Σπουδές στην Ιταλία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για τα ιταλικά πανεπιστήμια, καθώς παρέχουν άριστη σχέση ποιότητας σπουδών και κόστους, ενώ προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, με πείρα από το 1981, παρέχει επιτυχημένη προετοιμασία για την εξέταση IMAT, SAT, τα τεστ γλωσσομάθειας IELTS και TOEFL και τις δοκιμασίες ικανοτήτων GMAT και GRE τα οποία ζητούνται ως προϋποθέσεις εισαγωγής σε Αγγλόφωνα Ιταλικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για την υποβολή αιτήσεων μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας αιτήσεων. Κάθε χρόνο μαθητές μας γίνονται δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ιταλίας σε προγράμματα Bachelor ή Master!

Γιατί να σπουδάσω στην Ιταλία;

1. Προσωπικό όφελος υπερτερεί του ακαδημαϊκού

Αρκετοί παραβλέπουν το γεγονός πως οι σπουδές στο εξωτερικό διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών, πέραν της επαγγελματικής. Η ευκαιρία να βρεθούν εκτός comfort zone τους οδηγεί σε έκθεση στο διαφορετικό, σε επαφή με νέα άτομα και κουλτούρες. Αποτελεί, με άλλα λόγια, εμπειρία ζωής που διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών, αλλά και διαμορφώνει ολιστικά τον χαρακτήρα και τις νοοτροπίες τους.

2. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Η Ιταλία κατατάσσεται 5η στην Ευρώπη ως προς τον διεθνή φοιτητικό πληθυσμό που φιλοξενεί, ακολουθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Αυτό οφείλεται στο ότι τα ιταλικά πανεπιστήμια παρέχουν αγγλόφωνα προγράμματα για πληθώρα αντικειμένων, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή. Οι φοιτητές, λοιπόν, βρίσκονται σε ένα φιλόξενο και ποικιλόμορφο περιβάλλον, ενώ δεν απαιτείται να ξέρουν ιταλικά. Φυσικά, συνιστάται η εκμάθηση της γλώσσας για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και, κυρίως, της εργασίας εκεί. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν περισσότερο την ιταλική κουλτούρα και να ασχοληθούν με δραστηριότητες ή και ταξίδια.

3. Προσιτό κόστος σπουδών

Τα ιταλικά πανεπιστήμια διακρίνονται σε δημόσια και ιδιωτικά, με αποτέλεσμα τα δεύτερα να έχουν αρκετά υψηλότερα δίδακτρα. Αυτό δε σημαίνει πως τα δημόσια δε χαίρουν της ίδιας φήμης και αναγνώρισης με τα ιδιωτικά! Μάλιστα, τα κρατικά πανεπιστήμια σταθμίζουν τα δίδακτρα ανάλογα το γονικό εισόδημα του φοιτητή. Εννοείται, πως τα ετήσια δίδακτρα για φοιτητές από χώρα της Ε.Ε. είναι χαμηλότερα από αυτά των φοιτητών από τρίτες χώρες, ενώ είναι δυνατή και η χρηματοδότηση μέσω υποτροφιών. Τέλος, συνιστάται οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για το ύψος των διδάκτρων στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προγράμματος που τους ενδιαφέρει.

4. Σπουδές υψηλών προδιαγραφών

Το χαμηλότερο κόστος σπουδών σε σχέση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης ή με τις Η.Π.Α. σε καμία περίπτωση δε σημαίνει και χαμηλή ποιότητα σπουδών. Διακεκριμένα ιταλικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις σε διεθνείς λίστες κατάταξης (QS, Times Higher Education, Financial Times). Να σημειωθεί επίσης, ότι οι φοιτητές έχουν πολλές επιλογές σε αντικείμενα σπουδών, όπως οι τέχνες, το σχέδιο και η μόδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάποια από τα πιο διάσημα fashion brands είναι ιταλικά (Versace, Dolce & Gabbana, Valentino, Prada, Armani, Gucci). Ακόμη, η καινοτομία και η έρευνα είναι συνυφασμένες με τα ιταλικά πανεπιστήμια. Γενικά, από σπουδές STEM μέχρι περιβαλλοντικές, όποιον τομέα επιλέξουν οι υποψήφιοι σε οποιονδήποτε κλάδο, η Ιταλία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός.

