Σπουδές Ιατρικής: Πανελλήνιες & IMAT test

Για όσους σκέφτονται να σπουδάσουν Ιατρική στην Ιταλία, το IMAT test είναι το κλειδί προς αυτήν την εμπειρία ζωής. Ακόμη, είναι μια εξαιρετική επιλογή για παράλληλη προετοιμασία με τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Με το ετήσιο πρόγραμμα προετοιμασίας στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, που απαιτεί μόνο 4 ώρες την εβδομάδα, θα είστε 100% έτοιμοι για τις εξετάσεις IMAT τον Οκτώβριο του 2024.

Γιατί, λοιπόν, είναι απαραίτητη η προετοιμασία από τώρα;

1. Ιταλία: Ο Απόλυτος Προορισμός για σπουδές στο εξωτερικό

Η Ιταλία δεν είναι απλώς οποιοσδήποτε προορισμός. Είναι η απόλυτη επιλογή για όσους επιθυμούν σπουδές Ιατρικής στο εξωτερικό. Είναι γεωγραφικά κοντά στην Ελλάδα, πράγμα που την καθιστά προσιτή για τους Έλληνες φοιτητές. Με σχετικά χαμηλά δίδακτρα και διακεκριμένες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές, όπως αυτές που αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ, η Ιταλία παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό οικονομικότητας και αριστείας. Μάλιστα, οι περισσότεροι πλέον την προτιμούν έναντι άλλων χωρών-προορισμών όπως Βουλγαρία ή Ρουμανία, όπου τα δίδακτρα αγγίζουν τα €7.000 – €9.000 ετησίως.

Επίσης, Ιατρικές σχολές σε Ολλανδία, Βουλγαρία ή Ρουμανία εξετάζουν τους υποψηφίους στο εκάστοτε δικό τους τεστ. Το IMAT όμως αποτελεί ενιαία εξέταση και δίνει πρόσβαση σε όλες τις Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές στην Ιταλία. Με άλλα λόγια, έχει την ίδια φιλοσοφία με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπου οι μαθητές δηλώνουν με σειρά προτίμησης τα πανεπιστήμια που επιθυμούν.

2. Συμπληρωματική Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Η προετοιμασία για το IMAT από νωρίς λειτουργεί συνεργατικά για εκείνους που παράλληλα δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις. Βελτιώνει τη ρουτίνα διαβάσματος, βοηθώντας τα παιδιά να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και τις δύο προκλήσεις. Αφού η εισαγωγή σε μια ελληνική Ιατρική Σχολή είναι εξαιρετικά δύσκολη, οι υποψήφιοι θέλουν ένα “Plan B”. Με αυτόν τον τρόπο, σπουδάζουν αυτό που θέλουν χωρίς τις Πανελλήνιες για δεύτερη φορά και χάνοντας ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος.

3. Λιγότερο άγχος

Οι περισσότεροι μαθητές ξεκινούν το IMAT ή σκέφτονται την Ιταλία ως επιλογή μόνο όταν δεν πετύχουν στις Πανελλήνιες. Με άλλα λόγια, ξεκινούν μαθήματα τον Ιούλιο για ένα αρκετά απαιτητικό τεστ που δίνουν τον Οκτώβριο. Συνεπώς, το IMAT γίνεται μια αγχωτική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς. Από την άλλη, η έναρξη της προετοιμασίας από νωρίς μειώνει τον πανικό της τελευταίας στιγμής, επιμερίζοντας τον φόρτο εργασίας. Αυτός ο πιο σταθερός ρυθμός αυξάνει και την αυτοπεποίθηση των μαθητών.

4. Καλύτερη Κατανόηση της ύλης

Η ύλη για την Ιατρική είναι εκτενής. Ξεκινώντας την προετοιμασία τους νωρίς, οι μαθητές θα την καλύψουν επαρκώς, αποκτώντας μια στέρεα βάση για τις σπουδές τους αργότερα. Επιπλέον, το IMAT είναι στα αγγλικά, περιλαμβάνει ερωτήσεις μαθηματικών, λογικής και κριτικής σκέψης εκτός από βιολογίας, χημείας και φυσικής, ενώ πιέζει χρονικά. Συνεπώς, αποτελεί τεστ ικανοτήτων και οι μαθητές χρειάζονται χρόνο για να αφομοιώσουν την ύλη.

Η προετοιμασία για τις Ιατρικές σπουδές στην Ιταλία δεν είναι μόνο προσιτή πλέον, αλλά και συμπληρωματική στην προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Με το ΙΜΑΤ, στο ετήσιο πρόγραμμα του Κέντρου μας με μόνο 4 ώρες την εβδομάδα, ξεκλειδώνετε και τις δύο ευκαιρίες.

Ξεκινήστε σήμερα και θα βρίσκεστε στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των ονείρων σας!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα IMAT στο Κέντρο μας εδώ. Νέα τμήματα ξεκίνησαν!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2106996015 είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr.