Σπουδές στη Γερμανία

Η Γερμανία αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για σπουδές και εργασία. Πολλοί Έλληνες φοιτητές επιλέγουν τη Γερμανία για σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες, τα Οικονομικά και το Engineering. Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, με πείρα από το 1981, παρέχει επιτυχημένη προετοιμασία για τα τεστ IELTS και TOEFL, καθώς και για τα τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE τα οποία ζητούνται ως προϋποθέσεις εισαγωγής σε αγγλόφωνα γερμανικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για την υποβολή αιτήσεων μέσω της Υπηρεσίας Αιτήσεων. Κάθε χρόνο μαθητές μας γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Γερμανίας σε προγράμματα Bachelor ή Master!

Γιατί να σπουδάσω στη Γερμανία;

1. Προσωπικό όφελος υπερτερεί του ακαδημαϊκού

Πολλοί παραβλέπουν ότι οι σπουδές στο εξωτερικό έχουν σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών. Η ευκαιρία να βρεθούν εκτός comfort zone τους επιτρέπει να έρθουν σε επαφή με το διαφορετικό, να γνωρίσουν νέα άτομα και νέες κουλτούρες. Αυτή η εμπειρία ζωής διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών και παράλληλα διαμορφώνει ολιστικά τον χαρακτήρα και τις νοοτροπίες τους.

2. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Όλο και περισσότερα γερμανικά πανεπιστήμια παρέχουν αγγλόφωνα προγράμματα για πληθώρα αντικειμένων, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή. Η Γερμανία είναι η δεύτερη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών στην Ευρώπη, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμη, το Μόναχο και το Βερολίνο αναδείχθηκαν στους τοπ 10 προορισμούς για φοιτητές διεθνώς, σύμφωνα με την QS Best Student Cities 2024! Οι φοιτητές, λοιπόν, βρίσκονται σε ένα φιλόξενο και ποικιλόμορφο περιβάλλον χωρίς να απαιτείται η γνώση γερμανικών. Βέβαια, συνιστάται η εκμάθησή τους για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και της εργασίας εκεί. Fun fact: Τα γερμανικά αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες business languages.

3. Προσιτό κόστος σπουδών

Η πλειοψηφία των πανεπιστημίων στη Γερμανία είναι δημόσια, με την κυβέρνηση ή άλλους οργανισμούς να τα συγχρηματοδοτούν. Επομένως, πληθώρα προγραμμάτων προσφέρεται δωρεάν ή με ένα ελάχιστο κόστος. Επίσης, υποτροφίες είναι αρκετά συχνές ή ακόμη και η εργασία παράλληλα με τις σπουδές. Φυσικά, συνιστάται οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για το ύψος των διδάκτρων στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προγράμματος που τους ενδιαφέρει.

4. Σπουδές υψηλών προδιαγραφών

Η Γερμανία είναι γνωστή για το παγκόσμιου επιπέδου εκπαιδευτικό της σύστημα. Διαθέτει καταξιωμένα ιδρύματα που κατατάσσονται υψηλά στα διεθνή rankings και προσφέρουν ευρεία γκάμα προγραμμάτων. Σύμφωνα με τους Financial Times, 5 γερμανικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στα τοπ 50 ευρωπαϊκά Business Schools! Επίσης, δίνεται έμφαση στην έρευνα και καινοτομία, με τους φοιτητές να συμμετέχουν σε προηγμένα ερευνητικά έργα και προγράμματα.

5. Άριστη επαγγελματική αποκατάσταση

Η γερμανική οικονομία είναι η ισχυρότερη στην Ευρώπη και δύναται να προσφέρει στους απόφοιτους αξιόλογες θέσεις εργασίας στο αντικείμενο σπουδών τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφοίτηση τους. Τα καταξιωμένα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, παρέχοντας στους φοιτητές εκείνες τις γνώσεις και ικανότητες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και περιζήτητοι. Ακόμη, είναι ευρέως γνωστό πως τα γερμανικά πανεπιστήμια προσφέρουν μαθήματα προσανατολισμένα στην αγορά εργασίας, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη. Μάλιστα, μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες είναι γερμανικές, όπως οι Volkswagen, Daimler, Allianz, BMW, Bosch, Siemens, and Bayer.