5. Άριστη επαγγελματική αποκατάσταση

Η οικονομία της Ιταλίας ανήκει στις ισχυρότερες της Ευρώπης και παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης στους αποφοίτους. Οι απόφοιτοι μπορούν να αναμένουν αξιόλογες θέσεις εργασίας στον τομέα των σπουδών τους, ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αποφοίτησή τους. Τα καταξιωμένα πανεπιστήμια συνδέονται στενά με την αγορά εργασίας, προσφέροντας στους φοιτητές τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες που τους καθιστούν ανταγωνιστικούς και επιθυμητούς από τους εργοδότες. Μάλιστα, μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες είναι οι Enel, Ferrari, Generali Group, Campari Group, Prada και Nexi.

Αιτήσεις & Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Τα προπτυχιακά προγράμματα στην Ιταλία συνήθως διαρκούν 3 ή 4 χρόνια, ενώ για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Αρχιτεκτονικής και Νομικής η φοίτηση είναι έως 6 χρόνια. Απεναντίας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα διαρκούν 1 ή 2 έτη, με τα διδακτορικά να απαιτούν τουλάχιστον 3 χρόνια.

Κάθε πανεπιστήμιο ορίζει τις δικές του προϋποθέσεις εισαγωγής και προθεσμίες. Αρχικά, οι υποψήφιοι δημιουργούν λογαριασμό σε κάθε πανεπιστήμιο που τους ενδιαφέρει και μέσω εκείνου υποβάλλουν την αίτηση, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ύστερα, εντός 15-30 ημερών συνήθως λαμβάνουν απάντηση. Συνιστάται, γενικότερα, η έναρξη της προετοιμασίας για τις αιτήσεις όσο νωρίτερα γίνεται. Τέλος, τα περισσότερα προγράμματα ξεκινούν Σεπτέμβριο και κάποια άλλα τον Φεβρουάριο, ενώ η έναρξη της περιόδου υποβολής των αιτήσεων εξαρτάται από το πανεπιστήμιο.

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα μπορεί να είναι:

  • Πρωτότυπο Απολυτήριο Λυκείου επικυρωμένο με την σφραγίδα της Χάγης (Apostille)
  • Πρωτότυπη βεβαίωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις επικυρωμένη (εφόσον ζητείται)
  • Πιστοποιητικό από το Λύκειο
  • Εισαγωγικές εξετάσεις αναλόγως τον τομέα σπουδών (SAT / IMAT)
  • Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Συστατική Επιστολή από καθηγητή
  • Dichiarazione di Valore, απαραίτητο έγγραφο για σπουδές στην Ιταλία από την ιταλική πρεσβεία. Χρειάζονται περίπου 2 μήνες για να εκδοθεί για τους Έλληνες.

Βασικές προϋποθέσεις για ένα αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι:

  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία (Αυθεντικά και Επικυρωμένες μεταφράσεις)
  • Πιστοποίηση της γλώσσας διδασκαλίας IELTS ή TOEFL
  • Έκθεση ενδιαφερόντων (Personal Statement)
  • Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
  • Σκορ από το test ικανοτήτων GMAT ή GRE (τα περισσότερα BUSINESS SCHOOLS το ζητούν)
  • Συστατικές Επιστολές από εργοδότες ή καθηγητές
  • Dichiarazione di Valore, απαραίτητο έγγραφο για σπουδές στην Ιταλία από την ιταλική πρεσβεία. Χρειάζονται περίπου 2 μήνες για να εκδοθεί για τους Έλληνες.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης μέσα στην χρονιά υπάρχουν ενάρξεις νέων τμημάτων για το SAT και το IMAT. Τέλος, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Ιατρική & Οδοντιατρική στην Ιταλία

Η Ιταλία αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για προπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική και την Οδοντιατρική. Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αγγλόφωνων προγραμμάτων που διαθέτει σε υψηλόβαθμα πανεπιστήμια και στα χαμηλά δίδακτρα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως προαναφέρθηκε, η διάρκεια των σπουδών για τα προγράμματα αυτά αγγίζει τα 6 χρόνια. Γενικά, το κόστος των διδάκτρων για Ευρωπαίους φοιτητές εξαρτάται από το οικογενειακό εισόδημα του υποψηφίου. Ειδικότερα για τους Έλληνες υπολογίζεται περίπου στα 800 – 1.500 ευρώ ετησίως.

