα για το Master in Management. Oι QS Rankings το κατατάσσουν 16ο διεθνώς για το Finance (το 4o γαλλικό business school).

Universite Paris 1 Pantheon – Sorbonne

Το Πανεπιστήμιο Πάνθεον- Σορβόννης (ή Paris 1) είναι δημόσιο και προέκυψε από τη διάσπαση του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Προσφέρει προγράμματα στα πεδία των Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Νομικής και των Πολιτικών Επιστημών. Σύμφωνα με τους QS Rankings, αναδείχθηκε 23ο διεθνώς στις σπουδές Arts & Humanities, ενώ στη Γαλλία τοποθετείται στα top 10 των πανεπιστημίων για σπουδές Νομικής, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Οικονομικών.

Universite Grenoble Alpes (UGA)

Το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ ιδρύθηκε το 1339 και αποτελεί δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και το 3ο μεγαλύτερο στη Γαλλία. Προσφέρει σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες και τη Μηχανική, στη Νομική, στα Οικονομικά, στην Ψυχολογία και στη Γλωσσολογία. Η Γκρενόμπλ αποτελεί από τα μεγαλύτερα επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι του UGA να έχουν εκατοντάδες ερευνητικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επιπλέον,η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Koutsodontis Tips

TIP 1: Επιλογή προγράμματος σπουδών

Η αναζήτηση του κατάλληλου προγράμματος που θα συνδυάζει ενδιαφέροντα, προσόντα και διαθέσιμο προϋπολογισμό αντιπροσωπεύει μια προκλητική διαδικασία, ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά πανεπιστημιακά προγράμματα στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, η σωστή ενημέρωση αποτελεί το κλειδί που θα οδηγήσει σε επιτυχημένες αποφάσεις.

  • Η υπηρεσία Program Finder για Bachelor και Master που παρέχουμε στο Κέντρο μας σας παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τις βέλτιστες επιλογές πανεπιστημίων βάσει του ατομικού σας προφίλ.
TIP 2: Επικοινωνία με Αποφοίτους

Η πληροφόρηση που προέρχεται από άτομα που έχουν εισαχθεί και αποφοιτήσει σε προγράμματα είναι αναμφίβολα πολύτιμη για τους υποψηφίους. Αυτή η αλληλεπίδραση συμβάλλει τόσο στην κατανόηση των προοπτικών για επαγγελματική ανέλιξη μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, όσο και στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με πρακτικά θέματα ή δυνητικά εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής στην πορεία των σπουδών του.

  • Το Κέντρο Προετοιμασίας Κουτσοδόντης παρέχει στους μαθητές του τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αποφοίτους που πέτυχαν το στόχο τους μέσω της δωρεάν υπηρεσίας γνωστή ως Admissions Connect. Η υπηρεσία προσφέρεται μόνο σε μαθητές μας.
TIP 3: Έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας

Μετά την επιλογή του προγράμματος σπουδών, είναι ζωτικής σημασίας οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους το συντομότερο δυνατό. Συνήθως, οι υποψήφιοι αρχίζουν με την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας IELTS ή TOEFL.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει εντατικά προγράμματα προετοιμασίας με νέα τμήματα κάθε μήνα, οργανωμένα έτσι ώστε οι μαθητές σε σύντομο διάστημα να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά σκορ!
TIP 4: Υψηλά test scores στα tests ικανοτήτων

Τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό αξιολογούν υποψηφίους από διάφορες χώρες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, επομένως, συχνά απαιτούνται τα test GMAT ή GRE για τη σύγκριση τους. Ο στόχος των υποψηφίων είναι να επιδείξουν υψηλή απόδοση. Αυτό απαιτεί την επίτευξη υψηλότερων βαθμολογιών, καθώς οι ανταγωνιστικές προκλήσεις απαιτούν υψηλά επίπεδα επίδοσης.

  • Το Κέντρο Σπουδών μας ειδικεύεται στην προετοιμασία των τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE εξασφαλίζοντας στους μαθητές τα επιθυμητά σκορ. Η 40ετής εμπειρία μας φανερώνει ότι η σωστή καθοδήγηση, η κατάλληλη ψυχολογία και η συνεχής εξάσκηση οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες επιτυχίες μας!
TIP 5: Η Αίτηση σου θα πρέπει να ξεχωρίζει

Η διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων είναι κρίσιμης σημασίας. Πολλοί παραβλέπουν τις απαιτήσεις των προγραμμάτων, όπως το Βιογραφικό Σημείωμα, τα essays ή το cv, θεωρώντας τις απλούστερες. Πραγματικά, όμως, αυτά τα κομμάτια απαιτούν σημαντικό χρόνο και έχουν μεγάλη σημασία κατά τη διαδικασία επιλογής από τα πανεπιστήμια. Επομένως, είναι απαραίτητο να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή και προσπάθεια για να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστα και αντιπροσωπευτικά.

  • Tο Admissions Office του Κέντρου μας προσφέρει ασφαλή υποστήριξη σε Bachelor και Master, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται κάθε χρόνο 100% επιτυχία στη διαδικασία των αιτήσεων σε αγγλοφωνα προγράμματα της Γαλλίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας GMAT, GRE, TOEFL, IELTS και τις υπηρεσίες αιτήσεων.

Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…