Σπουδές στην Ισπανία

Η Ισπανία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, ειδικά για Έλληνες φοιτητές. Στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης εξειδικευόμαστε στην προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό από το 1981! Η εμπειρία μας εξασφαλίζει πετυχημένη προετοιμασία για τα τεστ IELTS και TOEFL, αλλά και για τα τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE, καθώς όλα αποτελούν προϋποθέσεις εισαγωγής στα ισπανικά πανεπιστήμια. Επίσης, υπάρχει η Υπηρεσία Αιτήσεων (Admissions Office) για την υποστήριξη των μαθητών μας σε όλη τη διαδικασία αιτήσεων. Κάθε χρόνο μαθητές μας γίνονται δεκτοί σε κορυφαία ισπανικά πανεπιστήμια, όπως το IE και το ESADE!

Γιατί να σπουδάσω στην Ισπανία;

1. Προσωπικό όφελος υπερτερεί του ακαδημαϊκού

Αρκετοί παραβλέπουν ότι οι σπουδές στο εξωτερικό διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών, πέραν της επαγγελματικής. Η ευκαιρία να βρεθούν εκτός comfort zone, οδηγεί σε έκθεση στο διαφορετικό, σε επαφή με νέα άτομα και κουλτούρες. Αποτελεί, με άλλα λόγια, εμπειρία ζωής που διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών, αλλά και διαμορφώνει ολιστικά τον χαρακτήρα και τις νοοτροπίες τους.

2. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Τα ισπανικά πανεπιστήμια προσφέρουν ευρεία γκάμα προγραμμάτων σπουδών σε διάφορους τομείς. Τα περισσότερα αγγλόφωνα προγράμματα όμως είναι στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. Πλέον ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ξένων φοιτητών στην Ισπανία, με αποτέλεσμα οι σπουδές σε αυτήν να είναι μια πραγματικά πολυπολιτισμική εμπειρία! Αν και το επίπεδο αγγλικών είναι πολύ υψηλό, προτείνεται η εκμάθηση ισπανικών για διευκόλυνση της καθημερινότητας.

3. Προσιτό κόστος σπουδών

Η Ισπανία προσφέρει χαμηλότερο κόστος ζωής και διδάκτρων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό την καθιστά μια οικονομικά προσιτή επιλογή για φοιτητές που αναζητούν υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης χωρίς να υποχρεούνται να ξοδέψουν μεγάλα ποσά. Φυσικά, συνιστάται οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για το ύψος των διδάκτρων στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προγράμματος που τους ενδιαφέρει. Ακόμη, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση μέσω υποτροφιών.

4. Σπουδές υψηλών προδιαγραφών

Ισπανικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στα κορυφαία του κόσμου, με 13 Business Schools να βρίσκονται στο top 500. Τα προγράμματα σπουδών προσαρμόζονται στις ανάγκες της αγοράς, ενώ έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με άλλα διεθνή πανεπιστήμια (Γαλλίας, Ιταλίας, Μέσης Ανατολής). Οι φοιτητές, λοιπόν, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

5. Άριστη επαγγελματική αποκατάσταση

Η Ισπανία διαθέτει μια δυναμική αγορά εργασίας και ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη. Με πολυεθνικές εταιρείες και επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς (τουρισμός, τεχνολογία, κατασκευές), οι φοιτητές αποκτούν εμπειρία σε διεθνείς επιχειρήσεις και αναπτύσσουν το επαγγελματικό τους δίκτυο. Άλλωστε, τα καταξιωμένα πανεπιστήμια της χώρας συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας. Μερικές από τις μεγαλύτερες ισπανικές πολυεθνικές εταιρείες είναι οι Inditex, SEAT, Banco Santander, NH Hotel Group κ.α.

Αιτήσεις & Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ισπανίας είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τις Πανεπιστημιακές Σχολές, τα Πανεπιστημιακά Κολέγια και τα Ανώτατα Τεχνικά Κολέγια (Πολυτεχνεία). Όλα προσφέρουν τη δυνατότητα σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό καθώς και διδακτορικό επίπεδο. Ακόμη, οι προπτυχιακές σπουδές διαρκούν 3-5 χρόνια, με τις αιτήσεις να γίνονται συνήθως αρχές Απριλίου με τέλη Ιουνίου. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα διαρκούν 1-2 χρόνια.