Για την εισαγωγή σε αγγλόφωνες Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξέταση IMAT (International Medical Admissions Test).

Tip: Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στα άρθρα μας για Σπουδές Ιατρικής στην Ιταλία και Σπουδές Οδοντιατρικής στην Ιταλία.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για τα συγκεκριμένα προγράμματα από τους Έλληνες, καθώς είναι δύσκολη η εισαγωγή σε Ιατρικές σχολές της Ελλάδας, ενώ το επίπεδο σπουδών διαφέρει αρκετά από εκείνο σε Ιατρικές σχολές Βουλγαρίας ή Ρουμανίας.

Το κόστος σπουδών για φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. είναι αρκετά προσιτό, αλλά καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν το είδος του πανεπιστήμιου (κρατικό ή ιδιωτικό) και το επίπεδο σπουδών (προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό). Τα δίδακτρα δημοσίων πανεπιστημίων κυμαίνονται από € 850 έως € 2.000 ετησίως, ενώ των ιδιωτικών ξεκινούν από € 6.000 και αγγίζουν τα € 20.000 ετησίως. Μάλιστα, τα κρατικά πανεπιστήμια σταθμίζουν τα δίδακτρα ανάλογα το γονικό εισόδημα του φοιτητή.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης των σπουδών ή των εξόδων διαβίωσης, και συχνά και των δύο, μέσω υποτροφιών. Στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων παρέχονται πληροφορίες για διάφορες πηγές χρηματοδότησης, όπως υποτροφίες αριστείας από τα πανεπιστήμια, υποτροφίες από ιδρύματα ή φοιτητικά δάνεια, για τις οποίες απαιτούνται διάφορες προϋποθέσεις. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί οργανισμοί στη χώρα μας που παρέχουν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό.

Κόστη Διαβίωσης

Τα κόστη διαβίωσης κατά μέσο όρο ανέρχονται περίπου σε €700- €1.100 μηνιαία, ανάλογα την πόλη διαμονής και τον τρόπο ζωής. Επιπλέον, τα έξοδα διαβίωσης στην Ιταλία είναι κατά μέσο όρο 14% υψηλότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Γενικώς, τα έξοδα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν αφορούν: στέγαση, διατροφή, ένδυση, μεταφορικά, ιατρική ασφάλιση, δραστηριότητες και λοιπά έξοδα.

Ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς φοιτητές στην Ιταλία είναι η αναζήτηση κατάλληλης στέγασης. Συνήθως, επιλέγουν φοιτητικές εστίες ή κατοικίες με τη βοήθεια του πανεπιστημίου, καθώς αυτό είναι πιο οικονομικό. Επιπλέον, η ενοικίαση ενός δωματίου σε κοινόχρηστο διαμέρισμα με άλλους φοιτητές είναι μια εναλλακτική επιλογή. Φυσικά, οι τιμές εξαρτώνται από το αν ο φοιτητής βρίσκεται σε μεγάλη πόλη και από την απόσταση από το κέντρο της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να αρχίσουν την αναζήτηση στέγασης όσο το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου να αποφευχθούν οι αναπάντεχες δυσκολίες.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η άδεια παραμονής στη χώρα και η ιατρική περίθαλψη. Η Ιταλία διαθέτει ένα μικτό σύστημα ιδιωτικής-δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης, στο οποίο τόσο οι Ιταλοί όσο και οι ξένοι δικαιούνται δημόσια υγειονομική περίθαλψη (η οποία είναι ως επί το πλείστον δωρεάν). Προκειμένου κάποιος να είναι επιλέξιμος γι’ αυτήν, πρέπει πρώτα να εγγραφεί στην εθνική υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης της χώρας (Servizio Sanitario Nazionale – SSN). Στη συνέχεια, εκδίδεται η ιταλική κάρτα ασφάλισης υγείας. Φυσικά, είναι δυνατή και η ιδιωτική ασφάλιση υγείας που κυμαίνεται μεταξύ €300- €3.000 ετησίως.