Αιτήσεις & Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Τα προπτυχιακά στη Γερμανία έχουν διάρκεια 3-4 χρόνια. Οι αιτήσεις γίνονται έως τις 15 Ιουλίου για το χειμερινό εξάμηνο που ξεκινάει 1 Οκτωβρίου και έως τις 15 Ιανουαρίου για το εαρινό εξάμηνο που ξεκινάει 1 Απριλίου. Επίσης, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μόνο προγράμματα σπουδών που σχετίζονται με την κατεύθυνση που είχαν επιλέξει στο ελληνικό σχολείο. Τα μεταπτυχιακά στη Γερμανία διαρκούν 1-2 χρόνια και δεν υπάρχει μία ενιαία ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων. Συνήθως οι αιτήσεις γίνονται μέχρι τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου.

Όσον αφορά τη διαδικασία των αιτήσεων, τα περισσότερα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν την πλατφόρμα UniAssist. Πρόκειται για ένα κεντρικό σύστημα που ελέγχει ότι οι υποψήφιοι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία της αίτησης και εξακριβώνει την γνησιότητα αυτών. Ύστερα, μεταφέρει τα έγγραφα αυτά στα Admission Offices των πανεπιστημίων για να γίνει η αξιολόγηση των υποψηφίων. Αρκετά πανεπιστήμια όμως μπορεί να μη χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα ή να μην την απαιτούν για Ευρωπαίους φοιτητές. Σε αυτήν την περίπτωση, οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση απευθείας στα πανεπιστήμια επιλογής τους.

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στη Γερμανία είναι:

  • Απολυτήριο Λυκείου με τις Πανελλαδικές εξετάσεις (γενικός βαθμός πρόσβασης υποχρεωτικά πάνω από τη βάση 10)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS ή TOEFL
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Συστατική Επιστολή από καθηγητή

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Γερμανία είναι:

  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS ή TOEFL
  • Το τεστ ικανοτήτων GMAT ή GRE
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητές ή εργοδότες

Κάθε πρόγραμμα ορίζει τις δικές του προϋποθέσεις εισαγωγής, γι‘ αυτό είναι σημαντική η προσοχή στις εκάστοτε προϋποθέσεις και προθεσμίες.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Δίδακτρα & Χρηματοδότηση Σπουδών

Όπως προαναφέρθηκε, τα περισσότερα πανεπιστήμια στη Γερμανία είναι δημόσια και άρα τα δίδακτρα είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει κάποιο ελάχιστο κόστος φοίτησης €100-€350 ανά εξάμηνο. Στα ιδιωτικά όμως τα δίδακτρα για προπτυχιακά κυμαίνονται από €5.000 έως €20.000 ετησίως, ενώ για τα μεταπτυχιακά μπορεί να αγγίζουν και τα €30.000. Ακόμη, μεγάλη σημασία έχει και το αντικείμενο σπουδών, με εξειδικευμένα προγράμματα όπως το MBA να κοστίζουν μέχρι και €65.000.

Επίσης, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση των σπουδών ή των εξόδων διαβίωσης ή και των δύο μέσω υποτροφιών. Στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων αναφέρονται διάφορες πηγές χρηματοδότησης, όπως υποτροφίες αριστείας από τα πανεπιστήμια, υποτροφίες από καταπιστεύματα ή φοιτητικά δάνεια, για τα οποία πρέπει να πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί φορείς ή οργανισμοί στη χώρα μας που χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφιών είναι ένα υψηλό GMAT / GRE score. Τέλος, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις και προθεσμίες των υποτροφιών.