Τα πανεπιστήμια έχουν συνήθως δύο intakes μες τη χρονιά, χωρίς να είναι δεσμευτικό. Το κυριότερο είναι τον Σεπτέμβριο / Οκτώβριο (όπου ξεκινά το φθινοπωρινό εξάμηνο) και το δεύτερο είναι τον Φεβρουάριο / Μάρτιο (όπου ξεκινά το εαρινό εξάμηνο). Επίσης, εφαρμόζουν το σύστημα των regular admissions. Δηλαδή αξιολογούν όλες μαζί τις αιτήσεις που έχουν λάβει μέχρι την καταληκτική προθεσμία του κύκλου αιτήσεων. Όμως υπάρχουν και πανεπιστήμια που έχουν rolling admissions, δηλαδή κάθε αίτηση εξετάζεται όταν ληφθεί, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του προγράμματος.

Όσον αφορά τη διαδικασία των αιτήσεων, οι υποψήφιοι για προπτυχιακά στην Ισπανία υποβάλλουν την αίτηση τους μέσω της πλατφόρμας SNUDE (Spanish National University for Distance Education). Μαζί με την αίτηση, ίσως χρειαστεί να επισυνάψουν κι άλλα έγγραφα (φωτοτυπία ταυτότητας ή απολυτήριο Λυκείου). Εάν η αίτηση είναι επιτυχής, λαμβάνουν το Credencial de Accesso εντός τριών μηνών, το οποίο και αποστέλλουν στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους.

Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά στην Ισπανία, οι υποψήφιοι υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση σε κάθε πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει. Οι προθεσμίες καθορίζονται από το εκάστοτε πρόγραμμα, ανάλογα με το intake εξαμήνου. Ακόμη, το κάθε πρόγραμμα σπουδών έχει δικά του κριτήρια εισαγωγής.

Κριτήρια εισαγωγής

Βασικές προϋποθέσεις για ένα προπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Αναλυτική βαθμολογία
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS ή TOEFL
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Συστατική Επιστολή από καθηγητή

Βασικές προϋποθέσεις για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας IELTS ή TOEFL
  • Scores στα τεστ ικανοτήτων GMAT ή GRE
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
  • Συστατικές Επιστολές από καθηγητή ή εργοδότες

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Δίδακτρα στην Ισπανία & Χρηματοδότηση σπουδών

Όπως αναφέρθηκε, το κόστος σπουδών για Ευρωπαίους φοιτητές στην Ισπανία είναι αρκετά προσιτό συγκριτικά με άλλες χώρες. Τα δημόσια πανεπιστήμια είναι αρκετά πιο οικονομικά σε σχέση με τα ιδιωτικά, ενώ κάθε Αυτόνομη Κοινότητα ορίζει το δικό της κόστος σπουδών στην Ισπανία. Μάλιστα, θα συναντήσετε κόστος ανά μονάδα ECT (όλα τα ευρωπαϊκά πτυχία έχουν μονάδες ECTs). Στα ισπανικά πανεπιστήμια, λοιπόν, προσδίδεται τιμή ανά ECT και έτσι προκύπτει το συνολικό κόστος. Ακόμη, τυχόν επανεξέταση του μαθήματος επιβαρύνει επιπλέον τον φοιτητή, γιατί αυξάνεται το κόστος ανά ECT.

Σε γενικές γραμμές, τα δίδακτρα για τα προπτυχιακά κυμαίνονται από €700 έως €3.000 το χρόνο, ενώ για τα μεταπτυχιακά κυμαίνονται μεταξύ €1.000-€4.000 το χρόνο στα δημόσια πανεπιστήμια. Στα ιδιωτικά, τα δίδακτρα μπορεί να αγγίζουν και τα €20.000 ετησίως.