Να σημειωθεί πως η Ιταλία διαθέτει ένα εκτενές σιδηροδρομικό δίκτυο, καθιστώντας τα ταξίδια μια εύκολη και οικονομική επιλογή! Οι πανέμορφες παραθαλάσσιες πόλεις και η ειδυλλιακή εξοχή επιτρέπουν τις εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, η οποία προσφέρει από ηλιόλουστες παραλίες μέχρι χιονισμένες οροσειρές, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Τέλος, οι λάτρεις της υπαίθρου, των σπορ και της αναψυχής θα βρουν πολλά πράγματα να δουν και να κάνουν στην Ιταλία, ενώ είναι αρκετά έντονη και η νυχτερινή ζωή.

Tip: Οι καλύτερες φοιτητικές πόλεις είναι η Φλωρεντία, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βενετία, η Σιένα, η Ταορμίνα και η Μπολόνια.

Δημοφιλέστερα Ιταλικά Πανεπιστήμια

Bocconi University

Το Πανεπιστήμιο Bocconi βρίσκεται στο Μιλάνο, ιδρύθηκε το 1902 και προσφέρει σπουδές στα πεδία των Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Δημόσιας Διοίκησης και Πληροφορικής. SDA Bocconi ονομάζεται το business school, το οποίο προσφέρει προγράμματα MBA και Executive MBA. Το Bocconi περιλαμβάνει ευρεία γκάμα προγραμμάτων, ενώ αποτελεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους QS World University Rankings 2022, αναδείχθηκε 6ο παγκοσμίως για σπουδές business and management, ενώ κατατάσσεται στα top 10 ευρωπαϊκά για αρκετά πεδία σπουδών του. Να σημειωθεί πως το 2021 κατατάχθηκε 10ο παγκοσμίως για το Master in Finance.

Politecnico di Milano

Tο Πολυτεχνείο του Μιλάνου ιδρύθηκε το 1863 και προσφέρει προγράμματα στα πεδία της Μηχανικής, της Αρχιτεκτονικής και του Σχεδίου. Οι QS Rankings το κατέταξαν 13ο μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων Engineering & Technology παγκοσμίως, ενώ αναδείχθηκε στις top 10 θέσεις για επιμέρους αντικείμενα σπουδών. Ακόμη, απόφοιτοί του πανεπιστημίου έχουν λάβει Νόμπελ ή έχουν διακριθεί στον τομέα τους.

University of Bologna

Το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια ιδρύθηκε το 1088, αποτελώντας το παλιότερο πανεπιστήμιο παγκοσμίως. Παρέχει σπουδές στα πεδία των Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών, Ιατρικής και Νομικής, μεταξύ άλλων. Αρκετοί απόφοιτοι και διδάκτορες έχουν διακριθεί στον κλάδο τους ή κατέλαβαν σημαντικά αξιώματα. Σύμφωνα με τους QS World University Rankings, αναδείχθηκε στα top 200 διεθνώς και 1ο στην Ιταλία, ενώ έχει υψηλά ποσοστά απασχολησιμότητας των αποφοίτων του.

Sapienza University of Rome

Το Πανεπιστήμιο Sapienza βρίσκεται στη Ρώμη, ιδρύθηκε το 1303 και αποτελεί από τα πιο καταξιωμένα στην Ιταλία και διεθνώς. Παρέχει σπουδές στους τομείς των Ανθρωπιστικών και Θετικών Επιστημών, Ιατρικής και Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής και Οικονομικών, μεταξύ άλλων. Τα τελευταία 4 χρόνια αναδεικνύεται 1ο για σπουδές Classics & Ancient History. Οι QS Rankings το κατέταξαν στα top 200 διεθνώς , ενώ αρκετοί απόφοιτοί του βραβεύτηκαν με Νόμπελ.