Γενικώς, οι υποτροφίες στη Γερμανία είναι συχνές και το ποσό που προσφέρουν διαφοροποιείται ανάλογα με το ίδρυμα, ενώ συνήθως παρέχονται βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Κόστη Διαβίωσης

Τα κόστη διαβίωσης κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε €900- €1.100 μηνιαία. Ανάλογα την πόλη διαμονής και τον τρόπο ζωής μπορούν να υπάρξουν αποκλίσεις από το ποσό αυτό. Γενικώς, τα έξοδα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν αφορούν: στέγαση, διατροφή, ένδυση, μεταφορικά, ιατρική ασφάλιση, δραστηριότητες και λοιπά έξοδα.

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η εύρεση στέγασης. Η πιο οικονομική επιλογή είναι οι φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων, με κοινόχρηστα μπάνια και κουζίνες. Ακόμη, συνηθίζεται και η ενοικίαση σπιτιού ή δωματίου σε διαμέρισμα μαζί με άλλους φοιτητές, Βέβαια, οι τιμές εξαρτώνται αρκετά από την πόλη διαμονής, με το Μόναχο και το Βερολίνο να είναι πιο ακριβές. Σε κάθε περίπτωση, είναι επιτακτική η αναζήτηση στέγασης όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε οι φοιτητές να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η άδεια παραμονής στη χώρα και η ιατρική περίθαλψη. Οι φοιτητές εγγράφονται στις τοπικές αρχές εντός μίας εβδομάδας από την άφιξη τους, και πρέπει να αποδείξουν ασφάλιση υγείας και επαρκή κεφάλαια για να λάβουν έγγραφο επιβεβαίωσης εγγραφής. Οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. μπορούν να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όμως, εάν εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους ή έχουν έμμισθη πρακτική άσκηση, πρέπει να αποκτήσουν γερμανική ασφάλιση υγείας.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, η Γερμανία διαθέτει τα καλύτερα συστήματα μεταφορών παγκοσμίως. Υπάρχουν διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και τα ποδήλατα. Οι τιμές είναι προσιτές, ενώ προβλέπονται εκπτώσεις για φοιτητές. Επιπλέον, πολλές σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται κοντά και, άρα, ταξίδια σε αυτές καθίστανται πολύ οικονομικά. Τέλος, η φοιτητική ζωή είναι αρκετά έντονη με πολλούς συλλόγους και φεστιβάλ, ενώ η Γερμανία είναι δεύτερη σε κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη!

Δημοφιλέστερα Γερμανικά Πανεπιστήμια

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου ιδρύθηκε το 1868 και είναι δημόσιο, με εξειδίκευση στη Μηχανική, την Τεχνολογία, την Ιατρική, τις Φυσικές Επιστήμες και το Management. Κατατάσσεται 1ο ή 2ο καλύτερο στη Γερμανία κάθε χρόνο, ενώ θεωρείται από τα κορυφαία στην Ευρώπη. Οι QS Rankings 2024 το ανέδειξαν 37ο στον κόσμο και αρκετοί απόφοιτοι έχουν κερδίσει βραβείο Νόμπελ ή Λάιμπνιτς.

Το LMU είναι δημόσιο πανεπιστήμιο του Μονάχου και ιδρύθηκε το 1472. Παρέχει σπουδές στα πεδία των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ιατρικής, των Φυσικών και Θετικών Επιστημών. Κατατάσσεται 1ο ή 2ο καλύτερο στη Γερμανία κάθε χρόνο, ενώ θεωρείται από τα κορυφαία στην Ευρώπη. Οι QS Rankings 2024 το ανέδειξαν 54ο στον κόσμο και οι Times Higher Education 38o. Πολλοί απόφοιτοι έχουν κερδίσει βραβείο Νόμπελ, ενώ ξεχωρίζει στον τομέα της έρευνας.

Το WHU είναι το no 1 γερμανικό Business School και ιδρύθηκε το 1984 με εγκαταστάσεις στο Ντύσσελντορφ. Προσφέρει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά αλλά και executive προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Οι Financial Times το ανέδειξαν 16ο Business School στην Ευρώπη, 13ο στον κόσμο για το Master in Management και πάντοτε no 1 στην Γερμανία. Επίσης, το πανεπιστήμιο κατέχει triple accreditation και συνεργάζεται στενά με διακεκριμένα ανώτατα ιδρύματα του εξωτερικού όπως το Kellogg στις ΗΠΑ.