Επίσης, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση των σπουδών ή των εξόδων διαβίωσης ή και των δύο μέσω υποτροφιών. Στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων αναφέρονται διάφορες πηγές χρηματοδότησης, όπως υποτροφίες αριστείας από τα πανεπιστήμια, υποτροφίες από καταπιστεύματα ή φοιτητικά δάνεια, για τις οποίες πρέπει να πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί φορείς ή οργανισμοί στη χώρα μας που χορηγούν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφιών είναι ένα υψηλό GMAT ή GRE score. Τέλος, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις και προθεσμίες των υποτροφιών.

Γενικώς, οι υποτροφίες στην Ισπανία είναι συχνές. Οι φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων μπορούν να αιτηθούν για υποτροφία στο πανεπιστήμιο που έγιναν δεκτοί. Το ποσό των υποτροφιών διαφοροποιείται ανάλογα με το ίδρυμα, ενώ συνήθως παρέχονται βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Κόστη Διαβίωσης

Τα κόστη διαβίωσης κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε €800- €1.000 μηνιαία. Ανάλογα την πόλη διαμονής και τον τρόπο ζωής μπορούν να υπάρξουν αποκλίσεις από το ποσό αυτό. Γενικώς, τα έξοδα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν αφορούν: στέγαση, διατροφή, ένδυση, μεταφορικά, ιατρική ασφάλιση, δραστηριότητες και λοιπά έξοδα.

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η εύρεση στέγασης. Τα ισπανικά πανεπιστήμια συνήθως παρέχουν φοιτητικές εστίες ή διαμερίσματα, ενώ είναι δυνατή και η εύρεση οικογενειών φιλοξενίας, studio apartments και δωμάτια συγκατοίκησης. Το κόστος διαφέρει ανάλογα την πόλη διαμονής, με τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη να είναι οι πιο ακριβές.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η άδεια παραμονής στη χώρα και η ιατρική περίθαλψη. Οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. χρειάζεται να έχουν εκδώσει την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας στη χώρα τους πριν την άφιξη τους στην Ισπανία. Αυτή η κάρτα τους δίνει ισότιμο δικαίωμα με τους ντόπιους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, οι φοιτητές χρησιμοποιούν διάφορα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δικαιούνται εκπτώσεις. Κάποιες πόλεις προσφέρουν ακόμα και προγράμματα κοινής χρήσης ποδηλάτων, παρέχοντας έναν διασκεδαστικό και βιώσιμο τρόπο μετακίνησης. Τέλος, με την έντονη φοιτητική ζωή, οι φοιτητές έχουν ποικίλες επιλογές αναψυχής από δοκιμή νέων κουζινών ή διασκέδαση σε κλάμπ μέχρι αποδράσεις για σκι ή φεστιβάλ μουσικής. Fun fact: Η Ισπανία έχει περισσότερα μπαρ ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη!

Δημοφιλέστερα Ισπανικά Πανεπιστήμια

Το IE είναι κορυφαίο Business School με έδρα τη Μαδρίτη. Ιδρύθηκε το 1973 και προσφέρει προγράμματα στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής, Τεχνολογίας και των Κοινωνικών Επιστημών. Επίσης, διακρίνεται για το διεθνές προφίλ των φοιτητών και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι Financial Times το κατέταξαν το 8ο κορυφαίο Business School στην Ευρώπη για το 2023. Μάλιστα, αναδείχθηκε 1ο για το Online MBA 2024 και στα τοπ 10 για το Finance.

Το ESADE είναι κορυφαίο Business School με έδρα την Βαρκελώνη. Ιδρύθηκε το 1958, είναι ιδιωτικό πανεπιστήμιο και φημίζεται διεθνώς για τα προγράμματά του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το Management και τα Οικονομικά. Οι Financial Times το κατέταξαν 12ο στη λίστα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά Business Schools για το 2023. Το MBA αναδείχθηκε 17ο στον κόσμο και 6ο στην Ευρώπη, ενώ στον τομέα του Management κατέλαβε την 7η θέση.

Το IESE είναι επίσης κορυφαίο Business School με έδρα την Βαρκελώνη. Αποτελεί το business school του University of Navarra και επεκτείνεται σε Μαδρίτη, Μόναχο, Νέα Υόρκη και Σάο Πάολο. Προσφέρει προγράμματα MBA αλλά και για executives, στα οποία λαμβάνει συνεχώς διακρίσεις. Κατέλαβε την 3η θέση στα κορυφαία business schools των Financial Times για το 2023, την 1η για τα προγράμματα Executive Education και την 5η για το MBA.