University of Padova

Το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα ιδρύθηκε το 1222 και προσφέρει σπουδές στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Θετικών Επιστημών, Οικονομικών και Ιατρικής, μεταξύ άλλων. Οι QS Rankings το κατέταξαν στα top 250 διεθνώς, ενώ οι Best Global Universities ως 2ο καλύτερο στην Ιταλία. Διακρίνεται για το ερευνητικό του έργο τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη.

University of Milan

Το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου ιδρύθηκε το 1924 και παρέχει προγράμματα στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Θετικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Οικονομικών και Πληροφορικής, μεταξύ άλλων. Είναι το μοναδικό ιταλικό πανεπιστήμιο που είναι μέλος του League of European Research Universities (LERU), μιας ένωσης 21 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με έμφαση στην έρευνα και κατατάσσεται σταθερά ως 1ο στην Ιταλία, και μοιράζεται τη θέση με το Πανεπιστήμιο της Πίζας και το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.

Politecnico di Torino

Το Πολυτεχνείο του Τορίνου ιδρύθηκε το 1859 και επικεντρώνεται στη Μηχανική, την Αρχιτεκτονική, τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό και το Βιομηχανικό Σχεδιασμό. Οι QS Rankings το κατέταξαν 33ο μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων Engineering & Technology – το 2ο ιταλικό στη λίστα μετά το Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για ορισμένα πεδία του ανά τα χρόνια, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη.

Vita – Salute San Raffaele University

Το Πανεπιστήμιο Vita- Salute San Raffaele ιδρύθηκε το 1996 στο Μιλάνο, είναι ιδιωτικό και προσφέρει σπουδές Ιατρικής και Χειρουργικής, Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας. Έχει λάβει εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, ενώ είναι γνωστό για την έρευνά για τον καρκίνο, το HIV/AIDS, τις σπάνιες ασθένειες, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την καρδιοχειρουργική, μεταξύ άλλων.

University of Pisa

Το Πανεπιστήμιο της Πίζα ιδρύθηκε το 1343 και προσφέρει σπουδές στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Θετικών Επιστημών, μεταξύ άλλων. Λαμβάνει σημαντικές διακρίσεις, και συμπεριλαμβάνεται στα top 10 μεταξύ των ιταλικών πανεπιστημίων από διεθνείς λίστες κατάταξης.

University of Naples Federico II

Το Πανεπιστήμιο της Νάπολης ιδρύθηκε το 1224 και παρέχει προγράμματα στα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Θετικών Επιστημών, Ιατρικής και Οικονομικών, μεταξύ άλλων. Απόφοιτοί του έχουν διακριθεί στον τομέα τους ή έλαβαν υψηλά πολιτικά αξιώματα. Διακρίνεται διεθνώς για το ερευνητικό του έργο, με τους Shanghai Academic Ranking of World Universities να το κατατάσσουν 201ο για το 2022.

University of Trento

Το Πανεπιστήμιο του Τρέντο ιδρύθηκε το 1962 και τα προγράμματά του αφορούν τα πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, μεταξύ άλλων. Σημαντικά επιτεύγματά του εντοπίζονται στη διδακτική, την έρευνα και τις διεθνείς σχέσεις.

Νέα τμήματα για τα IELTS, TOEFL, GMAT και GRE ξεκινούν κάθε μήνα. Επίσης μέσα στην χρονία υπάρχουν ενάρξεις νέων τμημάτων για το SAT και το IMAT. Τέλος, η Υπηρεσία Αιτήσεων για Bachelor ή Master παρέχεται σε ατομικό επίπεδο και ξεκινά αμέσως μετά την εγγραφή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας και τις υπηρεσίες αιτήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…

Koutsodontis Tips

TIP 1: Επιλογή προγράμματος σπουδών

Η εύρεση του κατάλληλου προγράμματος ώστε να συνδυάζει ενδιαφέροντα, προσόντα και budget είναι μια δύσκολη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πανεπιστήμια εξωτερικού. Η σωστή πληροφόρηση είναι το σημείο – κλειδί.