Το ESMT είναι κορυφαίο ιδιωτικό Business School στο Βερολίνο και ιδρύθηκε το 2002. Προσφέρει προγράμματα MBA, Management, Επιχειρηματικότητας, Analytics & AI και διδακτορικά. Οι Financial Times το κατέταξαν στα τοπ 20 ευρωπαϊκά Business Schools το 2023 και 2ο στη Γερμανία, ενώ κατέχει triple accreditation επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα σπουδών του.

Το Business School της Φρανκφούρτης ιδρύθηκε το 1957 και είναι ιδιωτικό. Προσφέρει προγράμματα Bachelor, Master, MBA, PhD και Executive σε Finance, Management, Sustainability, Data Science και άλλα. Κατατάσσεται 3o Business School στη Γερμανία και στα τοπ 30 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ιδρύθηκε το 1386, αποτελώντας το παλαιότερο στη Γερμανία, και είναι ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Πανεπιστημίων. Παρέχει σπουδές σε ευρεία γκάμα πεδίων, όπως Μαθηματικά, Μηχανική, Φυσικές Επιστήμες, Φιλοσοφία, Νομική, Οικονομικά και Ιατρική. Οι QS Rankings 2024 το κατατάσσουν 3ο καλύτερο στη Γερμανία και στα τοπ 100 του κόσμου, ενώ οι Times Higher Education στα τοπ 50 διεθνώς.

Το Πανεπιστήμιο Χούμπολτ ιδρύθηκε το 1810 στο Βερολίνο και αποτελεί το παλιότερο της πόλης. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον χωρισμό του Βερολίνου σε Ανατολικό και Δυτικό, το Χούμπολτ πέρασε στη ρωσική ζώνη κατοχής. Προσφέρει σπουδές στη Νομική, τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, τις Επιστήμες Υγείας, τα Οικονομικά, την Τέχνη και πολλά άλλα. Συγκαταλέγεται στα τοπ 100 πανεπιστήμια του κόσμου και στα τοπ 10 της Γερμανίας, ενώ ξεχωρίζει στα πεδία των Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Συνεργάζεται με διακεκριμένα ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το University of Warwick, το University of Vienna και το Princeton University.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1948 από τους Αμερικάνους στον τότε αμερικανικό τομέα του Δυτικού Βερολίνου. Περιλαμβάνει τμήματα στην Ιατρική, Βιολογία, Χημεία, Παιδαγωγικά, Νομική, Επιστήμη Υπολογιστών, Φιλοσοφία, Πολιτικές Επιστήμες, Διοίκηση επιχειρήσεων και άλλα. Συγκαταλέγεται στα τοπ 100 πανεπιστήμια του κόσμου και στα τοπ 10 της Γερμανίας, ενώ από την ίδρυση του δημιούργησε ισχυρές συνεργασίες με διακεκριμένα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Το Πολυτεχνείο του Άαχεν ιδρύθηκε το 1870 και ανήκει στην IDEA – League, μια συνομοσπονδία των πρωτευόντων ερευνητικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρώπης για την προώθηση της έρευνας. Σε αυτήν ανήκουν επίσης το Imperial College London, το TU Delft University, το ETH της Ζυρίχης και το Paris Tech. Παρά την εξειδίκευση στις Τεχνολογικές Σπουδές, προσφέρει προγράμματα και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Οικονομικών και Ιατρικής. Τέλος, θεωρείται το 5ο καλύτερο στη Γερμανία και συγκαταλέγεται στα τοπ 100 του κόσμου για το 2024.

Το Πανεπιστήμιο της Βόννης ιδρύθηκε το 1818 και διακρίνεται για την ακαδημαϊκή του αριστεία και την έρευνα. Προσφέρει προγράμματα σε τομείς των Φυσικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, ενώ συνδέεται με μεγάλες προσωπικότητες όπως οι Καρλ Μαρξ, Φρίντριχ Νίτσε και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και πολλούς νομπελίστες. Τέλος, οι Times Higher Education το κατατάσσουν στα τοπ 10 πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ ιδρύθηκε το 1457, είναι δημόσιο και δίνει έμφαση στην έρευνα. Παρέχει προγράμματα Νομικής, Θεολογίας, Οικονομικών, Ιατρικής, Μαθηματικών, Μηχανικής και πολλά άλλα. Απόφοιτοι και διδακτικό ή ερευνητικό προσωπικό του πανεπιστημίου έχουν κερδίσει βραβείο Νόμπελ ή Λάιμπνιτς, ενώ συγκαταλέγεται στα τοπ 10 της Γερμανίας.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Koutsodontis Tips

TIP 1: Επιλογή προγράμματος σπουδών

Η εύρεση του κατάλληλου προγράμματος, που θα συνδυάζει ενδιαφέροντα, προσόντα και budget είναι μία πρόκληση, ειδικά για τα ξένα πανεπιστήμια. Η σωστή πληροφόρηση, λοιπόν, αποτελεί το κλειδί για επιτυχημένες αποφάσεις.

  • Η υπηρεσία Program Finder για Bachelor και Master στο Κέντρο μας παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τις βέλτιστες επιλογές πανεπιστημίων για βάσει του ατομικού σας προφίλ.
TIP 2: Επικοινωνία με Αποφοίτους

Η εμπειρία αποφοίτων μας που έχουν ήδη εισαχθεί στα προγράμματα που εξετάζεις αναδεικνύεται πολύτιμη. Η επικοινωνία αυτή βοηθά στην κατανόηση των επαγγελματικών προοπτικών μετά την αποφοίτηση και στην αντιμετώπιση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη φοίτηση.

  • Το Κέντρο Προετοιμασίας μας παρέχει αποκλειστικά στους μαθητές του τη δυνατότητα επικοινωνίας με αποφοίτους που πέτυχαν το στόχο τους και φοιτούν ή έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμια στη Γερμανία μέσω της δωρεάν υπηρεσίας γνωστή ως Admissions Connect.
TIP 3: Έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας

Μετά την επιλογή του προγράμματος σπουδών, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους το συντομότερο δυνατό. Συνήθως, αρχίζουν με την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας IELTS ή TOEFL.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει εντατικά προγράμματα προετοιμασίας με νέα τμήματα κάθε μήνα, οργανωμένα έτσι ώστε οι μαθητές σε σύντομο διάστημα να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά σκορ!
TIP 4: Υψηλά test scores στα τεστ ικανοτήτων

Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού αξιολογούν υποψήφιους από διαφορετικές χώρες και ιδρύματα. Συχνά, λοιπόν, ζητούν τα τεστ ικανοτήτων GMAT ή GRE, ώστε να υπάρχει ένα κοινό κριτήριο σύγκρισης. Στόχος των υποψηφίων είναι να πετύχουν όσο το δυνατόν υψηλότερα σκορ κι αυτό απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία.

  • Το Κέντρο Σπουδών μας ειδικεύεται στην προετοιμασία των τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE εξασφαλίζοντας στους μαθητές τα επιθυμητά σκορ. Η 40ετής εμπειρία μας φανερώνει ότι η σωστή καθοδήγηση, η κατάλληλη ψυχολογία και η συνεχής εξάσκηση οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες επιτυχίες μας!
TIP 5: Η Αίτηση σου θα πρέπει να ξεχωρίζει

Η συμπλήρωση των αιτήσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Πολλοί θεωρούν τα έγγραφα εισαγωγής, όπως το CV, Personal Statement και συστατικές επιστολές ως πιο εύκολα και τα παραμελούν. Στην πραγματικότητα όμως αυτά έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αίτηση.

  • Το Admissions Office του Κέντρου μας παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη για Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά, με κάθε χρόνο 100% επιτυχία στη διαδικασία των αιτήσεων!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…