Το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης είναι από τα παλαιότερα στην Ισπανία, καθώς ιδρύθηκε το 1450. Παρέχει ευρεία γκάμα προγραμμάτων στις Φυσικές Επιστήμες, τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας. Διαθέτει εντυπωσιακό ιστορικό έρευνας και καινοτομίας, συνεισφέροντας σημαντικά στην ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα. Οι Times Higher Education το κατατάσσουν no 1 στην Ισπανία για το 2024, ενώ οι QS rankings στα 200 καλύτερα του κόσμου.

Το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης ιδρύθηκε το 1968 και είναι δημόσιο πανεπιστήμιο που διακρίνεται τόσο εντός Ισπανίας όσο και διεθνώς. Προσφέρει σπουδές σε τομείς όπως οι Φυσικές Επιστήμες και οι Βιοεπιστήμες, οι Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, η Νομική, η Εκπαίδευση, η Μηχανική, τα Οικονομικά και πολλά άλλα. Κατατάσσεται στα τοπ 150 πανεπιστήμια παγκοσμίως και 1ο μεταξύ των ισπανικών, ενώ διακρίνεται για την ακαδημαϊκή του έρευνα.

Το Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα ιδρύθηκε το 1952 στην Παμπλόνα της Ισπανίας, ενώ το IESE Business School διαθέτει εγκαταστάσεις και σε Μαδρίτη, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Σάο Πάολο. Προσφέρει προγράμματα στα πεδία Αρχιτεκτονικής, Φυσικών Επιστημών, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, Νομικής και Οικονομικών, μεταξύ άλλων. Επίσης ξεχωρίζει η Πανεπιστημιακή Κλινική της Ναβάρρα, καθώς θεωρείται το καλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ισπανία.

Το Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra είναι δημόσιο πανεπιστήμιο στην Βαρκελώνη και ιδρύθηκε το 1990. Παρέχει σπουδές στους τομείς Ιατρικής και Επιστημών Υγείας, Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, Επικοινωνίας, Νομικής, Ανθρωπιστικών Σπουδών και Μηχανικής. Διακρίνεται για τις εκπαιδευτικές μεθόδους, την έρευνα και τη διεθνοποίηση, ενώ δεσμεύεται στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Τέλος, κατατάσσεται στα κορυφαία πανεπιστήμια διεθνώς (top 300).

Το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης ιδρύθηκε το 1968 και είναι δημόσιο πανεπιστήμιο που καταλαμβάνει τη no 1 θέση στην Ισπανία. Προσφέρει προγράμματα στην Φιλοσοφία, Νομική, Ψυχολογία, Ιατρική, Μηχανολογία, στα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και τις Φυσικές Επιστήμες. Απόφοιτοι του πανεπιστημίου διακρίνονται στα πεδία τους, με αρκετούς να είναι Πρόεδροι του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας ή να καταλαμβάνουν πολιτικά αξιώματα.

Το Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης είναι δημόσιο και μάλιστα από τα παλαιότερα στον κόσμο, έχοντας ιδρυθεί το 1293. Θεωρείται από τα κορυφαία στην Ισπανία και συνήθως σε αυτό αναφερόμαστε όταν λέμε «Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης». Διαθέτει προγράμματα Καλών Τεχνών, Νομικής, Βιολογίας, Γεωγραφίας, Γεωλογίας, Οικονομικών, Ψυχολογίας, Μαθηματικών, Ιατρικής και πολλών άλλων τομέων. Μεταξύ των αποφοίτων του ιδρύματος συγκαταλέγονται 7 Νομπελίστες, πρωθυπουργοί της Ισπανίας, επίτροποι της Ε.Ε. και αρχηγοί κρατών.