  • Η υπηρεσία Program Finder για Bachelor και Master στο Κέντρο μας σας παρέχει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τις βέλτιστες επιλογές πανεπιστημίων βάσει του ατομικού σας προφίλ.
TIP 2: Επικοινωνία με Αποφοίτους

Πολύ βοηθητική για τους υποψηφίους έχει αναδειχθεί η πληροφόρηση από άτομα που έγιναν δεκτά στα προγράμματα που οι ίδιοι ακόμη εξετάζουν. Η επικοινωνία αυτή εξυπηρετεί τόσο στην ενημέρωση για την επαγγελματική αποκατάσταση μετά το πέρας των σπουδών, όσο και στην πληροφόρηση για πρακτικά ζητήματα ή προβλήματα που ένας φοιτητής μπορεί να συναντήσει.

  • Το Κέντρο Προετοιμασίας Κουτσοδόντης παρέχει στους μαθητές του τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αποφοίτους που πέτυχαν το στόχο τους και φοιτουν ή έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστήμια της Ιταλίας μέσω της δωρεάν υπηρεσίας Admissions Connect που προσφέρεται μόνο σε μαθητές του Κέντρου.
TIP 3: Έγκαιρη έναρξη της προετοιμασίας

Μετά την επιλογή του προγράμματος σπουδών, είναι ζωτικής σημασίας οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους το συντομότερο δυνατό. Ιδιαίτερα για σπουδές Ιατρικής η προετοιμασία για το IMAT χρειάζεται να ξεκινήσει η προετοιμασία το συντομότερο δυνατό.

  • Το Κέντρο μας προσφέρει προγράμματα προετοιμασίας οργανωμένα έτσι ώστε οι μαθητές να επιτυγχάνουν τα επιθυμητά σκορ!
TIP 4: Υψηλά test scores στα tests ικανοτήτων

Τα πανεπιστήμια της Ιταλίας αξιολογούν υποψήφιους από διαφορετικές χώρες και ανώτατα ιδρύματα, οπότε πολλές φορές απαιτούνται τα test ικανοτήτων SAT (για bachelor) ή GMAT ή GRE (για master, MBA, PhD) για να είναι δυνατή η σύγκριση με μια κοινή βάση. Στόχος, λοιπόν των υποψηφίων είναι να αποδόσουν όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, κι αυτό συνεπάγεται όσο το δυνατόν υψηλότερα σκορ. Για παράδειγμα, το BOCCONI απαιτεί αρκετά ανταγωνιστικά σκορ.

  • Το Κέντρο Σπουδών μας ειδικεύεται στην προετοιμασία των τεστ ικανοτήτων SAT, GMAT και GRE εξασφαλίζοντας στους μαθητές τα επιθυμητά σκορ. Η 40ετής εμπειρία μας φανερώνει ότι η σωστή καθοδήγηση, η κατάλληλη ψυχολογία και η συνεχής εξάσκηση οδηγούν στην επιτυχία. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι χιλιάδες επιτυχίες μας!
TIP 5: Η Αίτηση σου θα πρέπει να ξεχωρίζει!

Η συμπλήρωση των αιτήσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο Βιογραφικό Σημείωμα, τα Personal Statements, τα Essays ή τις συστατικές επιστολές. Μια απλή διόρθωση/editing δεν αρκεί. Η αλήθεια είναι ότι απαιτούν σημαντικό χρόνο και έχουν μεγάλη βαρύτητα κατά τη διαδικασία επιλογής από τα πανεπιστήμια.

  • Το Admissions Office του Κέντρου μας προσφέρει αξιόπιστη υποστήριξη για Bachelor και Master, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται κάθε χρόνο 100% επιτυχία στη διαδικασία των αιτήσεων, εξασφαλίζοντας έτσι την εισαγωγή σε πανεπιστήμια της Ιταλίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106996015 για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα προετοιμασίας IMAT, SAT, GMAT, GRE, TOEFL, IELTS και τις υπηρεσίες αιτήσεων.

Αν ενδιαφέρεστε για ενημερώσεις και συμμετοχή σε ανοιχτές ημερίδες ενημέρωσης (open days) για αγγλόφωνες σπουδές στο εξωτερικό, παρακαλούμε συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία παρακάτω.

Όνομα
Email
Ενδιαφέρομαι για…