Το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα ιδρύθηκε το 1531 στη Γρανάδα της Ισπανίας και είναι δημόσιο. Παρέχει προγράμματα στα πεδία Τέχνης, Εκπαίδευσης, Επιστημών Υγείας, Νομικής, Ψυχολογίας, Πολιτικών Επιστημών, Φαρμακευτικής, Μετάφρασης και πολλών άλλων. Επιπλέον φημίζεται για τις σπουδές σε Γλώσσα και Λογοτεχνία, αλλά και για την Ιατρική σχολή και τα προγράμματα Υγείας που προσελκύουν μαθητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο!

Το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια είναι δημόσιο ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1499 στη Βαλένθια της Ισπανίας. Προσφέρει σπουδές στις Βιοεπιστήμες, τη Χημεία, τα Οικονομικά, τη Γεωγραφία και Ιστορία, τη Νομική, τα Μαθηματικά, την Ιατρική και Οδοντιατρική, τη Νοσηλευτική και πολλά άλλα πεδία. Ακόμη, το πανεπιστήμιο φημίζεται για την έρευνα και τα προγράμματά του στις Περιβαλλοντικές Σπουδές, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ανανεώσιμη ενέργεια. Τέλος, είναι αρκετά διεθνοποιημένο, καθώς συνεργάζεται στενά με ξένα πανεπιστήμια.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Koutsodontis Tips

TIP 1: Επιλογή προγράμματος σπουδών

Η αναζήτηση του κατάλληλου προγράμματος, ώστε να συνδυάζει ενδιαφέροντα, qualifications και budget είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ειδικά για ξένα πανεπιστήμια. Η σωστή ενημέρωση, λοιπόν, αποτελεί το κλειδί για επιτυχημένες αποφάσεις.

  • Η υπηρεσία Program Finder για Bachelor και Master στο Κέντρο μας παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τις βέλτιστες επιλογές πανεπιστημίων για βάσει του ατομικού σας προφίλ.
TIP 2: Επικοινωνία με Αποφοίτους

Η εμπειρία αποφοίτων μας που έχουν ήδη εισαχθεί στα προγράμματα που εξετάζεις αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη. Η επικοινωνία αυτή βοηθά στην κατανόηση των επαγγελματικών προοπτικών μετά την αποφοίτηση και στην αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη φοίτηση.

  • Το Κέντρο μας παρέχει αποκλειστικά σε μαθητές μας τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αποφοίτους μας που πέτυχαν το στόχο τους.
TIP 3: Έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας

Μετά την επιλογή προγράμματος, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Συνήθως οι υποψήφιοι ξεκινούν με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας IELTS ή TOEFL.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει εντατικά προγράμματα προετοιμασίας με νέα τμήματα κάθε μήνα, οργανωμένα έτσι ώστε οι μαθητές να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά σκορ σύντομα και χωρίς retakes!
TIP 4: Υψηλά test scores στα tests ικανοτήτων

Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού αξιολογούν υποψήφιους από διαφορετικές χώρες και ιδρύματα. Συχνά, λοιπόν, ζητούν τα τεστ ικανοτήτων GMAT ή GRE, ώστε να υπάρχει ένα κοινό κριτήριο σύγκρισης. Στόχος των υποψηφίων είναι να πετύχουν όσο το δυνατόν υψηλότερα σκορ κι αυτό απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία.

  • Το Κέντρο Σπουδών μας ειδικεύεται στην προετοιμασία των τεστ ικανοτήτων GMAT και GRE εξασφαλίζοντας στους μαθητές τα επιθυμητά σκορ. Η 40ετής εμπειρία μας φανερώνει ότι η σωστή καθοδήγηση, η κατάλληλη ψυχολογία και η συνεχής εξάσκηση οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες επιτυχίες μας!
TIP 5: Η Αίτηση σου θα πρέπει να ξεχωρίζει

Η συμπλήρωση των αιτήσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Πολλοί θεωρούν τα έγγραφα εισαγωγής, όπως το CV, Personal Statement και συστατικές επιστολές ως πιο εύκολα και τα παραμελούν. Στην πραγματικότητα όμως αυτά έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αίτηση.

  • Το Admissions Office του Κέντρου μας παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη για Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά, με κάθε χρόνο 100% επιτυχία στη διαδικασία των αιτήσεων!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας GMAT, GRE, IELTS, TOEFL και τις υπηρεσίες αιτήσεων.

Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…